21:58:32 01-08-1999

Politie Brabant Zuid-Oost
Persbericht
Eindhoven, 8 januari 1999

Netersel: Bank overvallen
Vrijdagavond om 18.25 uur is een bank aan de Hoeve in Netersel overvallen. Een gemaskerde man drong de bank binnen, toen een 15-jarige Neterselse jongen de bank verliet. Het personeel bedient van binnenuit de toegangsdeur. De jongen werd door de overvaller met een vuurwapen gedreigd en de bank binnen gebracht. Daar werd het bankpersoneel gedwongen geld af te geven. De jongen werd hierbij bedreigd met het wapen. De overvaller verdween daarna. Buiten is een tweede overvaller gezien. Beiden verdwenen met een rode Volkswagen Golf. Een zoektocht leverde niets op. Er is niemand gewond geraakt. De hoogte van de buit is nog niet bekend.

Eindhoven: Vrouw beroofd van handtas
Vrijdagmiddag rond 14.45 uur is een 18-jarige Eindhovense vrouw bestolen van haar schoudertas. De vrouw liep over de St. Jorislaan. Achter haar liepen vijf jongens, die plotseling hard begonnen te lopen. Een van de jongens rukte haar tas van de schouder. In de tas zaten haar paspoort, een bankpas en een portemonnee met f 150,=.

Eindhoven: Snelheidscontroles

* Vrijdagmorgen is tussen 8.15 en 9.15 uur op snelheid gecontroleerd op de Prof. Dr. Dorgelolaan en de Boschdijktunnel. Met de LaserPatrol werden 80 voertuigen gecontroleerd. Acht bestuurders reden te snel, de snelste reed 105 km/u over de Prof. Dr. Dorgelolaan.
* Tussen 14.45 en 15.10 uur is op de Kastanjelaan gecontroleerd met de radarapparatuur. Hier passeerden 176 voertuigen. 33 bestuurders deden dat te snel. De snelste reed 70 km/u. 50 is toegestaan.
* Op de Noord Brabantlaan passeerden tussen 15.20 en 16.00 uur 280 voertuigen de radarapparatuur. Hier gingen 64 personenauto's en drie vrachtauto's op de foto. De hoogste snelheid kwam op naam van een vrachtautochauffeur die 99 km/u reed. Ook hier is 50 de maximaal toegestane snelheid.

Eindhoven: Autowieldief aangehouden
Vrijdagavond om 20.30 uur is op de Amundsenlaan een 32-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man was even daarvoor door een getuigen gezien, toen hij op de Raiffeisenstraat onder een bestelauto lag te sleutelen. De getuige gaf het kenteken van de auto waarmee de man gekomen was en weer verdween, door aan de politie. Die zag hem rijden en kon hem aanhouden. De man had het reservewiel onder de geparkeerde auto uitgehaald en meegenomen. Hij bekende.

Eindhoven: Auto gestolen
Vrijdagmiddag is vanaf het parkeerterrein bij het Winkelcentrum Woensel een zwarte Volkswagen Passat met het kenteken DG-PR-76.

Helmond: Gereedschap uit berging gestolen
Uit een berging achter een woning aan de Wethouder Ebbenlaan is tussen dinsdagavond en donderdagavond gereedschap gestolen. er verdwenen een boormachine, een decoupeer-zaag en twee schuurmachines met een totale waarde van enkele honderden guldens. De bergingdeur was niet afgesloten.

(C)1997 by P&I Web Publishing

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost - 3064 '
Lees ook