Korps: Brabant-Noord, plaats: Uden 28-03-2003 Persberichten District De Leijgraaf

VERDACHTE AANGEHOUDEN VOOR DIEFSTAL BROMFIETS, Uden

Donderdagavond is op de Wijsthoek in Uden een 15-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor diefstal van een bromfiets en doorrijden na aanrijding. De jongen wordt ervan verdacht eerder die dag in de omgeving van de Vaarzenhof in zijn woonplaats een bromfiets gestolen te hebben. `s-Middags zou hij met de gestolen bromfiets op de Violierstraat in Uden tegen een auto van een 56-jarige Eindhovenaar zijn gereden. Een op de fiets surveillerende agent herkende de jongen aan de hand van het signalement en hield hem op de Wijsthoek aan. De bromfiets is inbeslaggenomne. De verdachte is inverzekeringgesteld.

POLITIEMAN IN VRIJE TIJD ARRESTEERT FIETSENDIEF OP HETERDAAD, Uden

Donderdagmiddag heeft een Cuijkse politieman in zijn vrije tijd op de Losplaats in Uden op heterdaad een 22-jarige Udense fietsendief aan kunnen houden. De verdachte pakte de fiets op enkele meters afstand bij de eigenaresse vandaan. In een poging de man te achtervolgen kwam de vrouw ten val. De agent hoorde de vrouw schreeuwen en greep in. Hij hield de verdachte aan en waarschuwde zijn locale collega`s. De Udenaar wordt naast dit feit nog verdacht van diefstal van kleding bij een Udense kleding/schoenenzaak afgelopen woensdag en diverse winkeldiefstallen uit een supermarkt in Uden. De verdachte is inverzekeringgesteld.

VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR OPENLIJKE GEWELDPLEGING, Uden

Donderdagavond zijn op de Germenzeel in Uden twee Udenaren van 17 jaar-en 19 jaar aangehouden voor openlijke geweldpleging. De twee maakten deel uit van een groepje van vijf jongeren die vernielingen hebben gepleegd bij een cafetaria aan de Germenzeel. Bij de vernielingen raakten o.a. de overkapping en de ruit van de toegeangsdeur beschadigd. Daarnaast worden zij ervan verdacht de 32-jarige eigenaar te hebben geschopt en geslagen. Wat de aanleiding is geweest van de openlijke geweldpleging is nog niet bekend. De identiteit van de andere verdachten is inmiddels ook bekend. Ook zij zullen zich moeten verantwoorden.

Deel: ' Politiebericht Brabant-Noord Uden 28-03-2003 '
Lees ook