Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 04-05-99

Persberichten 4 mei 1999/

Berichten uit Eindhoven en Helmond
Eindhoven: Onder invloed

Een 24-jarige Helmonder kreeg dinsdagmorgen om 01.30 uur een boete van f. 390,- ,omdat hij met drank op achter het stuur van zijn auto zat. De man werd met zijn auto op de Eisenhouwerlaan gecontroleerd . Hij blies bij de ademtest 0,6 pro mille.

Eindhoven: Aanrijding
Bij een aanrijding op de kruising van de Orionstraat en Pegasusweg raakten maandagmiddag om 17.30 uur een 13-jarig jongetje en een 37-jarige vrouw gewond.
De vrouw reed met haar auto op de Orionstraat en nam bij het afslaan de binnenbocht en kwam daarbij in botsing met een 58-jarige automobilist uit Eindhoven. Bij hem zat het 13-jarige jongetje in de auto en hij liep lichte verwondingen op aan zijn knie. De vrouw werd met een hoofdwond naar het Catharina ziekenhuis gebracht.

Eindhoven: Man rijdt door na ernstige aanrijding De politie heeft maandagavond om 22.00 uur in Eersel op de Nieuwstraat een 28-jarige inwoner van Hapert aangehouden. De man had op de kruising St Bonifaciuslaan, Piuslaan en Petrus Dondersstraat in Eindhoven een ernstige aanrijding veroorzaakt waarbij een 22-jarige man uit Eindhoven ernstig gewond raakte. De automobilist uit Hapert reed volgens diverse getuigen met hoge snelheid over de rondweg van Eindhoven en haalde andere verkeersdeelnemers links en rechts in. Op de kruising stonden andere automobilisten voor het rode verkeerslicht te wachten en stak het slachtoffer daar over. De man uit Hapert reed met hoge snelheid via de linkerrijstrook de kruising op en schepte het slachtoffer. De man reed meteen door en kon door de politie in Eersel worden aangehouden. Hij bleek te hebben gedronken en blies bij de ademtest 1 pro mille. De man is inverzekering gesteld. Het slachtoffer werd met hersenletsel en diverse breuken in eerste aanleg naar het Diaconessenhuis en later op de avond naar het St. Joseph ziekenhuis

gebracht.

Helmond: Vermiste jongen terecht
De sinds zondagavond 23.00 uur vermiste 18-jarige jongen uit Helmond is sinds maandagavond 21.00 uur weer terecht. Hij is door zijn familie en vrienden opgevangen. Het slachtoffer heeft in een eerste verklaring tegenover de politie aangegeven te zijn ontvoerd. Over de verdere details van de verklaring worden door de politie geen mededelingen gedaan. De politie stelt naar aanleiding van de vermissing een onderzoek in en op dit moment werken ongeveer 6 politiemensen aan deze zaak.

Helmond: Zakkenrollen
Een 73-jarige vrouw uit Helmond is maandagmiddag op de Markt rond 15.30 uur het slachtoffer van een zakkenroller geworden. De vrouw deed boodschappen en toen ze bij een winkel wilde afrekenen bemerkte ze dat haar portemonnee , met ongeveer f.100,-, uit haar handtas was gehaald.

Helmond: Man laat ziekenhuis niet met rust
Een 54-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is maandagavond rond 22.45 uur in het Elkerliek ziekenhuis in Helmond aangehouden. De man die daar vaker voor overlast zorgt en die een lokaalverbod heeft zorgde opnieuw voor overlast en wilde het ziekenhuis niet verlaten. De man die onder invloed was van alcohol is ingesloten.

Helmond: Man vernielt auto's
Een man heeft dinsdagmorgen rond 01.00 uur in de Wolfstraat in Helmond 8 auto's vernield. De man die dronken was schopte deuken in geparkeerde auto's. Hij werd op heterdaad aangehouden en de man is ingesloten. Hij wilde zijn personalia tegenover de politie niet noemen. De benadeelden zijn door de politie op de hoogte gebracht van de schade aan hun auto's.

Helmond: Hennepkwekerij bij toeval ontdekt
Dinsdagmorgen om 06.00 uur brak er brand uit in een woning aan de Ridderstraat in Helmond. De bewoner had een fritespan op het brandende fornuis laten staan. De brand werd door de brandweer geblust. Tijdens de brand werd in de woning een hennepkwekerij ontdekt met 237 planten. De stroomvoorziening voor de kwekerij werd illegaal via de hoofdleiding afgetapt. Tegen de bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.

Informatie : Pieter van Hoof

Deel: ' Politiebericht Brabant-Zuid-Oost - 4250 '
Lees ook