Korps: Brabant-Noord, plaats: Uden 4-07-2002 Brandstichter aangehouden

BRANDSTICHTER OP HETERDAAD BETRAPT

De politie heeft afgelopen nacht op de Land van Ravensteinstraat in Uden een 23-jarige inwoner van die plaats aangehouden. De man wordt verdacht van zeker veertien brandstichtingen. De Udenaar is ingesloten en in verzekering gesteld.

De politie hield de man aan, kort nadat rond 01.00 uur op een parkeerterrein aan de Cellostraat in Uden brand was ontstaan in een caravan. Door snel ingrijpen konden agenten voorkomen dat het voertuig geheel uitbrandde. Even daarna werd de man aangehouden. De Udenaar wordt verdacht van brandstichting op 18 juni in een bedrijf in medische voor-zieningen aan de Loopkantstraat in Uden. Dit pand brandde geheel uit. Ook wordt de man ervan verdacht op 25 juni op het industrieterrein de Brand in Den Bosch een personenauto, een aantal containers plus een schaftkeet in brand te hebben gestoken. De nacht daarna gin-gen bij een caravanbedrijf op hetzelfde terrein vijf caravans in vlammen op. Tot slot wordt de Udenaar ook verdacht van de brandstichting in een nacht eerder deze week. Bij een auto-bedrijf aan de Linie in Uden brandden die nacht vijf autos uit en op Bosveld was er brand in een caravan.

De totale schade als gevolg van de branden is ruim een miljoen euro. De Udenaar wordt morgen voorgeleid aan de officier van justitie in Den Bosch.

Deel: ' Politiebericht Brabant-Noord Uden 04-07-2002 '
Lees ook