Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Helmond 06/04/99

Persberichten Helmond / Eindhoven/
Helmond: Jonge vernieler aangehouden

Op maandagmiddag omstreeks 13.00 uur is op de Sterrenlaan een 14-jarige Helmonder aangehouden. Kort daarvoor had hij met enkele andere jongeren een abri op de Sterrenlaan vernield. Na verhoor aan het politiebureau kon de jongen huiswaarts keren.

Helmond: Diefstal auto's
Tussen zaterdagmorgen 8.00 uur en maandagavond 22.40 uur is er vanaf de Smalstraat een blauwe Nissan Sunny, kenteken FX-FD-24 weggenomen. In het voertuig lag een rood-blauwe paraplu. De auto is afgelopen nacht aangetroffen te Deurne.
In de periode liggende tussen zaterdagmiddag 15.30 uur en dinsdagmorgen 7.30 uur is er vanaf de Smalstraat een blauwe Peugeot 106 Accent, kenteken SJ-FB-18 gestolen.

Eindhoven: Aanhouding na diefstal
Een 43-jarige Eindhovenaar is maandagavond om 19.02 uur, op de Insulindelaan aangehouden. De man had kort ervoor een diefstal gepleegd bij een tankstation aan de Insulindelaan. Een tankende surveillance zag de snorfietser vriendelijk lachend langs komen rijden. Direct hierna riep de werknemer van de benzinepomp dat de man een diefstal had gepleegd. De surveillance ging de verdachte achterna en hield hem aan. Bij zijn aanhouding gaf de man in eerste instantie een valse naam op en bleek hij te rijden op een onverzekerde snorfiets. Tijdens het onderzoek bleek dat de man onder invloed was. Bij de ademanalyse blies de verdachte een alcoholpromillage van 2,40 promille. Voor al deze zaken kreeg hij een proces-verbaal en het paasstukje wat de man had weggenomen is aan de rechtmatige eigenaar teruggegeven. (wie het laatst lacht??.)

Eindhoven: Onder invloed
Een 20-jarige man uit Mierlo, is maandagavond omstreeks 20.20 uur betrapt op het rijden onder invloed. De man was met zijn auto, op de Kanaaldijk - Noord / Joost de Momperstraat uit de bocht gevlogen en tegen een lantaarnpaal tot stilstand gekomen. Bij de ademanalyse blies de verdachte 1,10 promille. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 5 uur.

Eindhoven: Aanhouding drugsdealer
Maandagavond om 20.40 uur, is op de Insulindelaan een 24-jarige inwoner van Eindhoven, aangehouden. De man wordt ervan verdacht in drugs te handelen. Bij zijn aanhouding was de verdachte in het bezit van acht bolletjes verdovende middelen. De man is overgebracht naar het bureau en ingesloten. De auto van de verdachte is voor onderzoek veilig gesteld.

Helmond: Boete na winkeldiefstal
Een 52-jarige inwoonster van Helmond is vandaag omstreeks 13.40 uur betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal. De vrouw had voor Fl. 17.50 aan goederen uit een winkel aan de Torenstraat weggenomen. Zij kreeg middels snelrecht een boete van 240 gulden opgelegd.

Deel: ' Politiebericht Brabant-Zuid-Oost - 2907 '
Lees ook