16:26:52 02-26-1999

Politie Brabant Zuid-Oost
Persbericht
Eindhoven, 26 februari 1999.

Eindhoven: Verkeerscontrole
De politieafdeling Strijp heeft donderdag enkele verkeerscontroles gehouden. Op de Halvemaanstraat zijn dertien automobilisten bekeurd omdat zij te snel reden. De snelste reed 75 km/u terwijl 50 toegestaan is. Er werd gewerkt met de lasergun.
's Avonds zijn op de Frederiklaan en de Willemstraat 25 (brom-)fietsers op de bon gegaan omdat ze geen licht voerden. Twee automobilisten kregen een bekeuring omdat ze de autogordel niet droegen en vier bromfietsers hadden geen bromfietscertificaat.

Eindhoven: Vernieler aangehouden
Vrijdagmorgen om 2.55 uur is op de Stellenboschstraat een 38-jarige man aangehouden. De man heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. Hij heeft een relatie gehad met een vrouw die in de Stellenboschstraat woont. De relatie is ten einde, maar de man was donderdagavond enkele malen aan de deur geweest en had de vrouw lastig gevallen. Hij wilde onderdak. Dat kreeg hij op het politiebureau toen hij uiteindelijk een ruit vernielde van de voordeur van de woning. Hij is ingesloten.

Eindhoven: Vrouw aangehouden
Op de Menno van Coehoornlaan is vrijdagmorgen om 6.30 uur een 24-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Dat gebeurde nadat de bemanning van een politie-auto een man en vrouw op een bromfiets over de Dr. Berlagelaan hadden zien rijden. De vrouw had enkele dozen in de hand. Ze gingen er tussenuit toen ze de politie zagen. Onderweg verloren ze enkele dozen. Op de Menno van Coehoornlaan viel de vrouw van de bromfiets en ze kon aangehouden worden. De bestuurder van de bromfiets reed weg. In de verloren dozen zaten vleeswaren, worst en hamburgers. Ze komen vermoedelijk van een Turkse winkel. Het is nog niet bekend van welke winkel. De vrouw klaagde na haar val over buikpijn. Zij is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Eindhoven: Bromfietser onder invloed
Vrijdagmorgen om 7.10 uur is op de Woenselse Markt een 23-jarige Eindhovense brom-fietser aangehouden. De man was plotseling de weg opgereden en was tegen een auto gebotst. Hij bleek flink gedronken te hebben. Een blaasproef mislukte enkele keren en hij wilde verder niet meewerken. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. De bromfietser raakte bij de aanrijding lichtgewond.

Eindhoven: Vermiste vrouw terecht
De 41-jarige Eindhovense Stefania Jankova is terecht. De vrouw is donderdagavond weer thuisgekomen. Zij had enkele weken ondergedoken gezeten omdat zij problemen had. De vrouw was sinds 3 februari vermist.

(C)1997 by P&I Web Publishing

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost - 2745 '
Lees ook