12:41:20 01-30-1999

Politie Brabant Zuid-Oost
Persbericht

Eindhoven, 30 januari 1999

Eindhoven: Onder invloed
Vrijdagavond en zaterdagmorgen werden in Eindhoven verschillende alcoholcontroles uitgevoerd.

* Op de Oude Bossche Baan werd vrijdagavond om 23.50 uur een 27-jarige Eindhovenaar gecontroleerd die slingerend over de weg reed. Hij blies bij de controle 2,1 %. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

* Op de kruising Mauritsstraat en Willem de Zwijgerstraat veroorzaakte een 43-jarige Eindhovenaar zaterdagmorgen rond 00.30uur een aanrijding. Hij bleek te hebben gedronken en blies 0,7 %. Hij kreeg direct een boete van f. 390,- opgelegd.

* Bij een controle op Tongelresestraat werd zaterdagmorgen om 2.00 uur bij en 36-jarige Eindhovenaar alcohol -en drugsgebruik geconstateerd. Bij de man werd een urineproef afgenomen.

* Een 34-jarige Helmonder kreeg zaterdagmorgen om 3.00 uur direct een boete van f 390,- opgelegd. Hij blies bij een alcoholcontrole op de Parklaan 0,8 %.

* Een 33-jarige Eindhovenaar veroorzaakte zaterdagmorgen om 3.45 uur op de Anthony Fokkerweg een aanrijding waarbij hij uit de bocht vloog en naast de weg in de sloot belandde. Ook deze automobilist had te diep in het glaasje gekeken en blies bij de ademtest 1,5 %. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

* Een 23-jarige Geldroppenaar raakte zaterdagmorgen om 4.00 uur zijn rijbewijs aan de politie kwijt. Hij had al eerder op de avond en rijverbod opgelegd gekregen i.v.m. alcoholgebruik. De man was desondanks toch gaan rijden en liep weer tegen de lamp. Hij blies 1,45 % hetgeen hem zijn rijbewijs kostte. Bovendien krijgt de man nog een proces-verbaal.

Helmond: Baldadige jeugd aangehouden
Vrijdagavond rond 22.00 uur werden op het Sjef de Kimpepad door de politie drie jongens uit Helmond aangehouden. De drie maakten deel uit van een groep van 6 tot 8 jongeren die met kiezelstenen naar auto's gooiden. Op het viaduct van het Sjef de Kimpepad over de Rijpelbaan werd door de jeugd met stenen naar passerende auto's gegooid. Op het Bouvignehof werd door hen een auto beschadigd door er met kiezelstenen tegen te gooien.. Onderweg werd ook met stenen naar passerende fietsers en bromfietsers gegooid.
Toen de politie kwam ging de groep er vandoor. Drie jongens, twee van 18- en een van 19 jaar oud, werden aangehouden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Dronken man veroorzaakt overlast in ziekenhuis Een 54-jarige man zonder woon- of verblijfplaats moest vrijdagavond rond 21.45 uur door de politie uit het Elkerliek ziekenhuis worden verwijderd. De man, die dronken was, veroorzaakte in het ziekenhuis overlast en viel bezoekers lastig. Hij wilde het ziekenhuis niet verlaten. De politie hield de man aan en hij werd op het politiebureau ingesloten. Er wordt proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Helmond: Man vernielt winkelruiten
Een 30-jarige Helmonder werd zaterdagmorgen om 1.50 uur op de Markt aangehouden nadat hij kort daarvoor bij een winkel een ruit had ingeslagen. Ook op het Binderseind had hij bij een winkel de etalageruit ingetrapt .De man was dronken. Hij werd ingesloten op het politiebureau.

Helmond: Onder invloed

* Zaterdagmorgen rond 2.30 uur veroorzaakte een 33-jarige inwoner van Helmond een aanrijding op de kruising Torenstraat en Waardstraat. Daar vloog hij met zijn auto uit de bocht en reed tegen een lantaarnpaal aan. De man ging er te voet van door maar werd in de Vossenstraat door de politie aangehouden. Hij bleek geen rijbewijs te hebben en hij had gedronken. Hij blies bij de ademtest 0.85 %. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

* Zaterdagmorgen om 3.00 uur werd op de Torenstraat een 28-jarige Helmonder gecontroleerd. Hij bleek te hebben gedronken en blies bij de ademtest 1,05%. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Zakkenrollen
Zaterdagmorgen rond 11.00 uur werd een 39-jaruige vrouw uit Helmond het slachtoffer van een zakkenroller. In de Veestraat merkte de vrouw dat haar portemonnee met enkele tientjes en bankpasjes uit haar handtas gestolen was.

Informatie en piketdienst: Pieter van Hoof

(C)1997 by P&I Web Publishing

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost - 4446 '
Lees ook