Politiebericht Eindhoven e.o. 11-08-2001

1e Persbericht 11 augustus 2001


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachten van beroving aangehouden
Op het politiebureau aan de Aalsterweg zijn vrijdagochtend rond 11.40 uur twee 15-jarige Eindhovenaren aangehouden. Het stel wordt verdacht van het beroven van een 14-jarige en een 15-jarige jongen uit Eindhoven in een park op de Jacob van Maerlantlaan op donderdag jl. tussen 17.30 en 18.00 uur. De twee jongens zaten samen met een 12-jarig meisje en een 11-jarige jongen op een bankje in het park. Plotseling kwamen twee jongens naar hun toe gelopen die een pakje shag en een pakje sigaretten afpakten van de 14- en 15-jarige slachtoffers. Vervolgens vroegen de jongens of de vier geld bij zich hadden. Hierbij liet een van de twee een op een vuurwapen gelijkend voorwerp zien. Het 15-jarige slachtoffer gaf onder bedreiging van het wapen 25 gulden aan de jongens. Hierop is het tweetal weggegaan. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Een alarmpistool dat werd aangetroffen is in beslag genomen.

Eindhoven: Verdachte voor vernieling deur aangehouden In de centrale hal van een flatgebouw aan het Groot Paradijs is zaterdagochtend rond 3.45 uur een 33-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het vernielen van de toegangsdeur van het gebouw en is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Verdachten van bedreiging en vernieling aangehouden Na een onderzoek in de omgeving konden op de Markt vrijdagavond rond 22.15 uur een 26-jarige man uit Helmond en een 29-jarige man met een nog onbekende woonplaats aangehouden worden. Het duo wordt verdacht van het bedreigen van een 18-jarige Helmondse medewerkster van een horecagelegenheid op de Vrijstraat. Ook worden ze verdacht van het schoppen tegen de rolluiken van de winkel en het vernielen van twee fietsen van medewerkers van de horecagelegenheid. De verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Winkeldief onder hevig verzet aangehouden In een winkel aan de Vrijstraat is vrijdagavond rond 21.15 uur een 18-jarige Eindhovenaar aangehouden. Een 31-jarige medewerker uit Maastricht zag de verdachte man spullen onder zijn jas stoppen zonder deze te betalen. Toen hij de verdachte man hierop aansprak spuugde deze hem in zijn gezicht. Vervolgens sloeg en schopte hij de medewerker. Hierop ontstond een vechtpartij in de winkel. Het is de medewerker uiteindelijk gelukt om de verdachte winkelboef vast te houden totdat de politie kwam. De verdachte had uit de winkel twee paar sportschoenen, een fles shampoo en een onderbroek gestolen. De goederen zijn weer terug bij de rechtmatige eigenaar. De verdachte is in ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Verdachten van beroving aangehouden
Naar aanleiding van een onderzoek heeft de politie vrijdagochtend rond
1.30 uur een 21-jarige Eindhovenaar in zijn woning in het stadsdeel Stratum aan kunnen houden. Zaterdagochtend rond 8.45 uur werd een 23-jarige man uit Dordrecht op het Lavendelplein aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van het beroven van een 18-jarige Eindhovenaar op de Leenderweg op woensdagavond rond 21.30 uur. Het slachtoffer was geld aan het pinnen toen hij plotseling werd vastgepakt en op de grond werd geduwd. Vervolgens werd hij door twee daders geschopt. De daders zijn hierop gevlucht met een bromfiets. Het slachtoffer mist zijn mobiele telefoon. Er is geen geld van zijn rekening gehaald. De verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Budel: Verdachte aangehouden voor schieten in tuin Op het politiebureau aan de Kijkakkers in Maarheeze is vrijdagmiddag rond 16.00 uur een 43-jarige man uit Budel aangehouden. Hij wordt verdacht van het schieten met een vuurwapen in de tuin behorende bij zijn woning in Budel op donderdagavond jl. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Geldrop: Fietser gewond
Op de Nieuwendijk is vrijdagmiddag rond 16.10 uur een 14-jarige fietser uit Geldrop gewond geraakt. De jongen fietste vanuit de Korte Kerkstraat in tegengestelde richting over de rotonde in de richting van de Helze. Een 37-jarige vrachtwagenchauffeur uit Eindhoven reed op dat moment ook over de rotonde en sloeg rechtsaf de Nieuwendijk in. Hierbij heeft hij de fietser niet zien aankomen waardoor een aanrijding tussen beide voertuigen is ontstaan. De jongen liep een lichte hersenschudding en een gebroken neus op.

Veldhoven: Mishandelde hond in beslag genomen
Op de Mira is vrijdagmiddag rond 15.10 uur een 22-jarige Veldhovenaar aangehouden omdat hij een agent beledigde. De politie zag op de Oortlaan een man met een hond lopen waarvan de gecoupeerde oren tegen een stuk tempex geplakt waren. De politie sprak de man hierop aan. Deze verklaarde dat het niet zijn hond was en riep de eigenaar, de 22 jarige Veldhovenaar, erbij. Deze begon meteen beledigende opmerkingen tegen de politie te maken. De hond is in beslag genomen en aan de ontstane ontstekingen bij zijn oren behandeld door een dierenarts. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Deel: ' Politiebericht Brabant-Zuid-Oost 1e Persbericht '
Lees ook