Politiebericht

Korps: Brabant-Noord, plaats: 's-Hertogenbosch 11-02-2000

Persbericht district Den Bosch/

VREEMDELING MET VERVALST PASPOORT AANGEHOUDEN (’s-Hertogenbosch) Donderdagmorgen is in een woning aan de Rodenbachstraat in ’s-Hertogenbosch een 31-jarige Rwandees aangehouden met een vervalst Nederlands paspoort. De Vreemdelingendienst van de politie Den Bosch kwam de man op het spoor bij het geven van een instructie over valse documenten bij een uitzendbureau in ’s-Hertogenbosch. De man had zich daar ingeschreven met gebruikmaking van het vervalste paspoort. De verdachte verblijft in Nederland in afwachting van behandeling van een verzoek tot verblijf. Tot die tijd mag hij niet werken. Door zich met het vervalste paspoort in te laten schrijven bij het uitzendbureau wilde hij aan het werk proberen te komen. Naar de herkomst van het paspoort stelt de politie een onderzoek in. De verdachte is ingesloten.

WINKELIER GRIJPT WINKELDIEF IN DE KRAAG (Rosmalen) Donderdagmiddag heeft een 33-jarige winkelier van een sportzaak aan de Dorpsstraat in Rosmalen op straat een 17-jarige inwoner uit Schijndel aangehouden voor diefstal van sportartikelen. De winkelier kreeg een melding dat in een vlakbij gelegen filiaal aan Achter de Driesprong door een klein groepje jongeren sportartikelen waren ontvreemd. De man zag een paar jongeren die aan het signalement voldeden door de Dorpsstraat lopen. Hij zette samen met een collega te voet een achtervolging in en wist de 17-jarige jongen aan te houden. De anderen wisten te vluchten. De verdachte had gestolen sportartikelen ter waarde van ongeveer Fl. 500,= bij zich. Hij is overgedragen aan de politie en ingesloten.

BABBELTRUC BIJ BEJAARDEN (’s-Hertogenbosch) Donderdagavond is een 81-jarige bewoonster van de Vierde Hambaken in ’s-Hertogenbosch net niet het slachtoffer geworden van een nieuwe variatie op de zogenaamde babbeltruc.
De truc gaat als volgt: “Een vrouw belt bij de woning van een bejaarde aan, in een straat waar een huis leeg staat. Zij zegt dan de nieuwe bewoonster te zijn en kennis te willen maken.” De 81-jarige vrouw werd eerst woensdagavond benaderd, gisterenavond gebeurde dat weer. Zij had argwaan en liet de vrouw gelukkig niet binnen. Toen de zogenaamde nieuwe buurvrouw wegging, kwam er ineens nog een man tevoorschijn. De politie waarschuwt bejaarden om niet te goedgelovig te zijn en bij twijfel niemand binnen te laten.

FIETSER GEWOND BIJ AANRIJDING (Maliskamp)
Donderdagavond is een 38-jarige fietsende Rosmalenaar op de Veedijk in Maliskamp gewond geraakt bij een aanrijding met een 31-jarige automobilist uit die plaats. De twee reden elkaar in een bocht onder slechte weersomstandigheden tegemoet. Vermoedelijk omdat beiden op de smalle weg niet voldoende rechts reden is een aanrijding ontstaan. De fietser is met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het GZG in Den Bosch.
SNELHEIDSCONTROLES (Elshout / Heesbeen)
Donderdagmiddag zijn bij snelheidscontroles op de provinciale weg N267 in Elshout en op de Grotestraat in Heesbeen in het totaal 10 automobilisten bekeurd.
Elshout, Provincialeweg N267:
5 x proces-verbaal, hoogst gemeten snelheid 106 km/h (80 km/h toegestaan)
Heesbeen, Grotestraat:
5 x proces-verbaal, hoogst gemeten snelheid 73 km/h (50 km/h toegestaan)

ILLEGAAL AANGEHOUDEN (’s-Hertogenbosch)
Woensdagavond heeft de Vreemdelingendienst van de Politie Den Bosch bij een bakkerij aan de Tramkade in ’s-Hertogenbosch een 26-jarige illegaal in Nederland verblijvende
Marokkaan aangehouden. Een vijftal asielzoekers uit AZC’s in Gennip, Roosendaal en Vught bleken illegaal aan het werk te zijn. De 26-jarige illegaal is ingesloten. Tegen de eigenaar van de bakkerij zal proces-verbaal op worden gemaakt voor het tewerkstellen van vreemdelingen zonder tewerkstellingsvergunning.

BESTIJDING OVERLAST BINNENSTAD (’s-Hertogenbosch) Tijdens de koopavond (donderdag) zijn bij extra toezicht op overlast in de binnenstad van
’s-Hertogenbosch zestien mensen bekeurd.
 Rijden met bromfiets in voetgangersgebied 7x  Rijden met fiets in voetgangersgebied 4x  Rijden met auto in voetgangersgebied 1x  Rijden met een bromfiets zonder bromfietscertificaat 4x

VERDACHTEN VECHTPARTIJ AANGEHOUDEN (’s-Hertogenbosch) Donderdagavond zijn een 18-jarige en een 21-jarige inwoner uit ’s-Hertogenbosch op het Stationsplein in hun woonplaats aangehouden voor eenvoudige mishandeling. Het tweetal wordt ervan verdacht een 20-jarige Bossche en een 23-jarige Maassluizenaar te hebben geslagen. Oorzaak van de vechtpartij waren een al wat langer durend conflict (schelden over en weer) tussen de 21-jarige man en de 20-jarige Bossche. De 21-jarige verdachte gaf de vrouw een klap, zijn 18-jarige vriend zou de 23-jarige Maassluizenaar een kopstoot hebben gegeven. Beide zijn aangehouden en verhoord op het politiebureau.

WAPENS AANGETROFFEN BIJ VERKEERSCONTROLE (Vlijmen) Vrijdagmorgen zijn bij een verkeerscontrole op de Nassaulaan in Vlijmen wapens aangetroffen. Een 18-jarige Vlijmense werd in verband hiermee aangehouden. Bij de controle zag een agent in de auto een pistool liggen. Bij nader onderzoek bleek het te gaan om een bedrieglijk echte imitatie, vallende onder de Wet Wapens & Munitie. Verder zijn in de auto een ploertendoder en een vlindermes aangetroffen. De wapens bleken volgens de vrouw eigendom van haar 19-jarige vriend die ze in Spanje gekocht zou hebben. De wapens zijn inbeslaggenomen en proces-verbaal is opgemaakt.

TWEE AUTO’S UITGEBRAND (’s-Hertogenbosch) Van donderdag op vrijdag zijn op de Wilgenstraat in ’s-Hertogenbosch twee auto’s uitgebrand en een derde auto liep brandschade op. Eén van de auto’s is vermoedelijk van diefstal afkomstig en in brand gestoken. De andere auto’s hebben hierdoor ook brand gevat. De brandweer bluste de voertuigen.

Deel: ' Politiebericht Brabant-Noord Den Bosch '
Lees ook