16:20:42 01-20-1999

Politie Brabant Zuid-Oost
Persbericht
Eindhoven, 20 januari 1999

Eindhoven: 'Verdwaalde' dief aangehouden
Woensdagmorgen is een 18-jarige Eindhovenaar in zijn woning aangehouden. De jongen wordt er van verdacht een groot aantal diefstallen bij, meestal, oudere mensen gepleegd te hebben. Hij ging als volgt te werk. Hij belde bij een woning aan en vertelde dat hij de weg kwijt was. Hij vroeg dan de weg naar een garage, een rijschool enzovoort. Soms vertelde hij een lekke band te hebben en vroeg of hij een fietspomp mocht gebruiken. Als de bewoner weer naar de woonkamer liep om in het telefoonboek te kijken of om de pomp te halen, pakte de jongen vanuit de hal een handtas of uit een handtas de portemonnee. Daarmee verdween hij. De politie heeft tien aangiften uit Woensel, Stratum, Strijp maar ook uit Veldhoven. Het gaat steeds over bedragen rond de honderd gulden en pasjes en rijbewijzen. De jongen was steeds netjes gekleed en pleegde de diefstallen vooral in november 1998 en januari 1999. Het Woning Inbraken Team (WIT) dat de zaak onderzoekt denkt dat de verdachte nog meer van dergelijke diefstallen gepleegd heeft. Slachtoffers kunnen tijdens kantooruren contact opnemen met het WIT, telefoon: 040 2330992 of 2330993.

Eindhoven: Gestolen auto's

* Vanaf de Mortierlaan is tussen maandag 19.00 uur en dinsdag 21.00 uur een paarse Volkswagen Golf met het kenteken GF-SV-73 gestolen.
* In de nacht van dinsdag op woensdag is vanaf de St Petrus Canisiuslaan een witte Mercedes Benz bestelauto met het kenteken VF-PH-17 gestolen. In de auto liggen 50 veilingkisten, 5 pallets en een palletwagen.

Eindhoven: Man met ploertendoder aangehouden
Bij een controle is woensdagmorgen op de Nachtegaallaan een 26-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man reed in een auto. Hij bleek in zijn jaszak een ploertendoder te hebben. De man is voor onderzoek naar het politiebureau gebracht.

(C)1997 by P&I Web Publishing

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost - 2062 '
Lees ook