Korps: Brabant-Noord, plaats: Uden 20-03-2003 Persbericht district De Leijgraaf

HEVIG VERZET BIJ AANHOUDING, Uden

De politie heeft woensdagavond een 28-jarige Udenaar aangehouden in de Pastoor van Doornstraat in Uden. De man bevond zich voor een woning toen hij voorbijrijdende agenten beledigde. Toen zij hem hiervoor wilde aanhouden vluchtte de man de woning in. Even later verscheen hij na het dringende verzoek van de politie toch buiten. Daarop werd hij aangehouden. Bij de aanhouding verzette hij zich hevig. Ondanks het gebruik van peperspray, bedaarde de man niet. Met behulp van twee agenten kon de man uiteindelijk aangehouden worden. De 25-jarige echtgenote van de verdachte was inmiddels ook naar buiten gekomen en belette de agenten om haar man aan te houden. Ze sloeg één van de agenten meerdere malen op haar rug. Daarop werd ook zij aangehouden. Ook het 14-jarige nichtje bemoeide zich met de aanhouding. De politie heeft ook haar aangehouden en meegenomen naar het bureau. Later die avond werden de 25-jarige echtgenote en het 14-jarige nichtje in afwachting van strafvervolging heengezonden. De 28-jarige Udenaar is inverzekeringgesteld.

MAN AANGEHOUDEN, Veghel

Een 52-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats is woensdagavond aangehouden in een leegstaande woning aan de Professor Oppenheimstraat in Veghel. De verdachte had de ruit van de achterdeur van de woning vernield en was de woning binnengegaan. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

FIETSER LICHT GEWOND, Uden

Een 45-jarige fietser uit Uden is woensdagavond licht gewond geraakt bij een aanrijding. De fietser reed over de Bronkhorstsingel in de richting van de Van Duerenlaan. Een 63-jarige Udense automobilist kwam gereden vanaf de Breukranden en wilde zijn weg vervolgen in de richting van de Wijsthoek te Uden. De automobilist had de fietser niet gezien en reed hem in de flank aan. Hierdoor kwam de fietser ten val. Het slachtoffer klaagde over last van zijn arm en been. Ambulancepersoneel heeft de man ter plaatse onderzocht, daarna kon hij huiswaarts keren.

RIJDEN ONDER INVLOED, Uden

Woensdagnacht betrapte de politie een 42-jarige automobilist uit Uden op het rijden onder invloed. De man kreeg een rijverbod van drie uur en er wordt proces-verbaal opgemaakt. De controle was op de Velmolenweg in Uden.

DIEFSTAL AUTO,Veghel

Onbekenden hebben woensdagnacht vanaf de Patrijsdonk in Veghel een auto weggenomen. Het betrof een zwarte Opel Astra, voorzien van het kenteken DX-SZ-33.

Deel: ' Politiebericht Brabant-Noord Uden 20-03-2003 '
Lees ook