Politiebericht Eindhoven e.o. 11-08-2001
2e Persbericht 11 augustus 2001

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Man onder bedreiging van mes beroofd In het Winkelcentrum Woensel is zaterdagochtend rond 00.30 uur een 21-jarige Eindhovense fietser van zijn portemonnee met daarin ruim 150 gulden beroofd. Het slachtoffer fietste langs drie mannen. Plotseling werd hij aan zijn jas vastgehouden waardoor hij moest stoppen. Een van de mannen vroeg naar zijn portemonnee. Toen het slachtoffer deze niet meteen wilde afgeven werd hij bedreigd met een mes. De daders zijn er vervolgens met de portemonnee vandoor gegaan. Het gaat om drie mannen met een getinte huidskleur, ongeveer 1.70 meter lang en een normaal postuur. Ze zijn tussen de 20 en 25 jaar oud.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Eisenhowerlaan is zaterdagochtend rond 3.40 uur een 31-jarige automobilist uit Helmond betrapt met een slok te veel op. Een ademanalyse wees een promillage van 0,90 uit. De man kreeg een rijverbod van drie uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Auto gestolen
Vanaf de Fuutlaan is tussen vrijdag 17.00 uur en zaterdagochtend 10.30 uur een oranje Opel Corsa met het kenteken PAF-P321 afkomstig uit Duitsland gestolen.

Eindhoven: Fietster gewond
Op de T-kruising Bredalaan Philips van Leydenstraat is zaterdagochtend rond 10.30 uur een 65-jarige fietster uit Eindhoven gewond geraakt toen zij in botsing kwam met een personenauto. De 47-jarige Eindhovense automobilist kwam vanaf de Philips van Leydenstraat aanrijden en sloeg rechtsaf de Bredalaan in. De fietster kwam van links over de Bredalaan aanrijden. De auto verleende geen voorrang zodat beide voertuigen met elkaar in botsing kwamen. De vrouw is overgebracht naar het Catharinaziekenhuis met verwondingen aan haar benen.

Helmond: Gereedschap uit zeecontainer gestolen
Uit een zeecontainer aan de Poedersvoort zijn vrijdagmiddag tussen 12.30 en 13.00 uur twee boorhamers, een slijpmachine, een decoupeerzaag, een schroefmachine, een boor, een slijpschijf en een zaagblad gestolen. De dader is in de container gekomen door een slot open te breken.

Helmond: Bromfietser rijdt in op fietster
Op de Oostdijk is zaterdagochtend rond 8.45 uur een bromfiets met daarop twee personen ingereden op een 19-jarige fietster uit Helmond. De fietster reed over het fietspad aan de Oostdijk toen een bromfiets haar tegemoet kwam rijden. De bromfiets reed aan de verkeerde kant van het fietspad en kwam in botsing met de fietster die hierdoor op de grond viel. Vervolgens werd de fietster door de passagiere van de bromfietser in haar maag geslagen. Hierop reed het duo met de bromfiets weg. De passagiere is een vrouw met een stevig postuur en lang donkerbruin krullend haar. Ze is ongeveer 20 jaar. Ze droeg een zwart joggingvest, een spijkerbroek en een zwarte helm. De bestuurder van de bromfiets had een zwarte helm op, droeg gouden kettingen en een zwarte regenjas. Getuigen worden verzocht om contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844.

Best: Auto gestolen
Vanaf de Kijkduinstraat is tussen vrijdag 17.00 uur en zaterdag 10.30 uur een bruine Opel Ascona met het kenteken PL-31-DF gestolen.

Budel: Onder invloed
Op de Smeelen is zaterdagochtend rond 2.10 uur een 33-jarige automobilist uit Budel betrapt met een slok te veel op. Een ademanalyse wees een promillage van 0,70 uit. De man kreeg een rijverbod van twee uur en een boete van 410 gulden.

Reusel: Zakkenrollerij
In een winkel aan de Zeegstraat is vrijdagmiddag tussen 15.00 en 15.30 uur een 76-jarige vrouw uit Lage Mierde het slachtoffer van een zakkenroller geworden. De vrouw had haar tas aan een winkelwagentje gehangen. Toen ze bij de kassa kwam en wilde betalen merkte ze dat haar portefeuille met daarin twee rijbewijzen, een kentekenbewijs, een pasje en een geldbedrag van ongeveer 250 gulden was weggenomen.

Someren: Inbraak in bedrijf
Uit een bedrijf aan de Nijverheidstraat zijn tussen vrijdagavond 20.30 uur en zaterdagochtend 8.00 uur een aluminium ladder en een geldbedrag van ruim 150 gulden weggenomen. De dader is binnengekomen door een raam op het dak van het pand open te breken.

Someren: Bedrijfsautos en gereedschap weggehaald Uit een bedrijf aan de Indumaweg zijn tussen vrijdagavond 19.45 uur en zaterdagochtend 9.00 uur computers, een nog onbekend geldbedrag en twee bestelautos met gereedschappen weggenomen. Het gaat hierbij om een blauwe Ford Transit met het kenteken VG-XP-17 en een groene Volkswagen bestelbus met het kenteken VR-LJ-01. De dader kwam binnen door twee ramen op het dak van het pand open te breken.

Waalre: Inbraak in bedrijf
Uit een bedrijf aan den Hof is tussen vrijdagavond 19.45 uur en zaterdagochtend 9.00 uur een geldbedrag van ruim 200 gulden gestolen. De dader kwam binnen door een ruit aan de voorzijde van het pand te vernielen.

Wintelre: Aftakassen van tankwagen en waterpomp gestolen Vanaf het terrein van een bedrijf een de Mostheuvel zijn tussen donderdagavond 21.00 uur en zaterdagochtend 8.00 uur de aftakassen van een tankwagen en een waterpomp gestolen. De goederen hebben een totale waarde van ongeveer 1.500 gulden.

Deel: ' Politiebericht Brabant-Zuid-Oost 2e Persbericht '
Lees ook