Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 07/17/99

Persberichten 17 juli 1999 (2e maal)/

Eindhoven: Mishandeling
Een 14-jarig meisje uit eindhoven is vandaag omstreeks 13.35 uur aangehouden in de ouderlijke woning. Dat gebeurde omdat zij, samen met een ander meisje, een 14-jarig meisje uit Eindhoven, heeft mishandeld. Het slachtoffer is geslagen, geschopt en aan de haren getrokken. Daarbij liep zij diverse kneuzingen, en verwondingen op. De mishandeling vond plaats op het Savoiepad. De identiteit van de andere dader is bekend. Maar zij is nog niet aangetroffen.

Eindhoven: man draait door
Een 41-jarige inwoner van Eindhoven, is vandaag omstreeks 14.00 uur aangehouden op het Heerkensveld. Na een melding dat een half ontklede man door de achtertuinen van diverse woningen liep, ging een politiesurveillance een kijkje nemen. Op de plaats werd een mes gevonden, doch de man was niet te zien.
Direct daarop kwam de melding van een inbraak in eenwoning aan de Kariuslaan. Aldaar bleek een grote ruit te zijn vernield. Er werd opnieuw niemand aangetroffen. Omdat de bewoners op vakantie waren, wilde de politie een glaszetter, de vernielde ruit laten vervangen. Op dat moment kwam de man te voorschijn, die zich kennelijk in de woning had verstopt. Hij pakte een stoel en gooide deze door een ruit aan de voorzijde van de woning. Daarna sprong de man door het gat. De man rende vervolgens een woning aan het Heerkensveld in. Van deze woning stond de deur open. De man sloeg wartaal uit en bedreigde de bewoners en de politie. Een in de woning aanwezig kind werd door de bewoner uit de woning gepraat.
De man viel de agenten aan, die slechts met veel moeite de man onder controle wisten te brengen. Daarbij raakten beide politiemensen licht gewond, en ontstond er schade aan kleding en uitrusting. Behalve kneuzingen, raakte een politieman licht gewond aan zijn hand toen de man hem beet.
De man is over gebracht naar het politiebureau.

Deel: ' Politiebericht Brabant-Zuid-Oost - 2046 '
Lees ook