Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven/Helmond 07/16/99

Persberichten 16 jul 1999/

Politieberichten

Helmond: Diefstal uit winkel
Op donderdagavond om 21.06 uur is in een winkel aan de Brouwhorst een 26-jarige man uit Helmond aangehouden. Even daarvoor had hij in die winkel make-up goederen gestolen. De man werd overgedragen aan de politie. Aan het politiebureau bleek dat de man gesignaleerd stond. Hij is voor nader onderzoek ingesloten aan het politiebureau.

Helmond: Diefstal uit woning
Tussen donderdagavond 20.00 uur en vrijdagmorgen 0.45 uur is er in een woning aan de Leeuwerikstraat ingebroken. Toegang tot de woning werd verkregen na verbreking van de toegangspoort aan de achterzijde van de woning. Van de woning werd een bovenlicht geforceerd. Uit de woning werd weggenomen een videorecorder, een fototoestel, een portefeuille met persoonlijke bescheiden en geld.

Eindhoven: Gestolen bromfiets
Op donderdagmiddag om 15.45 uur is op de Sweelinckstraat een 17-jarige man uit Eindho-ven aangehouden. Hij reed daar op een snorfiets. Bij controle bleek het te gaan om een gestolen snorfiets. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Mishandeling
Op donderdagavond is op de Gentiaanweg een 34-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Kort daarvoor had hij in de woning, aan de Claes Berchemstraat, de 54-jarige bewoner in het gezicht geslagen. De 34-jarige Eindhovenaar wilde een geldschuld innen bij de 54-jarige man. De 54-jarige man ging daar niet op in en stuurde de 34-jarige Eindhovenaar weg. Deze nam dat niet en sloeg daarop de 54-jarige man meerdere malen in het gezicht. Na wat trek en duwwerk kon het slachtoffer zijn voordeur dicht doen. De 34-jarige Eindhovenaar is daarop in een auto weggereden. Bij controle bleek het een gestolen auto uit Helmond te zijn. De 34 -jarige man is ingesloten aan het politiebureau.

Eindhoven: Alcohol
Donderdagavond om 22.05 uur is op de Friezenkampstraat een 34-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. Aan het politiebureau blies hij op het ademanalyseapparaat 1,75 promillage. Hij kreeg een rijverbod van 9 uur. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.
Vrijdagmorgen om 2.29 uur bleek bij een controle op de Clovislaan dat een 39-jarige automobiliste uit Eindhoven gedronken had. Na aanhouding is zij overgebracht naar het politiebureau. Zij blies 1,75 promillage op het ademanalyseapparaat. Tegen haar werd proces-verbaal opgemaakt. Zij kreeg een rijverbod van 9 uur en haar rijbewijs is ingevorderd.

Eindhoven: Drugs
Op vrijdagmorgen om 5.20 uur is op de Humboldstraat een 20-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De Eindhovenaar werd daar door de politie gecontroleerd op het gebruik van drugs. Bij fouillering van de man trof de politie een mes aan, waarna hij hard wegliep. Na een korte achtervolging kon de verdachte worden ingerekend. Het mes is inbeslaggenomen. Verdachte is ingesloten aan het politiebureau.

Eindhoven: Snelheidscontrole
Op vrijdagmorgen is er op de Dr. Berlagelaan een snelheidscontrole gehouden. Er werden 200 voertuigen gecontroleerd. 72 reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 88 km/u.

Eindhoven: Vrijheidsbeneming
Vrijdagmorgen om 11.40 uur is op de Kamillestraat een 39-jarige man uit Eindhoven aange-houden. Kort daarvoor had hij in de 1e Kruizemuntstraat zijn 29-jarige ex-vriendin uit Eindho-ven, in haar woning, met een mes bedreigd. Zij hadden ruzie gekregen omtrent de bezoek-regeling kinderen. Tegen de wil van zijn ex-vriendin nam hij een kind, liggende in een buggy, mee. De gewaarschuwde politie trof de man met buggy en kind aan op de Kamillestraat. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau.

Deel: ' Politiebericht Brabant-Zuid-Oost - 3985 '
Lees ook