Korps: Brabant-Noord, plaats: Oss 8-05-2002 Persbericht district Maasland

GEWELD MET LETSEL

Dinsdagavond zijn naar aanleiding van een onenigheid aan de Patrijsdonk in Veghel twee 36-jarige mannen uit Veghel aangehouden op verdenking van mishandeling en bedreiging. Een van hen ging verhaal halen bij de ander omdat zijn zoon van die ander enkele klappen had gekregen. Daarbij bedreigde de een de ander met een mes en deelde de ander een kopstoot uit. De man die de kopstoot kreeg en die met het mes gedreigd zou hebben is voor behandeling overge-bracht naar het ziekenhuis en is later aangehouden. De man die de kopstoot heeft uitgedeeld is ter plaatse aangehouden.

VERKEERSCONTROLES

Dinsdagmiddag zijn bij verkeerscontroles op de Runstraat en de Bergstraat in Boekel 13 bekeuring uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel. Een automobilist trok een aanhangwagen voort waarvan de hulpkoppeling niet in orde was. Op de Schutsboomstraat in Schaijk en op de Kerkstraat in Zeeland zijn dinsdagavond nog eens 13 automobilisten bekeurd omdat zij de autogordel niet om hadden. Woensdagmorgen zijn op de Erpseweg in Veghel en op de Rudigerstraat in Volkel voor hetzelfde feit 18 bekeuringen uitgedeeld.

ONDERZOEK BRANDSTICHTING VOORMALIGE LTS AFGEROND

De districtsrecherche heeft het onderzoek naar de brandstichting op 28 april j.l. in de voor-malige LTS aan de Maatsestraat in Uden afgesloten. Daags na de brandstichting kon de politie vier Udenaren van 16,16,18 en 29 jaar en een 19-jarige vrouw zonder vast woon- of verblijfplaats als verdachten aanhouden. Een 16-jarige verdachte is op 30 april in vrijheid gesteld omdat van enige betrokkenheid bij de zaak niet is gebleken. In het verdere verloop van het onderzoek zijn op 5 en 6 mei nog eens vier perso-nen uit Uden aangehouden. Het betreft een 19-jarige vrouw en drie mannen van 21, 19 en 17 jaar. De 21 jarige verdachte is vanmorgen voorgeleid aan de Officier van Justitie. Van de op 30 april aangehouden verdachten zitten de de 19-jarige vrouw en de 29-jarige man nog steeds vast. Zij zijn door de Rechter Commissaris in bewaring gesteld.

BRANDSTICHTING

Een bewoner van de Fazantendonk in Veghel deed vanmorgen aangifte van brandstichting. Toen hij zijn woning verliet zag hij dat het houtwerk onder het raam aan de voorzijde zwart geblakerd was. Tevens stond op de muur het woord Fortuyn gespoten. Er zijn geen bruilk-bare sporen aangetroffen.

Deel: ' Politiebericht Brabant-Noord Oss 08-05-2002 '
Lees ook