Politiebericht Eindhoven e.o. 27-08-2001

1e persbericht 27 augustus 2001


Berichten uit de regio

Eindhoven: Man betrapt bij diefstal bromfiets
Op het Stationsplein is zondag om 16.45 uur een 27-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij was bezig het slot van een geparkeerde bromfiets open te breken. De man is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Airco gestolen
Vanuit een woning aan de Boschdijk is in het afgelopen weekend een aircondition-apparaat gestolen. Op de eerste verdieping van de woning is een ruit vernield. Via een platdak kon men bij dat raam komen.

Eindhoven: Automobilist rijdt door na aanrijding

Een 18-jarige Eindhovenaar is zondag om 21.05 uur op het Gelderlandplein aangehouden nadat hij op de Noord Brabantlaan was doorgereden na een aanrijding. De man kwam daar rond 20.25 uur vanuit de Sliffertsestraat de Noord Brabantlaan opgereden. Door een te hoge snelheid kon hij de bocht niet nemen en reed via het fietspad de berm in. Op het fietspad raakte hij het achterwiel van de fiets van een 51-jarige Eindhovense vrouw, die voor het verkeerslicht stond te wachten. Zij raakte niet gewond, maar haar fiets was beschadigd. De 18-jarige Eindhovenaar reed echter door. Getuigen noteerden het kenteken, waardoor de man bij zijn woning aangehouden kon worden. Na verhoor kon hij het bureau verlaten.

Eindhoven: Verdachte overval gepakt
Op de Kerkstraat is maandag om 0.15 uur een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt er van verdacht dat hij zondag rond 21.45 een overval heeft gepleegd op een snackbar aan het Kastelenplein. Daar bedreigde een man een personeelslid met een mes en eiste geld. Hij kreeg geld en daarmee verdween hij. Na onderzoek naar signalement en een tip kwam de politie achter de identiteit van de verdachte. Hij kon later aangehouden worden. De man is voor onderzoek ingesloten. Tijdens de overval was de deur van de snackbar gesloten. Er hebben zich toen twee mannen aan de gesloten deur gemeld. De politie is op zoek naar deze twee mogelijke getuigen.

Eindhoven: Onder invloed zonder rijbewijs
Op de Johannes van der Waalsweg is maandag om 1.45 uur een 24-jarige Eindhovense automobilist betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies bijna 1,3 promille. Hij bleek ook niet in het bezit van een rijbewijs te zijn. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man na vernieling aangehouden
Maandag om 1.50 uur is op de Bennekelstraat een 29-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij had even daarvoor de deur van een flatgebouw aan de Schubertlaan ingetrapt. De man was erg agressief, maar kon onder verzet naar het politiebureau worden gebracht. Daar is hij de cel ingegaan.

Eindhoven: Lastige 112-beller aangehouden
Zondag is een 61-jarige Eindhovenaar in zijn woning aan de Van Gorkumlaan aangehouden. De man had zaterdagavond in ruim een uur tijd bijna 60 keer de alarmlijn 112 gebeld. Hij bezigde daarbij steeds onzinteksten en legde zo steeds onnodig beslag op de medewerkers van de alarmlijn. Toen hij zondag weer begon te bellen werd hij, na overleg met de officier van justitie, aangehouden. De man is voor onderzoek ingesloten.

Someren: Ongeval na klapband
Een 74-jarige inwoner van Sterksel is zondag om 16.50 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Provincialeweg. De man reed met zijn auto over de Provincialeweg en kreeg een klapband, waardoor hij de auto niet meer onder controle had. Hij kwam hierdoor op de linkerweghelft en reed tegen een tegemoetkomende auto met een 30-jarige man uit Someren achter het stuur. De 74-jarige man is met een gebroken borstbeen in het St. Annaziekenhuis in Geldrop opgenomen. Beide autos waren total loss.

Someren: Inbraak
Zondag tussen 11.30 en 16.15 uur is ingebroken in een garage van een woning aan de Beliënberkdijk. De garagedeur is opengebroken. Uit de garage werden een paardentuig, drie rijzadels, een boormachine, een cirkelzaag en twee slijptollen gestolen. De waarde ligt rond de fl. 12.000,=.

Deurne: Gewonden bij aanrijding op de snelweg
Bij een kop-staartaanrijding op de A67 zijn zondag om 19.20 uur vier personen gewond geraakt. Een 25-jarige man uit Weert reed met zijn personenauto tegen de achterzijde van een personenauto die bestuurd werd door een 22-jarige man uit Purmerend. Door de aanrijding kwam de voorste auto in het maïsland rechts van de weg terecht. De Weertenaar raakte gewond aan zijn hand en werd in het ziekenhuis in Weert opgenomen. Hij weigerde een bloedproef. Van de andere auto waren drie personen, de 22-jarige bestuurder en beide inzittenden, mannen van 23 en 21 jaar oud, gewond. Zij hadden nekletsel, maar konden na een bezoekje aan het ziekenhuis in Geldrop weer naar huis.

Eersel: Auto gestolen
Vanaf de Buivensedreef is zondag tussen 13.45 en 19.30 uur een blauwe Nissan bestelauto met het kenteken 41-VJ-GK gestolen.

Waalre: Man ernstig gewond door brand in woning

Een 62-jarige inwoner van Waalre is zondag rond 21.45 uur ernstig gewond geraakt nadat er brand uitgebroken was in zijn woning aan de Nassaustraat. Buurtbewoners ontdekten de uitslaande brand en een van hen kon de bewoner uit de woning halen. Het slachtoffer is met ernstige brandwonden naar een ziekenhuis in Antwerpen gebracht. Zijn toestand is kritiek. De brand is vermoedelijk ontstaan door een oververhitte frituurpan. De woning is door de brand zwaar beschadigd. De naastgelegen woningen hebben rookschade.

Waalre: Inbraak in woning
Zondagavond is ingebroken in een woning aan de Willem de Zwijgerstraat. De achterdeur is opengebroken en uit de woning zijn een videorecorder en een satellietontvanger gestolen. De waarde is ruim fl. 2.000,=.

Deel: ' Politiebericht Brabant-Zuid-Oost 1e persbericht '
Lees ook