Politiebericht

Korps: Brabant-Noord, plaats: Cuijk 26-01-2000

Persbericht district Land van Cuijk/

CHEMISCHE STOFFEN GELOOSD
De politie Land van Cuijk is een onderzoek gestart n.a.v. lozing van chemische stoffen op de riolering in Cuijk. Op 10 januari j.l. kwam bij de gemeente Cuijk een eerste klacht van stankoverlast binnen. Bewoners van de Botteliersdreef roken een vreemde lucht vanuit de riolering. Een ingesteld onderzoek door het Regionaal Milieubedrijf leverde op dat moment geen resultaat op. Ook de stankoverlast werd op het moment van onderzoek niet waargenomen. Ruim een week later kwamen er wederom twee meldingen van stankoverlast vanuit het riool binnen. Deze meldingen zijn ook doorgegeven aan de politie Land van Cuijk, afdeling milieu.

Uit een nader ingesteld onderzoek door gemeente en politie is gebleken dat er chemische stoffen zijn geloosd op de riolering. Monsters vanuit het riool zijn inmiddels verstuurd naar het laboratorium om exact vast te stellen om welke stoffen het gaat. De voorlopige uitslag van dit onderzoek wordt in de loop van volgende week verwacht.

De betreffende riolering is inmiddels door een gespecialiseerd bedrijf gereinigd. Dinsdag 25 januari j.l. zijn alle omwonenden via een brief door de gemeente op de hoogte gesteld over de stand van zaken. De politie is inmiddels een onderzoek gestart naar de veroorzaker van de ontstane overlast.

CLUBHUIS HONDENVERENIGING UITGEBRAND.
Dinsdagavond rond 22.30 uur brak brand uit in een stacaravan aan de Raamdijk in Boxmeer. Deze stacaravan werd door de hondensportvereninging als clubhuis gebruikt. De brandweer kon niet voorkomen dat het clubhuis volledig uitbrandde. De politie sluit brandstichting niet uit.

INBRAAK IN WONING
Dinsdagmiddag/avond is ingebroken in een woning aan de Traverse in Grave. Uit de woning verdween een fototoestel en sieraden. Onbekenden bleken de hele woning doorzocht te hebben.

INBRAAK IN CLUBGEBOUW
In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een clubgebouw aan het Park de
Weijer in Boxmeer. Het slot van een deur bleek opengebroken te zijn. Uit het pand verdwenen diverse electrische apparaten zoals een koelkast, koffiezetapparaat en een oven. Ook verdween er frisdrank, alcoholische drank en etenswaren. De totale schade is nog onbekend.

CONTROLE SNELHEID
Tijdens een snelheidscontrole op de Beerseweg in Cuijk zijn dinsdagmiddag 160 bestuurders bekeurd omdat zij te hard reden. De snelheid van 640 passanten is gemeten. De hoogste snelheid bedroeg 87 km/u. waar 50 km/u. is toegestaan.

Deel: ' Politiebericht Brabant-Noord Land van Cuijk '
Lees ook