Korps: Brabant-Noord, plaats: Uden 1-07-2002 Persberichten district de Leijgraaf

TE VEEL GEDRONKEN

Zondagmiddag is een 30-jarige man uit Uden bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. De man kreeg een rijverbod van 3 uur. De controle vond plaats op de Mellesingel in Uden. Van een 48-jarige man uit Veghel is in de nacht van zondag op maandag het rijbewijs inge-vorderd. De man reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Hij kreeg ook een rij-verbod van 7 uur. De controle vond plaats op de Erpseweg in Veghel.

WINKELDIEVEN AANGEHOUDEN, Uden

Zondagmiddag zijn een 39-jarige vrouw en een 41-jarige man uit `s-Hertogenbosch aange-houden. Ze werden in een winkel aan de Marktstraat in Uden betrapt toen ze spullen weg-namen. In de auto van het tweetal werden nog tal van andere spullen aangetroffen die in ander winkels in Uden gestolen bleken te zijn. Tegen het tweetal is proces-verbaal opge-maakt.

DIGITALE CAMERA HELVOIRT IN WERKING GESTELD

Vandaag is de digitale camera in Helvoirt daadwerkelijk in gebruik genomen. Na een uitge-breide test periode wordt er vanaf vandaag verbaliserend opgetreden. De digitale camera is een gezamenlijk project van het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie (BVOM), Rijkswaterstaat Directie Noord-Brabant en Reinka (leverancier van de apparatuur). De pilot wordt uitgevoerd door het Team Verkeershandhaving van de politie Brabant-Noord. Hoe werkt de camera? Met behulp van detectie-lussen in de weg wordt gemeten of er een voertuig rijdt en wat de snelheid van het voertuig is. Bij overschrijding van de maximumsnelheid (80 km/h) en/of roodlicht-negatie maakt de camera een foto. Aangezien de digitale camera met infrarood werkt, zal er geen flits te zien zijn zoals bij andere cameras. De gemaakte fotos worden in het geheugen van de camera opgeslagen. De inhoud van het geheugen wordt via een tele-foonlijn gedownload op een computer op het politiebureau. Deze computer verzorgt de ver-dere afhandeling zodat de fotos met bijbehorende gegevens naar het CJIB verstuurd kunnen worden. Het CJIB verzend de uiteindelijke bekeuring. Aanvankelijk was de verwachting dat de digitale camera zomer 2001 in gebruik genomen zou worden. Door technische tegenvallers is dat dus uitgesteld tot zomer 2002. De afgelopen tijd zijn er op de RW N65 nogal wat letselongevallen te betreuren geweest. Door middel van deze techniek, controles en andere technische voorzieningen zal de snelheid en daardoor het aantal ongevallen in de toekomst worden gereduceerd.

Deel: ' Politiebericht Brabant-Noord Uden 01-07-2002 '
Lees ook