Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 28-02-2003 Persbericht district Den Bosch

VERKEER

Tijdens de carnavalsdagen zal de politie extra controleren op autorijden onder invloed van alcohol. In Drunen heeft de politie donderdagavond op de Lipsstraat en de Parklaan in totaal 700 voertuigen gecontroleerd. 17 automobilisten reden te hard, 3 keer was de autoverlichting niet in orde, 3 keer voerde men onterecht mistlichten , 20 mensen droegen geen gordel en 1 keer is er onnodig geclaxoneerd. In totaal zijn er 48 bekeuringen uitgesschreven. De hoogste snelheid bedroeg 101 km/u, terwijl 50 is toegestaan.

INBRAAK KANTOOR OPGELOST, Drunen

De politie heeft afgelopen dinsdag een 17-jarige Drunenaar aangehouden als laatste verdachte van een inbraak in een kantoor aan de Afrikalaan in december 2002. Daar zijn toen een paar handheldpc`s en een palmtop weggenomen. Bij de jongen is thuis een van de handheldpc`s aangetroffen. Al eerder zijn er andere verdachten in deze zaak aangehouden.

HELING, Den Bosch

Donderdagmiddag zag de politie op de Hambakenweg twee jongens met twee bromefietsen zich verdacht ophouden. Een van hen kon zich - bij het zien van de politie- uit de voeten maken, de andere kon alsnog in de kraag gevat worden, nadat hij de bromm er de struiken had ingeduwd. Deze bleek in november gestolen te zijn. Nadat de verdachte 14-jarige jongen in de politieauto was gezet, kwam er een andere jongen zich ermee bemoeien. Hij blokkeerde de weg voor de politiemensen en bleef zich irritant gedragen. Na enkele vorderingen kreeg de 16-jarige jongen een draai om zijn oren van een van de agenten. Hierop schold hij de agent uit. Daarop is hij aangehouden en geboeid meegenomen naar het bureau.

VREEMDELING, Den Bosch

Donderdagavond heeft de politie op de rondweg A2 een 32-jarige man uit Turkije aanin zijn auto gehouden omdat hij een niet-gewenste vreemdeling was. Hij is ingesloten voor de vreemdelingendienst.

VERNIELINGEN, Den Bosch

In de binnenstad zijn vannacht vernielingen gepleegd. In de Vughterstraat en Schapenmarkt was vuilnis op straat gegooid en enkele winkelruiten vernield. Ook waren er enkele vlaggen van winkelpuien gestolen. In de Van Berckelstraat kon de politie twee jongens aanhouden die met gestolen vlaggen liepen. Het duo van 20 en 23 jaar werd ingesloten en is vandaag met een boete van 40 euro heengezonden.

TAS WEG, Den Bosch

Vanochtend is van een 72-jarige biddende vrouw in de Sacramentskapel in de Sint Jan de handtas gestolen. Ze had de tas naast zich neergelegd, toen ze opstond na het bidden was de tas weg.

GSM WEGGEGRISD, Den Bosch

Donderdagavond hebben twee jongens op een fiets de GSM van een 15-jarige jongen uit Zaltbommel afgepakt, toen deze aan het bellen was. Het gebeurde in de Orthenstraat.

INBRAAK BEDRIJF

In een bedrijfspand aan de Grotestraat in Heesbeen is vannacht ingebroken. Na het vernielen van een ruit heeft men een PC en flatscreen meegenomen. In een apotheek aan het Van Roosmalenplein in Den Bosch is vannacht ook ingebroken. Het is nog onbekend of er iets weg is.

Zoekwoorden:

Deel: ' Politiebericht Brabant-Noord Den Bosch 28-02-2003 '
Lees ook