17:00:39 01-24-1999

Politie Brabant Zuid-Oost
Persbericht

Eindhoven, 24 januari 1999

Eindhoven: Jeugdige dieven bedreigen getuigen
Zondag zijn omstreeks 14.35 uur twee jongeren uit Eindhoven aangehouden. Het tweetal, 15 en 16 jaar oud, werd door een 73-jarige Eindhovenaar, betrapt toen zij een fiets wilden stelen op de Veldmaarschalk Montgomerylaan. Het tweetal ging daarop vechten met de bejaarde man, waarbij het slachtoffer is geschopt en geslagen. Een 39-jarige man uit Lieshout, met zijn gezin op weg in Eindhoven, zag dat gebeuren. Hij stopte zijn auto, stapte uit en maande het tweetal te stoppen. De jongste van de twee trok daarop een schroevendraaier en bedreigde en stak de Lieshoutenaar. De oudste liet het bij woordelijke bedreigingen. De Lieshoutenaar wist de jongen met de schroevendraaier te overmeesteren en ging op hem zitten, om hem onder controle te houden.
Een derde getuige die dit zag, belde met zijn mobiele telefoon de politie. Het tweetal is ingesloten. De Lieshoutenaar en de 73-jarige Eindhovenaar zijn niet gewond geraakt.

Eindhoven: Diefstal auto
Zondag omstreeks 13.00 uur, ontdekte de eigenaar van een grijze Opel Kadett, dat zijn auto was gestolen. De auto verdween vanaf de Groenewoudseweg.

(C)1997 by P&I Web Publishing

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost - 1362 '
Lees ook