Korps: Brabant-Noord, plaats: Oss 16-02-2003 Persberichten district Maasland

EUROPEESCHE ALCOHOLCONTROLE

In de nacht van 13 op 14 februari 2003 nam de Politie Brabant-Noord deel aan een Europeesche alcoholcontrole. Tussen 21.00 en 05.00 uur werden op diverse plaatsen in onze regio controles gehouden. In de hele regio zijn totaal 101 medewerkers ingezet, die 4023 voertuigen controleerden. Van de 4023 bestuurders, die een blaastest ondergingen, zijn 54 bestuurders aangehouden, waarvan uiteindelijk 43 bestuurders een proces-verbaal kregen voor rijden onder invloed van alcohol. In totaal zijn 6 rijbewijzen ingevorderd.. Van 1 bestuurder werd een bloedproef genomen, omdat het vermoeden bestond dat hij onder invloed van drugs verkeerde. Geen enkele bestuurder weigerde de medewerking aan de ademanalyse. Wel probeerden 4 bestuurders zich aan de controle te ontrekken, door te keren. Negen bestuurders werden bekeurd voor diverse overige verkeersovertredingen en 1 bestuurder, een 24 jarige man uit Oss is aangehouden tijdens een controle om 03.20 uur op de Hertogensingel te Oss, ivm belediging van een politieambtenaar. Hij zat als passagier in de auto. In Uden bleek 2 keer dezelfde auto gecontroleerd te zijn. De eerste keer werd de auto bestuurd door een vrouw, die een geldboete kreeg van EUR 190, omdat ze teveel alcohol gedronken had. Later in de nacht kwam dezelfde auto weer langs een controleplaats en bleek haar vriend achter het stuur te zitten. Omdat deze eveneens teveel gedronken had, kreeg hij ook een boete van EUR 190. In district Maasland zijn 16 medewerkers ingezet, waarbij 452 voertuigen werden gecontroleerd. Hierbij werd eveneens van 452 bestuurders een blaastest afgenomen, waarna 9 bestuurders zijn aangehouden. Hiervan kregen 5 bestuurders een proces-verbaal omdat ze teveel gedronken hadden. Er zijn geen rijbewijzen ingevorderd. Van 1 bestuurder is een bloedproef afgenomen, omdat het vermoeden bestond dat hij onder invloed van drugs verkeerde.

MISHANDELING OSS

Een 46 jarige man uit Oss is op 14 februari 2003 omstreeks 21.45 uur in een café op de Driek van Erpstraat te Oss mishandeld door een nog onbekend gebleven persoon. Deze sloeg zonder enige aanleiding het slachtoffer met een bierfles in zijn gezicht, waardoor het slachtoffer aan zijn gezicht gewond raakte.

DODELIJK VERKEERSONGEVAL OSS

Bij een verkeersongeval op de Nieuwe Hescheweg te Oss op 15 februari 2003, omstreeks 03.55 uur is een 21 jarige automobilist uit Oss dodelijk verongelukt. De man is vermoedelijk de macht over het stuur kwijt geraakt en tegen een boom tot stilstand gekomen. Brandweer haalde slachtoffer uit de auto.

INBRAAK WINKEL OSS

Bij een inbraak in een winkel aan het Heschepad te Oss in de nacht van 15 op 16 februari 2003 zijn sigaretten weggenomen. De daders vernielden een ruit.

VERDACHTE MISHANDELING AANGEHOUDEN OSS

Een 29 jarige man uit Oss is op 16 februari 2003 omstreeks 08.30 uur aangehouden ivm mishandeling van een 31 jarige man uit Oss op de Docfalaan te Oss. Het slachtoffer moest zich voor zijn verwondingen in het ziekenhuis laten behandelen.

INBRAAK BEDRIJF OSS

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Heuvel te Oss in de nacht van 15 op 16 februari 2003 is een nog onbekend geldbedrag weggenomen. De daders verschaften zich toegang via een schuifdeur.

Deel: ' Politiebericht Brabant-Noord Oss 16-02-2003 '
Lees ook