Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 7-04-2000 3e Persbericht van vrijdag 7 april 2000

Berichten uit de regio

Veldhoven: Aanhouding na belediging
Een 27-jarige Eindhovenaar is vanmiddag om 13.10 uur op de Kempenbaan aangehouden omdat hij kort ervoor en politieambtenaar had beledigd. De politieambtenaar zag dat de verdachte zonder helm op zijn bromfiets wilde rijden. Toen hij de man adviseerde om zijn helm op te zetten schold de verdachte hem uit en beledigde hem. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Someren: Diefstal uit een woning
Uit een woning aan de Laan ten Boomen is woensdagavond tussen 22.10 uur en 22.50 uur een geldbedrag van 575 gulden weggenomen. De dader kwam de woning binnen door inklimming via een raam aan de achterzijde van de woning.

Best : Mishandeling
Een 13-jarige fietser uit Best is vanmiddag tussen 16.45 uur en 17.00 uur op het fietspad naast de Oirschotseweg, zonder reden, door een bromfietser van zijn fiets getrapt. Het slachtoffer liep hierbij schaafwonden en een gekneusde pink op. De bromfietser vervolgde zijn weg zonder te stoppen.

Bladel: Snelheidscontrole
Van 11.15 uur tot 12.30 uur is er en snelheidscontrole gehouden op het Helleneind. Van de 334 gecontroleerde voertuigen reden er 33 harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 75 km/u. Op de P.G. Ballingslaan is vanmiddag tussen 13.50 uur en 16.10 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 525 gecontroleerde voertuigen reden er 223 sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 92 km/u.

Eindhoven: Stenengooiers aangehouden
Vrijdagavond om 18.30 uur zijn 9 personen in de leeftijd van 14 tot 31 jaar op de Emmasingel aangehouden. De negen jongens en meisjes afkomstig uit Eindhoven, Boxtel en Waalre, waren in een slooppand gekropen en gooiden met stenen naar voorbijgangers. Alle verdachten zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.
Eindhoven: Onder invloed
Op de Bisschop Bekkerslaan is vrijdagavond om 19.47 uur een 43-jarige inwoner van Nuenen aangehouden. De man bestuurde zijn personenauto terwijl hij onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 0.55 promille aan. De man kreeg een rijverbod voor de duur van 2 uur en een transactie van 400 gulden. Om 20.01 uur is op de Bisschop Bekkerslaan een 58-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man bestuurde zijn personenauto terwijl bij controle bleek dat hij onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 0.90 promille aan. Hij kreeg een rijverbod voor de duur van 3 uur en een proces-verbaal.

Helmond: Aanhouding na heling bomfiets
Op de Nemerlaerhof is vrijdagavond om 19.00 uur een 13-jarige inwoner van Helmond aangehouden. De jongeman reed op een gestolen bromfiets. De rechtmatige eigenaar van de bromfiets, die op 13 september 1999 was weggenomen, zag de verdachte op de bromfiets rijden en waarschuwde de politie. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het bureau. De bromfiets is inbeslaggenomen.

Deel: ' Politiebericht Brabant-Zuid-Oost - 3089 '
Lees ook