Politiebericht Eindhoven 11-10-2001
3e Persbericht 11 oktober 2001

Eindhoven: Snelheidscontrole
Op de Groenewoudseweg is donderdag tussen 10.45 en 12.00 uur een snelheidscontrole gehouden. De politie controleerde de snelheid met behulp van een lasergun. Er zijn zes automobilisten bekeurd. De gemeten snelheden lagen tussen de 58 km/u en de 73 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Eindhoven: Vrouw lastig gevallen
Een 48-jarige vrouw uit Eindhoven is woensdagmiddag rond 17.30 uur op de John F Kennedylaan lastig gevallen door een nog onbekende jongen. De vrouw fietste over het fietspad tussen de Airbornelaan en de Winston Churchilllaan. Een jongen op een zwarte Peugeot bromfiets vroeg haar de weg naar Nuenen. Toen de vrouw hem de weg uitlegde betastte de jongen de vrouw. De jongen had een tenger postuur en was ongeveer 1.60 tot 1.70 meter groot. Hij had zijn haar in korte zwarte stekeltjes. Hij droeg een zwarte lederen jas en een zwarte broek.

Eindhoven: Tasjesroof
Twee nog onbekende jongens hebben donderdagavond rond 19.50 uur op de Geldropseweg een 47-jarige vrouw uit Geldrop beroofd van haar tas. De vrouw fietste op het fietspad ter hoogte van het klooster. Haar tas had ze in een mandje voor op haar fiets liggen. Een achteropkomende bromfietser met duopassagier kwam naast de vrouw rijden. De duopassagier trok aan haar arm en toen de vrouw probeerde haar evenwicht te bewaren griste de bestuurder het tasje uit haar fietsmandje. In de tas zaten buiten haar persoonlijke spullen een portemonnee met ongeveer een tientje.

Oirschot: Woninginbraak
Donderdag tussen 10.00 en 15.00 uur is ingebroken in een woning aan de Papenvoorden in Oirschot. De inbrekers braken de voordeur open. Ze zijn aan de haal gegaan met enkele sieraden en een leeg geldkistje.

Helmond: Hennepkwekerij ontmanteld
Donderdag rond 15.45 uur heeft de politie in een woning aan de Gerard Terborchstraat een hennepkwekerij ontmanteld. De 49-jarige bewoonster had op zolder een kwekerij ingericht met 216 planten. De stroom voor de kwekerij werd illegaal afgetapt. De planten, die door ziekte al volledig aangetast waren, zijn vernietigd. De benodigdheden voor de kwekerij zijn in beslaggenomen. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Brandstichting
Donderdagmiddag rond 17.20 uur brak brand uit in enkele containerrekken bij een supermarkt aan de 2e Haagstraat in Helmond. Personeel probeerde in eerste instantie de brand te blussen maar toen dat niet lukte werd de brandweer gewaarschuwd. De brandweer heeft het vuur geblust. Zes containers met 144 kratten met etenswaren zijn door de brand verwoest. Ook het pand liep schade op door de brand. De politie gaat er van uit dat brandstichting de oorzaak is. Op het moment van de brand is de supermarkt ontruimd. Nadat de brand geblust was konden de klanten weer de winkel binnen.

Nuenen: Snelheidscontroles
De politie heeft donderdagmiddag op de Laan Ter Catten, de Brabantring, Refeling, Broekdijk en de Collseweg snelheidscontroles uitgevoerd met behulp van een lasergun. Er zijn vijf automobilisten bekeurd. De snelste reed 76 km/u in plaats van de toegestane 50 km/u.

Valkenswaard: Insluiping in woning
Woensdagavond tussen 21.45 en 22.00 uur heeft een insluiper kans gezien een woning aan de Vlasserwei binnen te komen. Op het moment dat de eigenaar even de hond uitliet wist de insluiper via de keukendeur binnen te komen en nam een gsm mee, die in de keuken lag.

Westerhoven / Eersel: Verkeerscontroles
Donderdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur heef t de politie verkeerscontroles gehouden in de Hoeverstraat en Loveren in Westerhoven en de Bergeijksedijk in Eersel. Er zijn negen bekeuringen uitgeschreven voor: het te snel rijden (4), een bromfiets met een te hoog vermogen (1) verkeerde kentekenplaat op een aanhangwagen (1), geen bromfietscertificaat (1) en het niet dragen van de autogordel (2).

Deel: ' Politiebericht Brabant-Zuid-Oost 3e Persbericht '
Lees ook