Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 16-01-2000

Persberichten 16 januari 2000/

Berichten uit de regio

Eindhoven: Verkeersongevallen
Een 77-jarige automobilist uit Eindhoven is zaterdagmiddag om 12.10 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Karel de Grotelaan en de Kasteellaan. De man negeerde een rood verkeerslicht en botste met zijn auto tegen een 41-jarige automobilist uit Eersel, die via de Kasteellaan kwam. De 77-jarige is met een gebroken pols en nekletsel naar het St. Joseph ziekenhuis gebracht.

Een 24-jarige Eindhovenaar is zaterdagmiddag om 12.30 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Eisenhowerlaan en Wolvendijk. De man moest op de kruising voor een auto uitwijken en botste tegen een verkeerslichteninstallatie. Hij is met kaakletsel opgenomen in het St. Joseph ziekenhuis.

Eindhoven: Berovingen
Zaterdagmorgen rond 03.00 uur is op de Stratumsedijk een 18-jarige Eindhovenaar beroofd van zijn portemonnee en gsm. Een onbekende vroeg hem om een vuurtje. Toen hij dat wilde pakken kwamen er nog twee mannen op hem afgelopen. Hij werd beetgepakt en met een schroevendraaier bedreigd. De rovers zochten zijn kleding na en pakten de portemonnee met ruim f. 100,- en de gsm.

Zaterdagmiddag rond 15.00 uur is op de Leenderweg een 35-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Hij had een 30-jarige vrouw uit Eindhoven bij een betaalautomaat aan de Leenderweg beroofd van f. 300,- De vrouw stond geld te pinnen bij de automaat. Nadat zij haar geld wilde pakken werd ze vastgegrepen door de dader. Enkele omstanders en de vriend van het slachtoffer schoten de vrouw direct te hulp en de man werd overmeesterd. Een groep landgenoten van de dader, die op dat moment met een auto passeerden, probeerden de dader te ontzetten maar bij de komst van de gewaarschuwde politie vluchtten de mannen in een zwarte BMW. Het gepinde geld was inmiddels weg. De 30-jarige verdachte is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Geweld
Zaterdagmiddag rond 17.30 uur is in de Kruisstraat een 32-jarig Eindhovenaar aangehouden. De man fietste over het trottoir en reed tegen een voetganger, een politieman in burger, op. Die zei tegen hem dat hij niet op het trottoir mocht fietsen. De man keerde om en nam een gevechtshouding aan tegenover de politieman. De politieman legitimeerde zich maar de man probeerde de politieman een kopstoot te geven. De Eindhovenaar werd aangehouden maar hij verzette zich hevig. Een passant die het voorval gezien had hielp de politieman de aangehouden Eindhovenaar in bedwang te houden. Hij werd overgedragen aan de dienstdoende collega?s. Ook tegen hen verzette de man, die onder invloed was van alcohol, zich hevig. De man is ingesloten.

Zondagmorgen om 03.00 uur is in de Dommelstraat een 18-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden nadat hij kort daarvoor een portier van een horecazak met een mes had bedreigd. De jongen werd met nog enkele maten van hem de toegang tot de zaak geweigerd vanwege de sluitingstijd. Hij werd daardoor boos en bedreigde de portier met een mes. De 18-jarige is ingesloten.

Zondagmorgen is op de Smalle Haven een 23-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij was betrokken bij een ruzie in een horecagelegenheid op de Smalle Haven waarbij hij een 19-jarige man uit Eindhoven met een bierglas in het gezicht sloeg. Het slachtoffer moest zich in het ziekenhuis aan de opgelopen ernstige snijwonden laten behandelen. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de ruzie.

Zondagmorgen om 02.00 uur is in het Catharinaziekenhuis een 52-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man wordt er van verdacht eerder die avond zijn echtgenote met een vuurwapen in haar been te hebben geschoten. Dat zou rond 01.00 uur gebeurd zijn nabij het viaduct aan de Zwaanstraat. De vrouw (leeftijd onbekend) kon na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis. Omtrent de toedracht bestaat onduidelijkheid. De politie stelt een onderzoek in.

Eindhoven: Autodieven gepakt
Op de Johannes van der Waalsweg zijn zondagmorgen om 00.15 uur twee mannen aangehouden. De twee reden in en gestolen auto die een uur voor hun aanhouding was gestolen op een parkeerterrein van de Dr,Poletlaan. De twee, een 24-jarige man uit Bladel en een 22-jarige man uit Reusel zijn aangehouden en ingesloten. De auto is inbeslaggenomen.

Eindhoven: Hennepkwekerij
Zondagmorgen is door de politie in een woning aan de Renesseweg een hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld. Een bewoner van het pand had bij de politie geklaagd over wateroverlast. Hij water sijpelde door het plafond van hun woning naar beneden. Toen de politieagenten polshoogte gingen nemen troffen ze in twee kamers hennepkwekerijen aan met 212 planten. De waterleiding was los geraakt en de zaak stond blank. De Nutsbedrijven hebben de electriciteitskast verwijderd en meegenomen i.v.m. de gevaarlijke situatie. De planten en de apparatuur zijn in beslaggenomen en worden vernietigd. Tegen de bewoner, die niet thuis was, wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Snelheidscontrole
Tijdens een snelheidscontrole zaterdag tussen 10.00 uur en 17.00 uur op de Boschdijk reed een automobilist 131 km/u binnen de bebouwde kom waar 50 km/u was toegestaan. De bestuurder krijgt over enkele dagen een dagvaarding. Er werden overigens 2943 voertuigen gecontroleerd waarvan er 766 een bon kregen.

Eindhoven : Onder invloed
Op de Frankrijkstraat is zondagmorgen een 42-jarige man uit Goirle betrapt op het rijden onder invloed. De man blies bij een controle 1,45 pro mille. Zijn rijbewijs moest hij aan de politie afgeven en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Een 32-jarige vrouw uit Nederweert kreeg een boete van f. 390,- opgelegd, omdat zij onder invloed achter het stuur van haar auto zat. Ze werd gecontroleerd op de Parklaan waar ze met hoge snelheid reed. De vrouw blies 0,55 pro mille.

Eindhoven: Brand
Zondagmorgen rond 06.00 uur brak er brand uit in een woning aan het Lavendelhof. De bovenverdieping van de woning brandde volledig uit. De brandweer had na een half uur de brand onder controle. Er raakte niemand bij de brand gewond. Wel moesten de directe omwonenden hun woning tijdelijk verlaten. Hun woningen liepen rook, roet en waterschade op. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak.

Beek en Donk: Verkeersongeval
Een 25-jarige automobilist uit Elsendorp botste zaterdagmiddag om 12.00 uur op de Gemertseweg achterop bij een 52-jarige motorrijder uit Helmond. De Helmonder is met rugletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Helmond: Zakkenrollen
Een 73-jarige vrouw uit Helmond is zaterdagmiddag op de Markt in Helmond het slachtoffer geworden van een zakkenroller. De portemonnee met ruim f. 200,- werd op de weekmarkt bij de vrouw uit haar tas gestolen.

Ook een 74-jarige vrouw uit Geldrop raakte door zakkenrollen haar portemonnee met ruimf.150,- kwijt op de Markt in Helmond.

Helmond: Auto-inbraken
Zaterdagmiddag is ingebroken in een geparkeerde auto aan de Matthijs Vermeulenstraat in Helmond. Een portierslot werd geforceerd en de autoradio werd door de dader meegenomen.

Helmond: Onder invloed
Op de Lage Dijk in Helmond is zondagmorgen een 40-jarige Helmonder bekeurd voor het rijden onder invloed. De man blies bij en controle ruim 1,55 pro mille. Zijn rijbewijs is door de politie ingenomen.

Bakel : Hond verjaagt inbrekers
Zondagmorgen rond 03.30 uur hebben inbrekers geprobeerd in te breken in een woning aan het Hagelkruis in Bakel. Een achterdeur werd opengebroken. De hond van de bewoners ging echter flink tekeer zodat de inbrekers het hazenpad kozen. Er is niets ontvreemd.

Hoogeloon: Verkeersongeval
Een 22-jarige automobilist uit Hempens en een 18-jarige vrouw uit Leeuwarden zijn zaterdagmiddag rond 12.30 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising De Fluiter en Hoogkasteren in Hoogeloon. De 22-jarige verleende geen voorrang aan een 23-jarige vrachtautochauffeur uit Bladel die op de Fluiter reed. De man, die door de brandweer uit zijn autowrak bevrijd werd, is met een gescheurde rib naar het St Joseph ziekenhuis gebracht. De 18-jarige vrouw is in dat ziekenhuis ter observatie opgenomen.

Deurne: Onder invloed
Een 23-jarige inwoner van Deurne botste zaterdagavond om 22.00 uur op de Schelde met zijn auto tegen een boom. De man bleek te hebben gedronken en blies bij de ademtest 1,2 pro mille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Asten: Diefstal auto
In Asten op de Elfenbank is in de nacht van vrijdag op zaterdag een grijze Volkswagen Golf met het kenteken XD-TR-93 gestolen.

Budel: Vernielingen
Bij een winkel aan de Markt in Budel zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag vernielingen aangericht aan de achterzijde van het pand. Er werd graffititeksten op de muren, deuren en ramen gespoten. Dat het geen echte graffiti was bleek uit de tekst dat de eigenaar de schilder kan laten komen.

Best: Auto-inbraak
Zaterdagmiddag is ingebroken in een geparkeerde auto aan de Sonseweg in Best. Er werd en portierruit ingeslagen. De dader nam een handtas met daarin een portemonnee met ruim f. 100,- verschillende pasjes en de autopapieren mee.

Son: Auto-inbraak
Zaterdagmiddag is ingebroken in en geparkeerde auto op Ekkersweijer in Son. De dader vernielde een portierruit en nam een handtas met een portemonnee met ongeveer f40,- en een gsm toestel mee.

Son: Inbraken
In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een school aan de Ruysdaelstraat in Son. Er werd een ruit vernield om het gebouw binnen te komen. Er verdween een t.v. toestel en enkele computers.

In de Nachtegaallaan is zaterdagavond ingebroken in een woning. Het slot van een terrasdeur werd geforceerd en de dader nam een nog onbekend geldbedrag en enkele sieraden mee.

Breugel: Woninginbraak
In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een woning aan de Orionlaan in Breugel. Aan de achterkant van de woning werd een raam opengebroken. De daders namen enkele bossen met sleutels mee en een portemonnee met enkele pasjes.

Waalre: Woninginbraak
Bij en woninginbraak in de Beukenlaan in Waalre zijn zaterdagavond sieraden gestolen. De dader brak een slot kapot van en buitendeur.

Gemert: Onder invloed
Een 45-jarige inwoner van Gemert is zaterdagavond rond 18.00 uur op de Deel betrapt op het rijden onder invloed. De man blies bij de ademtest 1,85 pro mille. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Nuenen: Woninginbraken
Zaterdagavond is ingebroken in twee woning aan de Heikampen in Nuenen. De dader brak bij beide woningen een achterdeur open. In de ene woning zijn sieraden gestolen en bij de andere woning werd en fototoestel en een horloge gestolen.

Ook in een woning aan de Vroente werden sieraden gestolen tijdens een inbraak zaterdagavond. Daar kwam de dader binnen door een slot van de achterdeur kapot te breken.

Nuenen: Brand
Zaterdagavond rond 21.30 uur brak er brand uit in een showroom van een bedrijf aan de Gulberg in Nuenen. De brandweer had de brand binnen een uur onder controle. Uit het ingestelde politieonderzoek bleek dat achter het bedrijf een hek was opengeknipt en dat een deur gedeeltelijk openstond. Vermoedelijk is aan de brand een inbraak vooraf gegaan. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Someren: Drugs
Zondagmorgen rond 01.00 uur is in zijn woning in Someren een 30-jarige inwoner van die plaats aangehouden. De man wordt verdacht van de handel in soft drugs. Die drugs werden vaak verhandeld vanuit een woning aan de Munnekenstraat in Someren. De buurt ondervond daarvan al langere tijd overlast. Ook werden minderjarigen daar betrapt op het kopen van drugs. Voorafgaand aan de aanhouding van de Somerenaar zijn vrijdagmiddag rond 17.00 uur een 17-jarig meisje en 37-jarige vrouw uit Someren aangehouden. Ook zij worden verdacht van de handel in soft drugs. Bij de drie aangehouden verdachten zijn ongeveer 1,5 kilogram softdrugs in beslaggenomen. De softdrugs bestonden hoofdzakelijk uit gedroogde henneptoppen en hasj. De man en de vrouw worden komende week voorgeleid aan de officier van justitie in het arrondissement ?s Hertogenbosch. Het meisje is na verhoor op het politiebureau naar huis gestuurd. Voorafgaand aan de aanhouding van de twee vrouwen werden 6 mensen aangehouden door de politie die bij de verdachten dru

gs hadden gekocht. Daar waren drie jongens bij van 15 jaar oud.

Someren: Auto-inbraak
Zaterdagavond is ingebroken in een geparkeerde auto op de Rijksweg in Someren. De dader vernielde een portierruit en nam, de autoradio mee.

Reusel: Bromfietsdieven gepakt
Een 22-jarige Helmonder en een 22-jarige Eindhovenaar zijn zondagmorgen rond 01.30 uur op de Turnhoutseweg in Reusel aangehouden. De twee reden op een eerder in Best gestolen bromfiets. Het duo is ingeloten voor verder onderzoek.

Geldrop: Verkeersongeval
Een 46-jarige man uit Veghel is zaterdagavond om 23.45 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de A67, rijbaan Geldrop- Eindhoven, onder Geldrop. Een 30-jarige automobilist uit Rotterdam reed met hoge snelheid achter op de auto van de man uit Veghel. Het slachtoffer is met rug- en nekletsel opgenomen in het St. Anna ziekenhuis in Geldrop. De Rotterdammer had alcohol gedronken. De uitslag van de alcoholtestwas 1,9 pro mille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Veldhoven: Baldadigheid
Een 15-jarige jongen uit Veldhoven is zondagmorgen om 00.30 uur in de Oude Kerkstraat in Veldhoven aangehouden. Hij werd door politieagenten op heterdaad betrapt toen hij tegen een verkeersbord stond te trappen, aan een boom ging hangen en vervolgens languit in de stuiken van een plantsoen ging liggen. De knaap probeerde een valse naam op te geven aan de agenten waarop hij werd aangehouden. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding. Nadat op het politiebureau proces-verbaal tegen hem was opgemaakt is hij naar huis gestuurd.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost - 14499 '
Lees ook