Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Helmond
Persberichten 22 februari 1999/

Berichten uit Helmond
Helmond: Inbreker aangehouden
Een 30-jarige Helmonder is zondagavond omstreeks 20.20 uur aangehouden op de Weg op den Heuvel. De man had even daarvoor ingebroken en geprobeerd in te breken in een 15 tal bergingen van de Callenburgh. De buit, diverse flessen sterke drank en een accuboormachine waren nog in zijn bezit.

Helmond: Baldadigheid
Drie jeugdige Helmonders, 15, 15 en 13 jaar oud, zijn gisterenavond omstreeks 20.30 uur aangehouden. Het drietal had op de spoorbaan van de Henri Dunanttunnel gestaan. Een van hen was gemaskerd en stond naar voorbij rijdende auto's te zwaaien. Ook was een van de drie in het bezit van een luchtdrukpistool waarmee op lantaarnpalen is geschoten. Na verhoor is het drietal heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt. Gezien de leeftijd van de drie, zal de zaak aan het HALT-bureau worden overgegeven.

Helmond: Onder invloed
Een 44-jarige vrouw uit Bakel is vanmorgen omstreeks 07.25 uur betrapt op het rijden onder invloed. De vrouw reed met een auto over de Wolfsputter Baan. Daar reed zij achterop een andere personenauto, die moest stoppen voor de rotonde. Bij de ademanalyse blies de vrouw ruim 2,2 promille. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd. Met een proces-verbaal en een rijverbod is zij heengezonden.

Helmond: Autodiefstal < /b>
Op maandagmiddag omstreeks 16.55 uur zijn op de Watermolenwal een 33-jarige Helmon-der en een 41-jarige man uit Nistelrode aangehouden. Zij reden daar met een auto. Bij controle bleek de auto gestolen te zijn. Verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau.

Berichten uit Eindhoven
Eindhoven: Overval op een benzinepomp

Maandagmiddag omstreeks 16.55 uur is er een overval gepleegd op een tankstation aan de Jeroen Boschlaan. Een gemaskerde man bedreigde de caissière met een pistool. Hij dwong haar tot afgifte van geld. De man griste het geld van de toonbank, verliet de benzinepomp en rende weg. De politie Tongelre stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen van de overval, tel. 040 2330800.

Eindhoven: Diefstal auto
Tussen zondagmiddag 14.30 uur en maandagmiddag 15.15 uur is vanaf de Veldm Mont-gomerylaan een witte Opel Kadett, kenteken RJ-85-VN, gestolen.

Son: Diefstal auto

Op maandagmiddag tussen 16.00 uur en 17.00 uur is vanaf de Frans Halsstraat een paarse Volkswagen Polo, kenteken JX-HT-94, gestolen.

Deel: ' Politiebericht Brabant-Zuid-Oost - 2580 '
Lees ook