Politiebericht Eindhoven e.o. 12-07-2001
2e Persbericht 12 juli 2001

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Snorfietser met hond komt ten val
Op de Orpheuslaan is woensdagavond rond 19.00 uur een 38-jarige snorfietser uit Eindhoven ten val gekomen. Zijn hond liep naast de snorfiets. Toen deze plotseling schrok en een ruk aan de lijn gaf viel de snorfietser. Hij is met letsel aan zijn been naar het Diaconessenziekenhuis gebracht.

Eindhoven: Beloning aangeboden voor inwisselen valse briefjes van
1.000 DM
Zondagavond rond 21.30 uur zijn een 24-jarige man uit Eindhoven en een 24-jarige man zonder vaste woon en verblijfplaats aangehouden. Even daarvoor hadden zij in een uitgaansgelegenheid op de Markt een vals briefje van duizend mark gewisseld. De gewaarschuwde politie trof de mannen op de Tramstraat aan. De verdachten zijn na verhoor heengezonden. Uit onderzoek bleek dat een stel Duitsers het duo een financiële beloning had beloofd als zij duizend mark zouden kunnen wisselen. De verdachten wisten niet dat de Duitse Marken vals waren. Op 1 juli is in een uitgaansgelegenheid aan de Nieuwstraat ook een briefje van 1.000 DM gewisseld. Dit bleek achteraf ook vals te zijn. De politie verzoekt iedereen om alert te zijn hierop.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Cor Gehrelslaan is woensdagavond rond 19.30 uur een 38-jarige automobilist uit Eindhoven met een slok te veel op betrapt. Een ademanalyse wees een promillage van 1,40 uit. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte met gestolen motor aangehouden Op de Boschdijk is donderdagmiddag na een achtervolging rond 13.40 uur een 17-jarige jongen uit Boxtel aangehouden. De politie wilde op de Marconilaan de verzekeringspapieren controleren. Hierop reed de jongen hard weg met zijn motor. Tijdens de vluchtpoging is de jongen uiteindelijk met zijn motor ten val gekomen op de Boschdijk, nadat hij eerst een politievoertuig en daarna een passerende auto had geraakt. Het voertuig is in beslag genomen en de verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Op de Boschdijk is donderdagmiddag rond 15.30 uur een nog onbekende vrouw aangehouden. Zij wordt verdacht van het in onafgesloten autos gaan zitten en het schoppen tegen een geparkeerde auto. De vrouw is overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Bromfietser onder invloed gaat onderuit Op het Piet van Bokhovenpad is donderdagochtend een 25-jarige bromfietser uit Helmond zijn evenwicht verloren. Hierdoor raakte hij de berm en kwam ten val. Voor behandeling aan de kneuzing van zijn onderbeen is hij naar het ziekenhuis geweest. Uit onderzoek bleek dat de man te veel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van
1,70 uit . Hij kreeg een rijverbod van acht uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Verdachten na achtervolging aangehouden De politie zag donderdagochtend al rijdende over de Wethouder Ebbenlaan een gestolen auto de Rembrandtlaan in rijden. Ter hoogte van de Pieter Lastmanstraat werd de auto klemgereden. De bestuurder van de gestolen auto reed echter vol gas achter- en vooruit tegen de dienstauto en kon ontkomen. Hierna ontstond een wilde achtervolging waarbij het dienstvoertuig diverse keren door de gestolen auto is geraakt. Op de Kanaaldijk Noord West kon de politie de auto uiteindelijk aan de kant zetten. De bestuurder, een 38-jarige man uit Helmond, zette het meteen op een lopen maar kon om 10.55 uur op de Kanaaldijk Noord West aangehouden worden. In de auto zat nog een tweede verdachte, een 28-jarige man uit Helmond, ook hij werd aangehouden. Beiden zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Man mishandeld
Op de Noord Koninginnewal is woensdagavond tussen 21.00 en 21.15 uur een 48-jarige inwoner van Helmond door een onbekende automobilist mishandeld. Het slachtoffer liep samen met een kennis over de Noord Koninginnewal ter hoogte van de kruising met de Kluisstraat toen daar een auto aan kwam rijden die de Noord Koninginnewal op wilde rijden. Hierbij bemoeilijkte hij het slachtoffer en zijn kennis het oversteken van de weg. Beiden overwogen om achter de auto door te lopen. Hierop reed de bestuurder opzettelijk achteruit. Toen het duo aan de voorkant langs de auto wilde lopen reed hij weer naar voren. Hierop schold het slachtoffer de automobilist uit. Vervolgens stapte de bestuurder uit en sloeg het slachtoffer met een honkbalknuppel. Hij liep hierdoor letsel op aan zijn onderarm. Deze is op vier plaatsen gebroken. Hij is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Asten: Diefstal uit winkel
Uit een winkel aan de Markt zijn donderdagochtend rond 4.15 uur sieraden (vijf colliers en vier ringen) gestolen. De dader kwam binnen door aan de voorkant van het pand twee ramen te vernielen.

Asten: Gereedschap gestolen
Uit een schuur behorende bij een woning aan de Voordeldonk zijn tussen woensdagavond 23.30 uur en donderdagochtend 8.00 uur een decoupeerzaag, een zaag-, een boor-, een schroef- en een schaafmachine gestolen. De dader kwam binnen door de deur van de schuur open te breken.

Best: Fietsendief aangehouden
In zijn woning in Eindhoven is donderdagochtend rond 7.20 uur een 21-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het stelen van een fiets vanaf de Boterhoek op maandagmiddag tussen 16.00 en 17.00 uur. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Best: Verdachte aangehouden
In zijn woning in Best is woensdagavond een 32-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het inbreken in een winkel aan de Prins Bernhardlaan eerder die avond. De dader kwam in het pand door een raam van een toegangsdeur te vernielen. Uit het pand werden ongeveer drie doosjes met medicijnen gestolen. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Best: Meisje aangerand
Op de Prinses Margrietlaan is woensdagavond rond 22.30 uur een 17-jarig meisje uit Eindhoven door een onbekende voorbijganger op de fiets onzedelijk betast. Dit vond plaats terwijl de man het meisje voorbij fietste. Hij stopte vervolgens en stapte van zijn fiets. Het meisje zag kans om door te fietsen. Het gaat om een man met een normaal postuur en een ongeschoren uiterlijk. Hij droeg een spijkerbroek en een donker kort jack.

Bladel: Tweede hennepkwekerij en tweede verdachte in drugszaak aangehouden
Naar aanleiding van een politie onderzoek uitgevoerd door de Regionale Recherche in samenwerking met de plaatselijke politie afdeling De Kempen is donderdagmiddag rond 14.45 uur een tweede hennepkwekerij in een bedrijfspand aan de Rootvenstraat aangetroffen. De 1.770 hennepplanten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Dinsdag werd in het kader van dit onderzoek een kwekerij in Bergeijk op de Bredasedijk met ruim 5.000 hennepplanten aangetroffen. Ook is donderdag een tweede verdachte in deze zaak, een 47-jarige Eindhovenaar, aangehouden. Dinsdag werd reeds een 42-jarige vrouw uit Geldrop aangehouden. Beiden zijn in verzekering gesteld.

Geldrop: Emballagedieven aangehouden
De politie stelde een onderzoek in de omgeving in nadat zij een melding kregen van diefstal van emballage uit een gebouw aan de Heggestraat. Hierop konden in de Rietstraat rond 19.20 uur drie inwoners van Geldrop (17, 19, 19) worden aangehouden. De drie verdachten zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Gerwen: Zwerfkast en slijptol gestolen
Vanaf een bouwterrein aan de Ruiterweg zijn tussen woensdagavond 20.00 uur en donderdagochtend 6.30 uur een zwerfkast (= een verplaatsbare stroomkast) en een slijptol gestolen. De dader is op het terrein gekomen door de bouwhekken open te breken.

Gemert: Inbraak in bedrijf
In een bedrijf aan de Kapelaanstraat is donderdagochtend rond 5.00 uur ingebroken. Uit het pand worden voor zover bekend acht elektrische handgereedschappen vermist. De dader is binnen gekomen door een raam van een toegangsdeur te vernielen.

Mierlo: Snelheidscontrole
Op de Industrieweg zijn donderdag tussen 10.10 en 12.35 uur 706 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 39 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 78 km/u.

Reusel: Auto gestolen
Uit een garage behorende bij een pand aan de Beleven is donderdagochtend rond 2.00 uur een grijze Mercedes Benz C270 CDI met het kenteken 71-HG-GR gestolen. De dader is binnengekomen door een raam te vernielen. In het pand werden de autosleutels aangetroffen waarop de dader er met de auto vandoor ging.

Reusel: Inbraak in woning
Uit een woning aan de Postelsedijk zijn tussen woensdagavond 22.00 uur en donderdagochtend 1.30 uur sieraden, een mobiele telefoon, autosleutels en een portemonnee gestolen. De dader kwam binnen door een deur aan de achterkant van de woning open te breken.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Op de Nieuwstraat zijn donderdag tussen 9.45 en 12.00 uur 426 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan overtraden 48 bestuurders de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 80 km/u.

Veldhoven: Inbraak in bedrijf
Uit een bedrijf aan de Heemweg zijn donderdagochtend tussen 5.10 en 5.25 uur negen autoradios gestolen. De dader kwam op het terrein door het hekwerk te vernielen en vervolgens het raam van een toegangsdeur stuk te maken.

Veldhoven: Vrouw aangerand
Op de Heerbaan is woensdagavond rond 23.30 uur een 21-jarige fietster uit Vilnius onzedelijk betast door een onbekende man op een fiets die naast haar kwam rijden. Het slachtoffer is hierop gestopt en is hard gaan schreeuwen. Hierop is de dader gevlucht. Het gaat om een blanke man, ongeveer 20 tot 22 jaar, mager postuur, ongeveer 1.83 meter groot en kort haar. Hij droeg een zwarte pet, een donker blauwe jas en een donkere broek.

Deel: ' Politiebericht Brabant-Zuid-Oost 2e Persbericht '
Lees ook