16:09:47 02-03-1999

Politie Brabant Zuid-Oost
Persbericht
Eindhoven, 3 februari 1999

Eindhoven: Hennepkwekerij
De politie van Stratum heeft dinsdagmiddag bij toeval een hennepkwekerij ontdekt in een woning aan de Chrysantenstraat. Zij ging naar die woning omdat daar iemand zou wonen die aangehouden moest worden vanwege een gevangenisstraf die hij nog te goed had. Die werd daar niet aangetroffen. De politiemensen roken wel een doordringende hennepgeur en gingen eens verder kijken. Op de slaapkamer en op zolder waren kwekerijen ingericht. 1554 planten, veel plantentoppen en lampen zijn inbeslaggenomen. De bewoners, een 44-jarige man en een 49-jarige vrouw, zijn aangehouden. De nutsbedrijven hebben de elektriciteitsmeter meegenomen. Er was met de meter geknoeid.

Eindhoven: Dronken automobilist onder verzet aangehouden Op de Doelenstraat is dinsdagavond om 23.00 uur een 39-jarige Nuenense automobilist aangehouden. De man reed op de kruising Essenstraat / Frederiklaan door rood en vervolgde zijn weg met grote snelheid over de Frederiklaan. Op de Doelenstraat werd hij staande gehouden en bleek dat de man gedronken had. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding maar kon toch naar het bureau overgebracht worden. De ademanalyse gaf als resultaat 1%. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 4 uren.

Eindhoven: Automobilist rijdt in op parkeerpolitie Dinsdagmiddag om 13.55 uur is op de Schubertlaan een 46-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man was even daarvoor op de St. Catharinastraat met zijn auto ingereden op een medewerker van de parkeerpolitie. Deze laatste kon op het laatste moment wegspringen. Even daarvoor had de parkeerpolitieman de man bekeurd omdat hij zijn bestelauto op de St. Catharinastraat had geparkeerd, zonder dat hij een parkeervergunning had. De man van de parkeerpolitie schreef een bon uit. De 46-jarige Eindhovenaar kwam naar zijn auto en probeerde met praten de bon te voorkomen. Toen hij merkte dat 't niet lukte begon hij te schelden. De man van de parkeerpolitie deed de bon achter de ruitenwisser en ging verder met zijn werk. Toen hij even later tijdens zijn werk de St. Catharinastraat overstak hoorde hij een auto aan komen rijden. De auto reed met flinke snelheid. Toen hij keek zag hij dat het de auto was die hij juist bekeurd had. De parkeerpolitieman kon nog juist opzij springen, maar kon niet weg omdat hij tussen de auto en de langs de straat geparkeerde auto's stond. De chauffeur stopte naast hem en draaide de raam open. Door dat raam pakte hij de parkeerpolitieman bij de kleding en trok hem enkele malen tegen zijn auto. Daarna liet hij hem los en reed weg. Hij riep nog dat hij de volgende keer de parkeerpolitieman 'kapot zou rijden'. De politie van Eindhoven Binnenstad vraagt eventuele getuigen van dit voorval zich bij haar te melden op tel. 040 2330400.

Eindhoven: Diefstal Auto's

* Dinsdagavond is in de Draaiboomstraat een groene Mercedes 200TD met het kenteken PY-86-TL gestolen.

* Woensdagmorgen werd op de Smalle Haven een grijze Mercedes 230 E met het kenteken TV-LP-89 gestolen.

* In de nacht van dinsdag op woensdag werd op de Vaalserbergweg een witte Opel Kadett met het kenteken LB-07-BH gestolen.

Eindhoven: Verkeerscontrole
In de Vonderweg en de Willemstraat werd woensdagmorgen een verkeerscontrole gehouden. Zeventien automobilisten en een bromfietser gingen op de bon, omdat ze door rood reden.

Eindhoven: Verdachte overval Winkel Centrum Woensel aangehouden Woensdagmorgen om 06.00 uur werd in zijn woning een 42-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht op 15 januari j.l. een gewapend overval te hebben gepleegd op een geldloper van een geldtransportauto bij de VSB-bank op het Winkel Centrum Woensel. De dader maakte destijds ruim f. 100.000,- buit bij de overval. Van de buit ontbreekt nog ieder spoor. De Eindhovenaar is ingesloten. ( Zie ook persbericht 15.01.99 1e)

Eindhoven: Vals geld
Woensdag werd bij twee winkels in de Heuvel Galerie betaald met een vals bankbiljet van f. 250,-. De bankbiljetten zijn in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in.

Informatie : Tini Gilsing / Pieter van Hoof, tel. 040 2330960

(C)1997 by P&I Web Publishing

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost - 4394 '
Lees ook