12:00:13 02-24-1999

Politie Brabant Zuid-Oost
Persbericht
Eindhoven, 23 februari 1999.

Eindhoven: Dieven tweemaal aangehouden
Maandagmiddag om 15.50 uur zijn op de Jan van Lieshoutstraat twee mannen van 49 en 32 jaar oud aangehouden. Zij hebben beiden geen vaste woon- of verblijfplaats. De twee mannen werden betrapt bij de diefstal van een krat met 12 flessen coca-cola. Het krat stond op een vrachtauto, waarvan de chauffeur juist bezig was met afleveren van goederen. Na verhoor op het politiebureau zijn ze weggestuurd. Diezelfde dag om 23.00 uur zijn dezelfde twee mannen op de vestdijk aangehouden. Zij hadden bij een wijnhandel aan de Vestdijk met een baksteen de etalageruit vernield. De 49-jarige verdachte had twee flessen wijn onder zijn jas verborgen. Schade f 1.500,=. De twee verdachten zijn ingesloten voor onderzoek.

Eindhoven: Autoinbreker aangehouden
Op de Tesselschadelaan is dinsdagmorgen om 5.10 uur een 42-jarige Eindhovenaar aangehouden. Surveillerende politiemensen zagen de verdachte in een geparkeerde auto zitten en wegduiken toen zij er aan kwamen rijden. Hij deed alsof hij sliep. Hij werd ingesloten voor onderzoek. De auto was opengebroken.

Eindhoven: Inbrekers betrapt
Dinsdagmorgen om 3.15 uur zijn op de Vestdijk drie Eindhovenaren van 27, 25 en 19 jaar oud aangehouden. De drie mannen stonden bij een vrachtauto en vluchtten weg toen zij een politieauto zagen naderen. De politiemensen achterhaalden hen. Bij een controle bij de vrachtauto bleek het zeil van de aanhanger was stukgesneden. Uit de aanhanger waren twee dozen met computersoftware gepakt en deze stonden nu op het trottoir. De chauffeur van de vrachtauto, een 30-jarige Ier, lag in de cabine te slapen. Hij is wakker gemaakt en hij heeft aangifte gedaan. De waarde van twee dozen is ongeveer f 10.000,=. De verdachten zijn ingesloten.

Eindhoven: Gestolen goed terecht, inbreker ontkomen Dinsdagmorgen om 2.20 uur kwam bij de politie een melding binnen dat er werd ingebroken in een winkel aan de Tongelresestraat. Een man zou goederen in een auto laden. De auto, een Volkwagen Polo, was eind januari in Eindhoven gestolen. Toen de politie bijna ter plaatse was zagen zij de inbreker met de auto wegrijden. De achtervolging werd ingezet. Via de Jeroen Boschlaan, Hugo van der Goeslaan, Piuslaan kwamen ze terecht in het parkje tussen de St. Bonifaciuslaan en de Geert Grootestraat. Daar raak kwam hij in aanraking met een politieauto, maar reed verder in de richting van de Tivolilaan. Bij de Tivolilaan stopte hij, verliet de auto en liep weg. Een zoektocht leverde niets op. In de auto lagen de gestolen goederen, ongeveer 40 dekbedovertrekken.

Eindhoven: Autodief aangehouden
Op de Keldermansstraat is dinsdagmorgen om 2.00 uur een 20-jarige Eindhovenaar aangehouden. Politiemensen zagen even daarvoor een auto, Opel Kadett, over de Boschdijk rijden. Terwijl zij er achteraan reden ging de bestuurder er met de auto vandoor. Inmiddels was bekend dat de auto gestolen was. Op de Keldermansstraat troffen zij de auto weer aan, zonder bestuurder. De verdachte troffen zij in de buurt aan, hij is aangehouden en ingesloten.

Eindhoven: Man na mishandeling vriendin aangehouden Maandagavond om 21.40 uur is een 43-jarige man uit Eindhoven aangehouden in zijn woning in Woensel. Hij had de 40-jarige vrouw met wie hij samenwoont mishandeld. Na de mishandeling was zij naar de buren gevlucht. De vrouw had diverse verwondingen in het gezicht.

Eindhoven: Auto gestolen
In de nacht van maandag op dinsdag is vanaf de Perpignanlaan een rode Opel Vectra met het kenteken FF-TB-83 gestolen.

Eindhoven: Snelheidscontrole
De politie van Woensel Noord heeft dinsdag tussen 9.30 en 13.00 uur op de Boschdijk ter hoogte van de Grote Beek een snelheidscontrole gehouden. Het verkeer werd in beide richtingen gecontroleerd. 1712 voertuigen passeerden de radarapparatuur. De maximum snelheid is daar 70 km/u en 143 bestuurders reden sneller. Zij krijgen een proces-verbaal. De snelste reed 112 km/u.

(C)1997 by P&I Web Publishing

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost - 4211 '
Lees ook