Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 04-02-2000

1e Persbericht 4 februari 2000/

Berichten uit de regio

Eindhoven: Jongen met gestolen bromfiets aangehouden Op de Airbornelaan is donderdagavond om 20.25 uur een 18-jarige Eindhovense jongen aangehouden. Hij reed zonder helm op een bromfiets. De politie liet hem stoppen om hem een bon te geven. Bij een controle aan de bromfiets bleek dat deze op 12 november van het vorige jaar gestolen was. De berijder vertelde dat hij de bromfiets gekocht had. Hij deed afstand van de bromfiets.

Eindhoven: Parkeercontrole
Donderdagavond voor en tijdens de voetbalwedstrijd PSV - Feijenoord is in de straten ten noorden van de Fellenoord gecontroleerd op het fout parkeren. Vooral de parkeerexcessen werden aangepakt. Er zijn 23 bonnen uitgedeeld.

Eindhoven: Vechtpartij voetbalsupporters
Na de wedstrijd PSV-Feijenoord is rond 22.30 uur op de Mathildelaan een vechtpartij uitgebroken tussen supporters van beide clubs. Er waren zo'n 75 supporters bij betrokken. De politie kon uiteindelijk de partijen scheiden door honden in te zetten. De supporters gooiden met stenen naar de politie. Twee stenengooiers konden aangehouden worden. Door de stenen raakten enkele politieauto's beschadigd. In totaal zijn rond de wedstrijd, inclusief de stenengooiers, zes supporters aangehouden voor verschillende kleine overtredingen. Ze zijn na verhoor naar huis gestuurd.

Eindhoven: Drie mannen aangehouden
Op de Leenderweg zijn vrijdag om 2.55 uur drie Eindhovenaren van 30, 31 en 35 jaar oud aangehouden. Dat gebeurde nadat zij op de Vestdijk met hoge snelheid met hun auto waren weggereden toen er een politieauto aan kwam rijden. De politiemensen gingen erachteraan en zij troffen de auto op de Leenderweg. De drie inzittenden vluchtten. Zij konden staande gehouden worden. Toen de politie de bestuurder, de 30-jarige, wilde bekeuren voor zijn verkeersgedrag, wilden de anderen dit verhinderen. Nadat er ook nog gescholden werd zijn de Eindhovenaren alledrie aangehouden en voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Woninginbraak
Donderdagavond is ingebroken in een woning aan het Horstlandenpark. Op de eerste verdieping werd een raam opengebroken. Dat was via het platte dak van de garage te bereiken. Uit de woning zijn een tas, een portemonnee met f 200,=, een kleurentelevisie en enkele gouden sieraden gestolen.

Budel: Inbraak in kledingzaak
Vrijdagmorgen om 4.15 uur is ingebroken in een kledingzaak aan het Capucijnerplein. De ruit van de toegangsdeur werd met een betonblok vernield. Er zijn een aantal colberts, kostuums en truien meegenomen. De eigenaar, die boven de zaak woont, hoorde de inbraak en zag twee mannen in een zwarte VW Golf wegrijden.

Heeze: Brandjes
Donderdagavond rond 20.40 uur moest de brandweer in Heeze tweemaal uitrukken. Bij een basisschool aan De Spinner stond een afvalcontainer in brand en even later brandde de (verdroogde) klimop aan de achterzijde van een sporthal aan het Ten Borchwardplein. De brandweer bluste. De twee branden zijn mogelijk gesticht.

Geldrop: Drie verdachten poging inbraak aangehouden Op de Dommeldalseweg zijn vrijdag om 0.25 uur drie Veldhovenaren van 34, 32 en 29 jaar oud aangehouden. De politie had een melding gekregen dat er werd ingebroken bij een reisbureau aan de Heuvel. Toen de politie ter plaatse kwam reed er juist een auto weg met drie mannen. Op de Dommeldalseweg werden ze staande gehouden. Zij hadden inbrekerswerktuig bij zich. Zij zijn voor onderzoek ingesloten.

Westerhoven: Woninginbraak
Op de Steenovens is donderdagavond in een woning ingebroken. Er is een ruit van een raam aan de achterzijde vernield. Uit de woning zijn een videorecorder en een radio met boxen gestolen.

Westerhoven: Brand in schuur
Donderdagavond rond 23.45 uur is brand uitgebroken in een schuur achter een boerderij aan de Heijerstraat. De bewoners ontdekten de brand. In de schuur stonden veertien kalveren die op tijd buiten de schuur gebracht konden worden. De brandweer bluste de brand. De brand is waarschijnlijk ontstaan doordat enkele houten schroten te dicht bij een kachel gestaan hebben. Door de hitte zijn die schroten vermoedelijk in brand geraakt.

Valkenswaard: Verdachte inbraak aangehouden
Een 24-jarige man uit Valkenswaard is vrijdagmorgen aangehouden. Hij wordt verdacht van een inbraak in een kledingzaak aan de Eindhovenseweg. Bij deze inbraak, die in de nacht van woensdag op donderdag gepleegd is, werd de ruit van de deur vernield. Er werden verschillende kledingstukken meegenomen. De verdachte werd na getuigenverklaringen en onderzoek aangehouden. Hij is ingesloten.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost - 4820 '
Lees ook