Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 13-06-99

Persbericht van 13 juni/

Berichten uit Eindhoven en Helmond

Eindhoven: Groep jongeren mishandelt man
In de fietserstunnel van de Fellenoord zijn zondagmorgen om 4.40 uur vier Eindhovenaren van 25, 20, 19 en 17 jaar oud aangehouden. Zij zouden op de Demer een 32-jarige man uit Eindhoven mishandeld hebben. De man, die op de Demer woont, was wakker geworden van een aantal knallen. Hij ging buiten kijken en zag een jongen steeds hard tegen een rolluik van een winkel trappen. De man ging naar de jongen en zei er iets van. Hij werd meteen aangevallen door drie andere jongens. De groep begon te slaan en te schoppen. Ook nog toen hij op de grond lag. Toen er andere mensen de Demer opkwamen, hielden de jongeren op en liepen weg. Naar aanleiding van het signalement zijn de vier verdachten aangehouden. De man had een bloedneus en een aantal blauwe plekken. Hij hoefde zich niet onder doktershanden te stellen. De verdachten zijn ingesloten.

Eindhoven: Brievenbus ontploft
Zondagmorgen om 0.20 uur ontplofte op het Mimosaplein een PTT brievenbus. De bus bleek helemaal vernield te zijn. Er zijn resten van een eigengemaakt explosief gevonden. Poststukken die overal verspreid lagen zijn veilig gesteld. De daders zijn niet meer aangetroffen. Getuigen hebben vier jongens weg zien lopen.

Eindhoven: Inzittende gestolen auto aangehouden Een politiepatrouille zag zondagmorgen om 5.00 uur over de Leenderweg een Opel Kadett rijden, die gestolen was. De bestuurder van de Opel negeerde een stopteken en ging er vandoor over de Roostenlaan, Alpenroosstraat, Stokroosstraat, Kerstrooslaan, Kerstroosplein, 2e Bottelroosstraat en Stekelroosstraat. In die straat stopte de bestuurder en vluchtte weg. De bijrijder, een 50-jarige Eindhovenaar, bleef zitten. Hij is aangehouden. De bestuurder kon niet meer achterhaald worden.

Eindhoven: Agressieve man aangehouden
In een woning aan de Kempensebaan is zondagmorgen om 6.10 uur een 26-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had zijn 30-jarige vriendin mishandeld. Zij had even daarvoor verteld een einde aan hun relatie te maken. Dat wekte de agressie van de man op, waarna hij haar sloeg. De man is op het politiebureau ingesloten.

Eindhoven: Vrouw rijdt door na aanrijding
In haar woning aan de Floralaan West is zaterdagavond om 20.30 uur een 39-jarige Eindhovense vrouw aangehouden. De vrouw was op de Aalsterweg met haar auto tegen enkele geparkeerde auto's en een caravan gereden. De voertuigen waren licht beschadigd. De vrouw was echter doorgereden. Getuigen hadden het signalement van de auto doorgegeven aan de politie. Deze vond de auto bij de vrouw voor de deur. De vrouw bleek gedronken te hebben. De ademanalyse gaf een promillage van 2,1 aan. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt. Haar rijbewijs is ingenomen.

Eindhoven: Bromfietser onder invloed
Op het Stationsplein is zaterdag om 19.00 uur een 24-jarige Amsterdammer aangehouden. De man reed met zijn bromscooter twee keer door rood licht. Hij werd staande gehouden. Het bleek dat hij gedronken had, 0,65?. Hij kreeg een boete van f 190,=.

Eindhoven: Gestolen auto's
§ In de nacht van vrijdag op zaterdag is vanaf de Thijmstraat een zwarte Toyota Avensis met het kenteken XT-ZL-75 gestolen. § Vanaf een parkeerterrein aan de Keizersgracht verdween zaterdagavond een grijze Mercedes Benz C200 met het kenteken JL-BL-20.

Helmond: Zakkenrollers
In de Helmondse binnenstad zijn zaterdag enkele personen het slachtoffer geworden van zakkenrollers.
§ Een 39-jarige vrouw uit Helden Panningen raakte op de Markt haar portemonnee kwijt. Zij bemerkte op een gegeven moment dat haar tas open stond. Er zat f 100,= in de portemonnee, en natuurlijk verschillende pasjes.
§ Op dezelfde plaats miste een Helmondse vrouw van 61 jaar oud haar beurs, toen zij iets af wilde rekenen. In haar portemonnee zat f 80,=. § 530 gulden zat er in de portemonnee die uit de jaszak van een 44-jarige vrouw uit Waalre werd gerold. Dat zou gebeurd zijn in een textielwinkel in de Veestraat.

Helmond: Autoinbreker bedreigt eigenaar
In de Kasteeltuin aan de Kasteellaan is zaterdagmiddag om 15.25 uur een 32-jarige Helmonder aangehouden. De man had op de Kegelbaan met een vuisthamer de ruit van een personenauto ingeslagen. Hij nam een koffer weg. De eigenaar van de auto, die met een marktkraam op de Veestraat stond, zag de inbraak en liep naar de dader. Deze begon met de vuisthamer te dreigen en zelfs te slaan. De auto-eigenaar kon de slagen ontwijken. De verdachte gooide de koffer naar de eigenaar en liep weg. De verdachte werd even later in de Kasteeltuin aangetroffen. Hij is ingesloten voor onderzoek.

Deel: ' Politiebericht Brabant-Zuid-Oost - 4893 '
Lees ook