21:54:51 02-12-1999

Politie Brabant Zuid-Oost
Persbericht
Eindhoven, 12 februari 1999

Eindhoven: Ruit te hard voor juwelendief
Vrijdagmiddag om 16.20 uur heeft een man geprobeerd de etalageruit van een juwelierszaak op het Winkelcentrum Woensel in te slaan. De ruit was echter te hard en werd slechts licht beschadigd. Een personeelslid van de juwelierszaak hoorde de klap en zag nog juist een man wegduiken en weglopen. Hij kon niet meer achterhaald worden.

Eindhoven: Meisje gewond bij aanrijding
Op de kruising Winston Churchilllaan - Veldmaarschalk Montgomerylaan is vrijdagavond om 18.05 uur een achtjarig Eindhovens meisje gewond geraakt bij een aanrijding. Het meisje fietste vanuit de Veldmaarschalk Montgomerylaan de kruising op. Vanuit de richting Genovevalaan kwam een auto met aan het stuur een 26-jarige man uit Heeze. Op de kruising kwamen zij met elkaar in botsing. De automobilist verklaarde groen licht gehad te hebben. Andere getuigen vertelden dat het meisje bij groen de kruising opreed. Het meisje is met een hoofdwond in het Diaconessenhuis opgenomen.

Helmond: Honden inbeslaggenomen
De politie van Helmond Oost kreeg vrijdagmiddag om 16.35 uur de melding dat twee loslopende honden op de achterplaats van een woning aan de Lingelaan een konijn opaten. De honden, Husky's, hadden het konijn uit zijn hok gehaald en waren het beestje aan het oppeuzelen. De twee honden, die eerder schapen zouden hebben aangevallen, zijn in beslag genomen. De politie heeft de eigenaar van de honden nog niet kunnen spreken.

Helmond: Voetganger aangereden
Op de Watermolenwal is vrijdagavond om 19.50 uur een 76-jarige Helmonder gewond geraakt bij een aanrijding. De man stak te voet de Watermolenwal vanuit het Speelhuisplein over en werd midden op de weg omver gereden door een personenauto met een 36-jarige bestuurder uit Heusden. Deze laatste reed over de Watermolenwal vanuit de Torenstraat. De voetganger is met een hoofdwond en beenletsel naar het Elkerliekziekenhuis overgebracht.

Helmond: Bestuurder met alcohol
Op de Dorpsstraat is vrijdagavond om 20.40 uur een 46-jarige Helmondse automobilist bekeurd omdat hij gedronken had. De uitslag van zijn ademanalyse was 0,65%. Hij kreeg een boete van f 390,= opgelegd en een rijverbod van 1 uur.

(C)1997 by P&I Web Publishing

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost - 2428 '
Lees ook