Korps: Brabant-Noord, plaats: Oss 14-05-2002 Persbericht district Maasland

VUURTJE GESTOOKT

De politie heeft maandagavond op de Pastoor Scheepensstraat in Heesch drie jongeren, af-komstig uit Heesch en 15 en 16 jaar oud, aangehouden Een van de drie had kort tevoren een brandje gestookt in een leegstaand pand. De andere twee waren daarbij behulpzaam ge-weest. Na een proces-verbaal voor baldadigheid is het trio weer naar huis gestuurd. De ou-ders van de jongens zijn ingelicht.

MAN MISHANDELD

Een 44-jarige inwoner van Oss deed aangifte van zware mishandeling. De man was maan-dagavond in een café aan de Peperstraat in Oss diverse malen in zijn gezicht geslagen. De verdachte, een 34-jarige man uit Herpen, werd later in de nacht aangehouden. Hij bekende de mishandeling. Het slachtoffer kon na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis. Hij liep letsel op in zijn gezicht. De reden van de mishandeling wordt nog onderzocht.

CONTROLE

Bij een vreemdelingencontrole maandagmiddag heeft de politie op de Maasstraat in Lith negen mensen aangehouden. Zes van hen zijn in vreemdelingenbewaring gesteld. Aanleiding van de controle was een eerdere controle die op 2 mei in het kader van de Wet Arbeid Vreemdelingen werd gehouden. Daarbij werden in een bedrijf in Lith dertien kopiën door de politie ingenomen, waarvan bij nader onderzoek bleek dat zij gestolen en/of vervalst bleken te zijn. Van de negen aangehouden personen, allen afkomstig uit Afrikaanse landen, maakten zeven gebruik van een vervalst document. De politiecontrole van maandagmiddag werd uitgevoerd door enkele medewerkers van de vreemdelingendienst, de arbeidsinspectie en de politie district Maasland.

Deel: ' Politiebericht Brabant-Noord Oss 14-05-2002 '
Lees ook