Politiebericht Eindhoven e.o. 13-07-2001
2e Persbericht vrijdag 13 juli 2001

Politieberichten

Eindhoven: Mishandeling
Vrijdagmorgen rond 2.35 uur is op de Dommelstraat een 18-jarige vrouw uit Nuenen aange-houden. Een politiesurveillance zag dat zij daar een 25-jarige vrouw uit Rotterdam mishan-delde. Zij sloeg de Rotterdamse in haar gezicht. De verdachte is overgebracht naar het poli-tiebureau. Uit onderzoek bleek dat de vrouwen in een cafetaria onenigheid hadden gekregen wie er aan de beurt was voor het bestellen van etenswaren. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Diefstal portemonnee
Donderdagavond tussen 19.00 en 23.00 uur is een 25-jarige man slachtoffer geworden van diefstal van zijn portemonnee. Hij liep over de Markt kermis te vieren. Toen hij zijn portemon-nee nodig had, bemerkte hij dat deze uit zijn achterzak verdwenen was. In de portemonnee zaten enkele persoonsbescheiden, ruim honderd gulden en twee gouden oorbellen.

Oirschot: Inbraak in een garage
Donderdag tussen 8.00 en 17.30 uur is ingebroken in een garage van een woning aan de Notel. Toegang tot de garage is verkregen na het openbreken van de toegangsdeuren. Uit de garage zijn tuingereedschappen, boormachines en een lasapparaat gestolen.

Oostelbeers: Snelheidscontrole
Op de Langereyt zijn 776 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan overtraden 88 bestuurders de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 121 km/u.

Veldhoven: Beroving GSM
Op donderdagmiddag rond 17.15 uur is een 21-jarige vrouw op de Horst van haar GSM beroofd. Toen de vrouw haar mobiele telefoon aannam kwamen twee jongens op een scooter voorbij. De bijrijder duwde het slachtoffer waardoor ze viel en haar telefoon los liet. De bijrijder pakte de GSM af en sprong achter op de scooter. Vervolgens reden de daders weg. De bestuurder van de scooter heeft een Zuid-Europees uiterlijk, is ongeveer 1.72 meter lang en heeft een smal postuur. Hij droeg een donker lederen jas en een spijkerbroek met een zwarte helm. De bijrijder heeft eveneens een Zuid-Europees uiterlijk, is ook ongeveer 1.72 meter lang en heeft een smal postuur. Hij droeg een blauwe jas, een lichtblauwe trainingsbroek en een gele helm. Beiden reden op een zwarte scooter zonder verzekeringsplaatje.

Veldhoven: Gewapende overval
Vrijdagmorgen tussen 3.30 en 4.30 uur is een 36-jarige vrachtwagenchauffeur uit Straelen overvallen. Hij lag te slapen in zijn vrachtwagen op een parkeerplaats langs de A67 onder Veldhoven. Plotseling werd hij wakker van gerommel aan zijn vrachtwagen. Toen hij naar buiten keek zag hij dat een man met een groot vuurwapen in zijn hand naar hem kwam gelopen. De onbekende man ging voor de vrachtauto staan en richtte het vuurwapen op de chauffeur. Tevens hoorde de chauffeur gerommel achter in de container van zijn vrachtauto. Kort daarna kwam er een bestelbus aangereden, die stopte. De overvaller stapte in en de bestelbus reed snel weg. Direct daarna reed er nog een bestelbus snel weg. De gewaar-schuwde politie zag bij onderzoek dat de container opengebroken was. Uit de container zijn meerdere dozen, met huishoudelijk apparatuur, gestolen.

Valkenswaard: Inbraak in een woning
Vrijdag tussen 8.30 en 14.30 uur is ingebroken in een woning op de Gagelstraat. Aan de achterzijde van de woning is een ruit uitgenomen. De woning is doorzocht. Uit de woning verdween een kluisje met daarin persoonsbescheiden, geld en sieraden.

Deel: ' Politiebericht Brabant-Zuid-Oost 2e persbericht '
Lees ook