Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 3-10-2001
1e Persbericht 3 oktober 2001


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Drie bekeuringen in een keer
Op de Boschdijk betrapte de politie woensdagochtend rond 2.50 uur een 40-jarige automobilist zonder vast woon- en/of verblijfplaats op het rijden zonder geldig rijbewijs. Uit verder onderzoek bleek ook dat de auto waarin hij reed niet was verzekerd en dat de APK van het voertuig verlopen was. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Auto gestolen
Vanaf de Willem Elsschotlaan is dinsdagavond tussen 19.15 en 23.15 uur een antracietgrijze Citroën Xantia met het kenteken 22-GG-JV gestolen.

Eindhoven: Tasjesroof
Op de Kleine Berg is dinsdagavond rond 20.50 uur een 19-jarige Eindhovense van haar tas beroofd. De vrouw liep over de Kleine Berg in de richting van de Keizersgracht toen een bromscooter met daarop twee mannen haar in tegengestelde richting voorbij reed. Plotseling keerde de bromscooter en werd haar tas van haar schouder getrokken. Vervolgens reden de daders weg in de richting van de Grote Berg. In de tas zaten een identiteitsbewijs, een bromfietscertificaat, een paar pasjes, wat muntgeld, sleutels en een GSM. De daders zijn ongeveer 20 jaar oud en hebben een getinte huidskleur. De duopassagier droeg een baseballpetje, een lichtblauwe spijkerbroek en een zwarte jas.

Eindhoven: Dief betrapt in auto
Op de Kanaaldijk Zuid is dinsdagmiddag rond 17.00 uur een 31-jarige verdachte man uit Geldrop aangehouden. Getuigen hadden het vermoeden dat de man in een auto aan het inbreken was, hielden de man aan en alarmeerden de politie. Het portierslot van de auto waarin hij werd aangetroffen was vernield en de radio was deels uit het dashboard van de auto verwijderd. In de omgeving van auto waarin de man werd aangetroffen stond nog een auto waarvan een portierslot was vernield. Ook hiervan wordt hij verdacht. Bij de man werd inbrekersgereedschap aangetroffen. Dit werd in beslag genomen. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Alarmpistolen aangetroffen
Tijdens een controle werden in een Duitse auto op de Mathildelaan woensdagochtend rond 3.20 uur twee alarmpistolen met houders met gaspatronen aangetroffen. De wapens zijn in beslag genomen en de twee Duitse inzittenden uit Essen, 20 en 21 jaar, zijn aangehouden voor verder onderzoek.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Grote Berg is woensdagochtend rond 1.30 uur een 22-jarige automobilist uit Uithoorn betrapt met een slok te veel op. Een ademanalyse wees een promillage van 0,60 uit. De man kreeg een boete van 410 gulden en een rijverbod van een uur.

Aarle-Rixtel: Inbraak woning
Uit een woning aan de Lieshoutseweg zijn dinsdag tussen 11.45 en 14.30 uur een rijzadel en gereedschap gestolen. De waarde van gestolen goederen is vooralsnog niet bekend. De dader is binnengekomen door een deur aan de achterkant van het pand open te breken.

Best: Inbraak in winkel
Uit een winkel aan de Jacob van Ruysdaelstraat is woensdag tussen 4.50 en 5.30 uur een computer en een paar duizend gulden uit de kassa gestolen. De dader is binnengekomen door een raam aan de zijkant van het pand te vernielen.

Best: Bestelauto gestolen
Vanaf de Industrieweg is tussen dinsdagavond 23.00 uur en woensdag 7.00 uur een witte bestelauto van het merk Mercedes Benz, type 310D, met het kentkeken VK-53-PY gestolen. In de auto lagen een compressor, een gereedschapskist, een slijpmachine, een boormachine en een looplamp.

Gemert: Auto gestolen
Vanaf de Predikherenstraat is dinsdagavond rond 20.15 uur een grijze Opel Kadett GSI met het kenteken RG-25-VF gestolen.

Middelbeers: Motoren gestolen
Uit een bedrijf aan de Industrieweg zijn woensdagochtend tussen 6.00 en 6.30 uur twee motoren gestolen. Het gaat om een Honda CBR900RR Fireblade met het kenteken MX-94-XK en een Honda, type PC35 CBR600F, met het kenteken MF-BR-01 beiden in de kleuren rood wit blauw. De dader is binnengekomen door een toegangspoort van een hekwerk en vervolgens een deur van het bedrijfspand open te breken.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost - 4126 '
Lees ook