Politiebericht Eindhoven e.o. 14-07-2001

1e Persbericht zaterdag 14 juli 2001


Politieberichten

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Vrijdagavond rond 22.25 uur is op de Schoolstraat een 32-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Eerder op de avond had hij een ruit van de woning van zijn ex-vrouw op de Morsestraat vernield. Vervolgens vernielde hij de inboedel in de woning. De gewaarschuwde politie trof de man op de Schoolstraat aan. Verdachte is ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Gewapende overval
Vrijdagavond rond 18.45 uur is een 26-jarige autoverkoper uit Eindhoven slachtoffer gewor-den van een overval. Twee onbekende mannen kwamen rond 18.30 uur het garagebedrijf aan de Hessen Kasselstraat binnen. Zij gaven te kennen een auto te willen kopen. Na een proefrit, in een Opel Astra, te hebben gemaakt gaven de mannen te kennen de auto te kopen. Tijdens het opmaken van het koopcontract spoot een van de mannen plotseling traangas in de ogen van het slachtoffer. De andere man gaf de verkoper een aantal stroomstoten met een stroomstootapparaat. Hierop ontstond een worsteling. Vervolgens pakte een van de mannen het slachtoffer vast. Kort daarna wist het slachtoffer weg te komen. De verdachten zijn in een oude Volkswagen Polo weggereden.

Eindhoven: Alcohol
Vrijdagavond rond 22.05 uur is op de Zeelsterstraat een 22-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Een politiesurveillance zag dat de man daar bij het achteruitrijden tegen een lantaarnpaal reed. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Vrijdagavond om 23.55 uur is op de Jan Olieslagersweg een 31-jarige automobilist uit Nijmegen aangehouden. Een politiesurveillance zag dat de automobilist daar langzaam reed. Bij controle in de auto is een busjes CS-gas en een slotentrekker /koevoet aangetroffen en inbeslaggenomen. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Alcohol
Zaterdagmorgen rond 0.15 uur is op de Halvemaanstraat een 26-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Bij controle bleek hij gedronken te hebben. De man blies 1,85 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 9 uur opgelegd. Zijn rijbewijs wordt ingevorderd. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachten vechtpartij aangehouden
Zaterdagmorgen rond 1.50 uur zijn op het Stationsplein en de Vestdijk een 21-jarige man uit Geldrop en twee mannen, 21 en 24 jaar, uit Sint Michielsgestel aangehouden. Kort daarvoor waren zij betrokken bij een vechtpartij op de hoek Vestdijk Dommelstraat. Bij het onder controle brengen van de vechtenden, gedroegen zij zich zeer agressief naar de politie. De 24-jarige man weigerde op bevel en vordering van een agent te vertrekken. De aange-houden verdachten zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte vernieling aangehouden
Zaterdagmorgen om 1.00 uur is op de Grote Berg een 20-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. Daar had hij enkele deuken in een auto getrapt. Getuigen waarschuwden de politie. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Alcohol
Zaterdagmorgen rond 3.00 uur is op de Boschdijk een 29-jarige automobilist uit Breugel aangehouden. De man viel op door zijn slingerend rijgedrag. Bij controle bleek hij gedronken te hebben. Hij blies 2,00 pro mille. De man kreeg een rijverbod van 11 uur en een proces-verbaal. Zijn rijbewijs ingevorderd.

Eindhoven: Verdachte diefstal auto aangehouden
Zaterdagmorgen rond 3.05 uur trof de gewaarschuwde politie in een geparkeerde auto op de Pastoriestraat een 38-jarige man uit Nuenen aan. Hij was bezig de auto door te verbinden. De man is aangehouden. Bij onderzoek bleek dat de man eigenaar van de auto was. Hij had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van 24 uur opgelegd. Na verhoor is de man heenge-zonden.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Zaterdagmorgen rond 5.00 uur is op de Mathildelaan een 19-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Een beveiligingsbeambte zag dat de man daar bij de fietsenstalling aan een bromfiets stond te rommelen. Hij waarschuwde de politie. Van de bromfiets bleek het stuur te zijn krom gebogen. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Helmond: Verdachte aangehouden
Vrijdagavond rond 19.45 uur trof de politie op de Willem Beringsstraat een 55-jarige man uit Helmond aan. De man bleek gedronken te hebben. In zijn jaszak zat een geopend bierblikje en een slagersmes. De man is hierop aangehouden. Het mes is inbeslaggenomen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau.

Hooge Mierde: Automobilist gewond
Vrijdagmiddag rond 17.50 uur raakte bij een eenzijdig ongeval op de Prins Hendriklaan een 37-jarige automobilist uit Alphen en Riel gewond. Door onbekende oorzaak verloor hij bij het nemen van een verkeersdrempel de macht over het stuur en kwam ongeveer 30 meter verderop tegen een paal in de berm tot stilstand. Hij is overgebracht naar het Elisabeth-ziekenhuis te Tilburg.

Eersel: Diefstal auto
Vrijdag tussen 18.30 en 22.30 uur is vanaf de Mgr. De Haasstraat een grijze personenauto, Mercedes Benz 300TD Turbo, kenteken FF-RS-27, gestolen.

Heeze: Alcohol
Vrijdagavond rond 23.25 uur is op de Geldropseweg een 55-jarige automobiliste uit Heeze gecontroleerd. Zij bleek gedronken te hebben. Zij blies 0,65 pro mille. De vrouw kreeg een rijverbod van 2 uur en een geldboete van fl. 410,-opgelegd.

Bladel: Alcohol
Zaterdagmorgen rond 4.20 uur is op de Berschotten een 30-jarige automobilist uit Bladel gecontroleerd. Hij bleek gedronken te hebben. De man blies 1,40 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 7 uur opgelegd. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De man kreeg een proces-verbaal.

Deel: ' Politiebericht Brabant-Zuid-Oost 1e persbericht '
Lees ook