Korps: Brabant-Noord, plaats: `s-Hertogenbosch 30-03-2003 Persberichten District Den Bosch

BELEDIGING, `s-Hertogenbosch

Van zaterdag op zondag is een 24-jarige inwoner uit `s-Hertogenbosch aangehouden voor belediging van agenten. De man stak zijn middelvinger op naar surveillerende agenten. Hij is voor verhoor ingesloten.

MAN TREKT VLEESMES, `s-Hertogenbosch

Van zaterdag op zondag is een nog onbekende man aangehouden toen hij op de Vughterstraat in `s-Hertogenbosch een vleesmes trok. De man had even daarvoor staan te schreeuwen op straat tegen twee andere mannen. Agenten spraken hem daarop aan, waarna hij plotseling een groot vleesmes trok. Agenten hielden de man direct aan. Op het bureau weigerde hij zijn naam op te geven, waarna hij is ingesloten. Het mes is inbeslaggenomen.

VROUW OVERSCHRIJDT DE ALCOHOLLIMIET DRIEMAAL, `s-Hertogenbosch

Van zaterdag op zondag hebben surveillerende agenten op de Oranje Nassaulaan in `s-Hertogenbosch een 53-jarige Bossche automobiliste betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De vrouw bleek driemaal de alcohollimiet te hebben overschreden. Haar rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

LEVENSGEVAARLIJK `SPELLETJE`, `s-Hertogenbosch

Zaterdagavond hebben agenten een hartig woordje gesproken met jongeren die de rijksweg A2 bij verkeersknooppunt Empel in `s-Hertogenbosch overstaken. De jongeren, drie jongens en twee meisjes, variërend in leeftijd van 12 tot 15 jaar staken om indruk op elkaar te maken te zes rijstroken brede rijksweg over. Twee van hen was dat inmiddels gelukt. De politie heeft hen op de levensgevaarlijke consequenties van dit `spelletje`gewezen. Ook de ouders van de kinderen zullen in verband hiermee nog worden benaderd.

OSSENAAR AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING, `s-Hertogenbosch

Van zaterdag op zondag is op de Verwerstraat in `s-Hertogenbosch een 18-jarige Ossenaar aangehouden voor mishandeling. Hij wordt ervan verdacht een 16-jarige Vughtenaar in zijn gezicht te hebben geslagen. Na zijn daad ging hij er vandoor. De politie kon hem aan de hand van het signalement op de Parade aanhouden. De jongens zouden ruzie hebben gekregen omdat de één tegen de ander aan was gelopen.

DANCE-FESTIVAL `IMPULZ` RUSTIG VERLOPEN, `s-Hertogenbosch

De politie heeft van zaterdag op zondag drie aanhoudingen verricht die in relatie stonden met het dance-festival `Impulz` in de Brabanthallen aan de Diezekade in `s-Hertogenbosch. Een 15-jarige inwoner uit Houten werd door de Security van het festival betrapt op het bezit van XTC-pillen en overgedragen aan de politie. De jongen is aangehouden en bleek 16 XTC pillen in zijn bezit te hebben. Hij is voor verhoor ingesloten. De pillen zijn inbeslaggenomen. Een 22-jarige inwoner uit Amsterdam is aangehouden als verdacht van diefstal van een GSM van een 17-jarige inwoner uit Dongen. De Amsterdammer is voor verhoor ingesloten. Op de Boschdijkstraat hielden agenten een 17-jarige inwoner uit Helvoirt aan voor baldadigheid, het opgeven van een valse naam en het bezit van XTC. De jongen stak de straal van een spuitbus in brand en probeerde daarmee een lantaarnpaal te vernielen. Bij zijn aanhouding gaf hij aanvankelijk een valse naam op en bleek hij in het bezit te zijn van 15 XTC-pillen. Ook hij is voor verhoor ingesloten. Bij de meldkamer kwam één melding binnen van geluidsoverlast afkomstig van het dance-festival. De politie zette in de omgeving van de Brabanthallen ongeveer dertig mensen in.

Deel: ' Politiebericht Brabant-Noord Den Bosch 30-03-2003 '
Lees ook