Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 08-02-2000

3e Persbericht 8 februari 2000/

Berichten uit de regio

Eindhoven: Twee drugsdealers aangehouden
Dinsdagmiddag zijn bij invallen in twee woningen aan de Celsiusstraat een Eindhovenaar van 35 en een Eindhovense vrouw van 36 jaar oud aangehouden. Zij worden er van verdacht dat zij sinds 1998 in de wijk Woensel West gehandeld hebben in drugs. De aanhouding is een voortvloeisel uit een zaak die op 17 januari draaide. Toen werd vanwege overlast voor de buurt ingevallen in een woning in de Stephensonstraat. Bij die actie werden twee verdachten van 25 en 32 jaar oud aangehouden. De zaak van vandaag kwam aan het rollen door verklaringen die afgelegd zijn in de zaak van de Stephensonstraat. De verdachten zijn ingesloten voor onderzoek.

Helmond: Man gewond bij ongeval
Een fietser uit Helmond is dinsdag om 11.40 uur gewond geraakt toen hij op de Mierloseweg tegen een autoportier reed dat juist geopend werd. De man, van wie de leeftijd niet bekend is, is met hoofdletsel en een mogelijke hersenschudding in het Elkerliekziekenhuis opgenomen. De bestuurder van de auto was een 35-jarige man uit Son.

Helmond: Illegale medewerker aangehouden
In een horecazaak aan de Heistraat is dinsdagmiddag om 16.50 uur een 36-jarige Marokkaan aangehouden. Hij werkte in de zaak, maar was illegaal in Nederland. Hij had ook nog boetes openstaan met een hoogte van fl 1.500,=. De man is door de vreemdelingendienst in bewaring gesteld. De controle werd uitgevoerd door de politie, de arbeidsinspectie en de belastingen.

Best: Woninginbraak
Dinsdagmiddag is ingebroken in een woning aan de Frans Halsstraat. Van de achterdeur is een ruit vernield. De buit bestond uit geld, ongeveer fl 700,=, twee fototoestellen en enkele papieren.

Asten: Zakkenroller
In een supermarkt aan de Burgemeester Wijnenstraat is dinsdagmiddag de portemonnee van een Astense vrouw gerold. De vrouw deed boodschappen en miste bij de kassa haar portemonnee met fl 150,=.

Veldhoven: Portemonnee gerold door 'hulpverlener'? Een 36-jarige Eindhovenaar werd dinsdag rond 16.15 uur door een man omver gelopen. Dat gebeurde toen de Eindhovenaar vanuit de parkeerkelder aan de Meent op weg was naar een draaitrap die naar het winkelcentrum leidt. De man was daarna erg hulpvaardig en hielp de Eindhovenaar overeind. Daarna ging de hulpverlener weg. Even later merkte de Eindhovenaar dat zijn portemonnee uit zijn kontzak verdwenen was. In de portemonnee zaten enkele pasjes en fl 400,=. De Eindhovenaar is er van overtuigd dat de man hem met opzet omver gelopen heeft.

Veldhoven: Aanrijding met drank
Op de Broekweg is dinsdagmiddag om 16.15 uur een 46-jarige vrouw uit Waalre aangehouden. Zij had een kleine aanrijding veroorzaakt, bij het uitrijden van een parkeerhaven had zij een passerende auto geraakt. Zij bleek gedronken te hebben, ruim 2,1 promille. Haar rijbewijs is ingenomen. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost - 3108 '
Lees ook