Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 21-01-2000

Persberichten 21 januari 2000/

Berichten uit de regio

Eindhoven: Beroving
Een 26-jarige Amerikaan is donderdagavond rond 23.00 uur op de Markt door twee nog onbekende mannen beroofd van $ 100,-. Het slachtoffer werd al even door de twee gevolgd. Op de Markt werd het slachtoffer aangesproken door de twee, die hem met een pistool bedreigden. Ze eisten zijn geld. Toen bleek dat het slachtoffer niet meer bij zich had maakten de twee rovers zich uit de voeten.

Eindhoven: Verkeersongevallen
Een 24-jarige Eindhovenaar verloor vrijdagmorgen rond 00.15 uur in een bocht in de Muzenlaan ter hoogte van de Jasonlaan, de macht over het stuur van zijn auto en reed tegen een lantaarnpaal. Hij raakte gewond in zijn gezicht waarvoor hij zich in het Diaconessenhuis moest laten behandelen. De politieagenten constateerden dat de man gedronken had. Bij hem is en bloedproef afgenomen. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Een 26-jarige Eindhovenaar veroorzaakte vrijdagmorgen rond 01.30 uur een aanrijding met een geparkeerde auto in de Offenbachlaan. Na het ongeval ging de Eindhovenaar er van door. Hij kwam echter de politie tegen. Hij werd aangehouden en bleek te hebben gedronken. Bij de ademtest blies de man 0,6 pro mille. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Eindhoven: Lastige stappers
Een 23-jarige man uit Nuenen is vrijdagmorgen rond 02.20 uur op het Stratumseind aangehouden nadat hij politieagenten lastig viel die een conflict aan het behandelen waren. Hij wilde na diverse vorderingen niet weg gaan. Hij is daarop aangehouden en op het politiebureau is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.
Een 20-jarige jongen uit Eindhoven maakten de politieagenten uit voor ?vuile flikkers. Hij werd aangehouden en ook tegen hem is op het politiebureau proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Auto-inbraak
In de nacht van donderdag op vrijdag is in de Twijnstraat in Geldrop ingebroken in een geparkeerde auto. Een portierslot werd geforceerd. Een autoradio, een Cd wisselaar, een versterker, een gereedschapskist, een laptop en een gsm telefoon werd een daarbij buit gemaakt.

Deurne: Auto-inbraken
In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een geparkeerde auto bij een woning aan de Archimedesstraat in Deurne. Een ruitje van de auto werd ingeslagen. In koffertje dat in de auto lag werd opengebroken. Er wordt door de eigenaar verder niets vermist.

Een bewoner van een woning aan de Keesomstraat in Deurne werd vrijdagmorgen rond 04.50 uur wakker van het lawaai dat door inbrekers werd veroorzaakt. Hij zag dat er twee mannen bezig waren in te breken in de auto van zijn zoon. Hij ging direct met zijn zoon op de inbrekers af. Tijdens de vlucht kreeg de man er een te pakken maar deze sloeg hem met de gestolen autoradio op het hoofd waarna hij de inbreker moest los laten. De inbrekers ontkwamen.

Cranendonck: Verkeersongeval
Bij een verkeersongeval op de A2 onder Maarheeze, op de rijbaan Eindhoven- Weert, zijn vrijdagmorgen om 02.30 uur drie personen gewond geraakt. Een 22-jarige automobilist uit Weert haalde via de linkerrijstrook een vrachtauto in die werd bestuurd door een 46-jarige man uit Born, Bij die inhaalmanoeuvre raakte de Weertenaar de macht over het stuur van zijn auto kwijt en raakte het achterwiel van de vrachtauto waarna de personenauto begon te tollen. De auto kwam via de middenbermgeleiding op de andere rijbaan ( Weert Eindhoven) terecht. Een van de inzittenden, een 18-jarige Weertenaar, werd uit de auto geslingerd. Hij en de bestuurder zijn met flinke snijwonden aan het hoofd naar het St Joseph ziekenhuis gebracht. Een derde inzittende, een 19-jarige Weertenaar, liep lichte snijwonden aan zijn hoofd op en ook hij werd naar het St Joseph ziekenhuis gebracht.

Geldrop: Brand
In een schuurtje aan het Elsbroekpad brak donderdagavond rond 21.20 uur brand uit. Passanten ontdekten de brand. De brandweer heeft de brand gelust. De politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting.

Aan de Jan Carstenzweg werd brand gesticht in een stalen container. De brandweer bluste de brand.

Westerhoven: Inbraak bungalow
Op de Kempervennendreef is ingebroken in een bungalow. Er werd een raam opengebroken. Uit de woning verdwenen een horloge, een fototoestel, een gsm, 10 Cd?s en een portemonnee.

Helmond: Fietsendieven gepakt
Donderdagmiddag om 17.45 uur zijn in de Kloosterweide in Helmond twee inwoners van die stad aangehouden. Ze worden er van verdacht kort voor hun aanhouding een fiets te hebben gestolen in Meijel. De fiets werd niet meer teruggevonden. Wel had een van de daders op een ander adres een fiets verborgen. Die fiets bleek dezelfde dag in Valkenswaard te zijn gestolen. De twee zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost - 4951 '
Lees ook