Politie Brabant Zuid-Oost
Persbericht

Eindhoven: Tassendief dreigt met mes
In een café aan het Wilhelminaplein is zaterdagmorgen om 1.50 uur een 53-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man probeerde een damestas te stelen, maar dit werd door andere cafébezoekers gezien. Die spraken hem er op aan, waarop de tassendief hen met een fileermes bedreigde. De bezoekers konden hem toch overmeesteren en overleveren aan de politie. De man is ingesloten.

Eindhoven: Alcohol in het verkeer

* Zaterdagmorgen om 3.15 uur is op de Fuutlaan een 39-jarige vrouw uit Aarle-Rixtel aangehouden nadat zij op de Vestdijk met een auto tegen een lichtmast was gereden en daarna was verder gereden. De vrouw bleek gedronken te hebben, 1,65%. Haar rijbewijs is ingenomen en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

* Op de Smalle Haven is om 3.20 uur een 32-jarige Eindhovense automobilist aangehouden. Hij bleek gedronken te hebben. De uitslag van zijn ademanalyse is 1,9%. Hij kreeg een rijverbod van 10 uur en een proces-verbaal. Zijn rijbewijs wordt ingenomen.
* Om 4.45 uur werd op de John F. Kennedylaan een 50-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij had met zijn auto een verkeersbord platgereden en bleek gedronken te hebben. Hij blies 1,35%. Zijn rijbewijs is ingenomen en hij kreeg een rijverbod van 10 uur. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

* Een 20-jarige man uit Neerbeek raakte om 5.55 uur op de Geldropseweg met zijn auto van de weg en reed tegen een hek. Zijn auto werd flink beschadigd. De man had gedronken en blies 0,85%. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur en een proces-verbaal.

Helmond: Onder invloed zonder rijbewijs
Op de Marktstraat is zaterdagmorgen om 1.10 uur een 35-jarige Bosschenaar bekeurd omdat hij onder invloed van alcohol in een auto reed. Hij bleek ook geen rijbewijs te hebben. Zijn ademanalyse gaf een promillage van 0,8 aan. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Lastige bezoekers

* Op de Havenweg is zaterdagmorgen om 2.20 uur een 18-jarige Helmonder aangehouden. Hij mocht een café niet in omdat hij geen passepartout had. Hij begon tegen de toegangsdeur te trappen en bedreigde de portier van de zaak met woorden. Hij is aangehouden.
* Om 3.35 uur werd op de Markt een 43-jarige Helmonder aangehouden. Hij had zijn drankrekening niet betaald in een café aan de Markt. Toen hij wegliep en aangesproken werd de rekening te betalen, trok hij een mes en bedreigde het personeel van de zaak. De politie was in de buurt en kon hem buiten aanhouden. Het mes lag op de grond.

Carnaval gezellig begonnen
De eerste carnavalsnacht is in Zuidoost Brabant zonder noemenswaardige incidenten verlopen. Het was in de uitgaansgebieden druk, maar veelal gezellig. De politie kon het vaak af met enkele sussende woorden. De bekeuringen die uitgeschreven werden waren naar aanleiding van kleine vechtpartijtjes, plassen op straat en kleine vernielingen.

Eindhoven: Alcohol in het verkeer

* Op de Franklin D. Rooseveltlaan is zaterdagavond om 21.50 uur een 47-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij reed in een auto en had gedronken. De man blies 1,5%. Hij krijgt een proces-verbaal. Zijn rijbewijs kon niet ingenomen worden, dat was vorig jaar juni al gebeurd.

* Om 3.50 uur liep op de Demer een 19-jarige Eindhovenaar plotseling met grote snelheid tegen de zijkant van een politieauto. De jongen had gedronken. Ambulance is ter plaatse gekomen. De jongen was echter moeilijk te onderzoeken omdat hij erg agressief was. Toch leek onderzoek in het ziekenhuis nodig. Hij is met handboeien vastgemaakt aan de brancard. In het ziekenhuis begon hij naar het verplegend personeel te schoppen. Het verplegend personeel kon, zover mogelijk was, vaststellen dat de jongen een hersenschudding had. Inmiddels waren zijn ouders gewaarschuwd om hem tot rust te brengen. Ook hen ging hij te lijf. Hij is naar het politiebureau gebracht waar het RIAGG zich over hem ontfermde.

* Op de kruising Bleekstraat - Kanaalstraat - Nachtegaallaan - Kanaaldijk Zuid gaf zondagmorgen om 4.05 uur een 25-jarige Eindhovense automobilist geen voorrang aan een personenauto met een 26-jarige Eindhovenaar achter het stuur. De 25-jarige reed over de Nachtegaallaan en de ander kwam van rechts uit de Kanaalstraat. Door de aanrijding raakten nog drie geparkeerde auto's flink beschadigd. De 25-jarige man bleek gedronken te hebben. De uitslag van de ademanalyse was ruim 1,55%. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Eindhoven: Bromfietser gewond
Op de Karel de Grotelaan is zondagmorgen om 2.50 uur een 24-jarige bromfietser uit Veldhoven gewond geraakt. Hij botste op het fietspad langs de Karel de Grotelaan tegen twee fietser. Het fietspad mag in twee richtingen bereden worden. Volgens de fietser reed hij op hen in. De bromfietser droeg geen helm en liep een hoofdwond op. Hij is in het St. Josephziekenhuis opgenomen.

Helmond: Zakkenroller
Een 61-jarige Helmondse vrouw werd zaterdag rond 10.30 uur op de weekmarkt het slachtoffer van een zakkenroller. Zij bemerkte dat haar tas openstond en dat de portemonnee met f 299,- en pasjes was verdwenen.

Helmond: Man beroofd van telefoon en portemonnee Zaterdagmiddag om 13.30 uur is een 26-jarige man uit Gemert op de Molenstraat beroofd van zijn gsm en zijn portemonnee met f 510,=. De man liep over de Molenstraat en was enkele gegevens in zijn gsm aan het invoeren. Hij had de telefoon vrijdag gekocht. Op de Molenstraat wenkte een man hem even te komen. Hij liep naar de man toe die een gebouw in ging. De Gemertenaar liep de man achterna, die zich plotseling omdraaide en een mes liet zien. Het slachtoffer moest zijn gsm en portemonnee afgeven. Daarna verdween de dader.

Helmond: Bestuurder onder invloed verzet zich
Op de Deurneseweg is zaterdagavond een 56-jarige Helmonder aangehouden. De man reed in een terreinauto. De achterdeur van de auto stond open en er staken een paar benen uit. Dat leek de politiemensen te gevaarlijk en zij lieten de bestuurder stoppen en spraken hem daarop aan. De man werd agressief en de politiemensen bemerkten dat hij gedronken had. Hij werd daarom aangehouden maar hij begon zich hevig te verzetten. Zijn twee zoons, die ook in de auto zaten, hielpen hem mee. Uiteindelijk gelukte het de man mee te krijgen naar het bureau. Daar werd een ademanalyse gedaan, uitslag ruim 0,6%. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij is in het Elkerliekziekenhuis behandeld aan enkele verwondingen in het gezicht.

Helmond: Onder invloed
Op de Heistraat is zaterdagavond om 22.50 uur een 20-jarige Helmonder bekeurd omdat hij in een auto reed en gedronken had. Hij blies bijna 0,9%. Hij kreeg ook een rijverbod van 3 uur.

Eindhoven: Vrouw verkracht
In de nacht van zaterdag op zondag om ongeveer 1.05 uur is een 47-jarige Eindhovense vrouw verkracht. Dat gebeurde op een zandpad dat uitkomt op de Hoogstraat, dichtbij de St. Lambertusstraat. De vrouw liep op de Hoogstraat toen een man haar van achter naderde en haar vastpakte. Hij sleurde haar het pad in en heeft haar daar verkracht. De dader is 30 a 35 jaar oud, ongeveer 1.65 m. lang, heeft een licht getinte huidskleur en een kaalgeschoren hoofd.

Helmond: Inbreker houdt van reggaemuziek
Zaterdag tussen 12.30 en 19.00 uur is ingebroken in een woning aan de Van Brusselstraat. De inbreker is vermoedelijk door een kapot raam van de keuken binnengekomen. Uit de woning zijn ongeveer 40 cd's met reggeamuziek weggenomen. Waarde ongeveer f 1500,=.

Eindhoven: Ook tweede carnavalsnacht rustig verlopen De rustige start in het Eindhovense carnavals-uitgaansleven heeft zich in de tweede nacht voortgezet. Er waren in de uitgaansgebieden maar enkele kleine incidenten. Een proces-verbaal vanwege vechten op straat, een baldadige carnavalsvierder die tegen een politieauto sloeg en een jongen die lastig was en zich niet wilde verwijderen. Bij een cafetaria aan het Stratumseind zijn 100 blikjes bier in beslaggenomen. De eigenaar heeft geen vergunning om bier te verkopen. In de nacht van zaterdag op zondag had hij al een proces-verbaal gekregen vanwege de bierverkoop. In de nacht van zondag op maandag bleek er weer bier verkocht te worden. Resultaat een proces-verbaal en de in beslagname.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Jacob Oppenheimstraat is zondagavond om 21.10 uur een 40-jarige Eindhovense automobilist bekeurd omdat hij alcohol had gebruikt. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 0,85 aan. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur.

Eindhoven: Auto gestolen
Zondagavond is vanaf de Tetrodestraat een blauwe Mercedes Benz C180 met het kenteken HV-NR-28 gestolen.

Eindhoven: Spoorzoekertje met goed resultaat
De sneeuw hielp de politie maandagmorgen om 3.00 uur weer eens een handje bij het opsporen van drie vernielers. In de omgeving van de Noordzeelaan waren enkele spiegels van geparkeerde auto's vernield. Een perfect spoor hoefde slechts gevolgd worden om uit te komen bij een woning aan de Amelandlaan. In de gang van die woning stonden drie paar schoenen met het zolen die precies in het sneeuwspoor pasten. De schoeneigenaren bleken binnen te zitten. Zij zijn aangehouden. Het zijn Eindhovenaren van 15, 14 en 13 jaar oud. Er zijn twee spiegels vernield, een auto-embleem is weggenomen en van vier auto's zijn de spiegels omgeklapt.

Eindhoven: Vernielers aangehouden
Op de Fellenoord en Neckerspoel zijn maandagmorgen rond 4.30 uur twee Nuenenaren van 15 en 16 jaar oud aangehouden. De twee jongens waren op het dak van het chauffeursverblijf van de Hermes op Neckerspoel geklommen. Daar hadden ze tegen de pijpen van de verwarming staan trappen. Een geheel vernielde pijp is door hen naar beneden gegooid. De verkeersleider, die in de verkeersleiderstoren zat, zag het allemaal onder zich gebeuren en waarschuwde de politie.

(C)1997 by P&I Web Publishing

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost - 10154 '
Lees ook