Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 07/12/99

Persbericht 12 juli 1999/

Berichten uit Eindhoven

Eindhoven: Man vernielt auto
Maandagmorgen rond 05.45 uur is door de politie in de Kaakstraat een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Getuigen zagen dat de man bezig was een geparkeerde auto te vernielen. De man had meerdere deuken in de auto getrapt. Een reden voor zijn daad kon hij de politie niet geven. De man is ingesloten.

Eindhoven: Onder invloed
Maandagmorgen rond 02.00 uur controleerden politieagenten in de Hoogstraat een 55-jarige Eindhovenaar die onder invloed in zijn auto reed. De man blies bij de ademtest op het politiebureau ruim 2,5 pro mille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en kreeg hij een proces-verbaal. De auto liet de man bij het politiebureau staan en ging te voet naar huis. Kort daarop hoorden de agenten de bewuste auto wegrijden. Ze gingen polshoogte nemen en toen ze post innamen vlak bij de woning van de man kwam hij daar weer met zijn auto aangereden. Hij werd weer aangehouden en onderging dezelfde procedure nog een keer. Zijn auto werd dit maal in beslaggenomen.

Eindhoven: Schennispleger
Maandagmorgen rond 01.30 uur werden enkele verpleegsters in de J van Rochefortstraat lastig gevallen door een man die schennis pleegde. Hij ging voor een raam staan masturberen. De gordijnen werden gesloten waarop de man vertrok. Het ging om een man van ongeveer 1.85 meter groot die een fel blauw T-shirt droeg.

Eindhoven: Tasjesroof
Een 20-jarige vrouw is maandagmorgen rond 01.00 uur op de Vestdijk van haar tas beroofd. De vrouw liep met een vriendin op het trottoir toen een achteropkomende fietser met duopassagier de tas van de vrouw bij haar uit handen trok. In de tas had het slachtoffer twee portemonnees met enkele tientjes zitten en nog wat persoonlijke bezittingen.

Eindhoven: Vrouw mishandeld en bedreigd
Een nog onbekende vrouw heeft zondagavond rond 23.30 uur een 17-jarige vrouw uit Doetichem mishandeld en bedreigd met een groot mes. Het slachtoffer was in de woning van haar broer in Woensel. Daar kwam de vrouw later binnen en zonder een haar bekende aanleiding begon ze het slachtoffer te mishandelen en bedreigde haar met een groot mes. De vrouw vluchtte de woning uit en heeft zich in het Diaconessenhuis aan haar verwondingen moeten laten helpen. De politie stelt een onderzoek naar deze mishandeling en bedreiging.

Eindhoven: Brandstichting
Onbekenden hebben zondagavond brand gesticht bij een kinderboerderij aan het Philips van Lenneppark. Er werden vuilniszakken in brand gestoken. Dit had een flinke rookontwikkeling tot gevolg. Het verkeer op de A-2 ondervond hier hinder van. De politie heeft korte tijd het verkeer geregeld en de brandweer heeft de brand geblust.

Informatie : Pieter van Hoof tel. 040 2330960

Deel: ' Politiebericht Brabant-Zuid-Oost - 2969 '
Lees ook