Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Helmond 23-03-99

Persberichten 23 maart/

Berichten uit Helmond en Eindhoven
Helmond: Diefstal bromfiets

Op maandagavond omstreeks 20.30 uur is op de Peelhof een 15-jarige jongen uit Helmond aangehouden. Eerder die avond, op Sjef de Kimpepad, dwong hij, samen met twee anderen, een 16-jarige bromfietser uit Helmond te stoppen. De 15-jarige Helmonder dwong het slachtoffer zijn bromfiets aan hem te geven. De bromfietser weigerde dat. Daarop pakte de 15-jarige de bromfiets van het slachtoffer af. Het drietal stapten op de bromfiets en reden weg richting de Rijpel. Verdachte is ingesloten aan het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht.

Eindhoven: Aanrijding met letsel
Bij een aanrijding maandagavond omstreeks 20.05 uur op de kruising John F Kennedylaan - Onze Lieve Vrouwestraat raakte een 66-jarige automobiliste uit Eindhoven gewond. Zij reed over de Onze Lieve Vrouwestraat, komende uit de richting Insulindelaan, genoemde kruising op. Zij negeerde daarbij het rode licht. De 39-jarige automobilist uit Voorhout, die over de Onze Lieve Vrouwestraat linksaf de John F Kennedylaan op reed kon een aanrijding met haar niet voorkomen. De Eindhovense werd met open beenbreuk opgenomen in het Diaconessenhuis. De auto's raakte total loss.

Eindhoven: Diefstal auto

- Maandagavond tussen 19.00 uur en 19.30 uur is er vanaf de Willem Elsschotlaan een rode Opel Kadett met het kenteken SR-68-FP gestolen.
- Een witte Volkswagen, type Golf, met het kenteken SJ-30-PJ is op dinsdagmorgen tussen 2.00 uur en 8.00 uur vanaf de Beverloweg gestolen.

Eindhoven: Dronken bestuurder met gestolen auto Op maandagavond omstreeks 23.50 uur is op de Wilgenstraat een 27-jarige automobilist, zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. De auto waar hij in reed was op 18 maart te Eindhoven gestolen. Verdachte blies bij de ademtest 0,75 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De man is ingesloten aan het politiebureau.

Eindhoven: Vernieling ruit
Op dinsdagmorgen omstreeks 1.25 uur is op de Edisonstraat een 40-jarige man uit Geldrop aangehouden. Kort daarvoor had de man een ruit van de centrale toegangsdeur van het Gezellenhuis vernield. Hij is voor onderzoek ingesloten aan het politiebureau.

Eindhoven: Alcohol
Dinsdagmorgen omstreeks 1.15 uur is op de Parklaan een 52-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Hij bleek gedronken te hebben. Bij de ademtest blies hij 1,70 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van 9 uur en een proces-verbaal.

Eindhoven: Auto-inbreker aangehouden
Op dinsdagmorgen omstreeks 11.05 uur is op de Paradijslaan een 19-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Kort daarvoor had hij op de Smalle Haven ingebroken in een auto. Bij zijn aanhouding werd een GSM zaktelefoon aangetroffen. De man is voor nader onderzoek ingesloten aan het politiebureau.

Eindhoven: Snelheidscontrole
Op dinsdagmiddag tussen 13.30 uur en 15.00 uur is er op de Eindhovenseweg snelheidscontrole gehouden. Van de 865 gecontroleerde voertuigen reden er 60 sneller dan de toegestane snelheid. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 74 km/u.

Deel: ' Politiebericht Brabant-Zuid-Oost - 3405 '
Lees ook