Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Helmond
Persbericht 25 februari 1999/

Berichten uit Helmond
Helmond: Beschoten met windroer
Een 24-jarige inwoner van Helmond heeft aangifte gedaan van mishandeling. De man was woensdag omstreeks 22.10 uur op weg naar zijn werk. Hij liep door de Jan van Goyenlaan en hoorde een plofgeluid. Direct daarop voelde hij een harde tik tegen zijn hoofd. Vervolgens bleek de man een bloedend hoofdwondje te hebben, waaraan hij in het ziekenhuis is behandeld. Het vermoeden bestaat dat de man met een luchtdrukgeweer tegen zijn hoofd is geschoten.

Helmond: Inbraak in woning
Woensdag, omstreeks 23.00 uur, bemerkte de inwoner van een pand aan de Bisschop Herincxstraat, dat er in de woning was ingebroken. Uit de woning zijn onder meer audioapparatuur en een aantal cd-plaatjes weggenomen. Door een ruit in te slaan, kon de dader bij de sleutel van de achterdeur en zo deze deur openen.

Helmond: Onenigheid in trein
Een 32-jarige Helmonder is donderdag omstreeks 00.15 uur aangehouden op het Mr Stikkerplein. De man had even daarvoor in de trein ruzie gehad met twee andere mannen. Daarbij had hij een van die andere mannen, een 26-jarige Helmonder met een mes bedreigd. De conducteur van de trein heeft het mes van de 32-jarige aan de politie overgedragen. Het slachtoffer wilde geen aangifte doen.

Berichten uit Eindhoven
Eindhoven: Meisje aangerand

Woensdagmiddag tussen 14.00 en 14.30 uur is een 12-jarig Eindhovens meisje in een flatgebouw aan de Genovevalaan aangerand. Het meisje fietste op het fietspad van de Genovevalaan in de richting van de Rode Kruislaan. Ter hoogte van de hoge flat van de Echtenachlaan werd zij aangesproken door een man, ongeveer 40 jaar oud, met een zwart jack (mogelijk leer of skai) en een blauwe broek aan. Hij vroeg haar de weg naar het Winkelcentrum Woensel. Het meisje keerde haar fiets en ging met de man mee terug in de richting van het Catharinaziekenhuis (en Winkelcentrum Woensel). Onderweg vertelde de man dat hij een meneer Jansen zocht in de flat aan de Genovevalaan. Bij de hoofdingang van die flat wachtten de man en het meisje even totdat er iemand naar buiten kwam. De toegangsdeur is alleen door bewoners te openen. De man nam daarop het meisje mee naar binnen. In de lift en op de galerij van de vierde verdieping heeft de man zich vervolgens aan het meisje vergrepen. Daarna is de man weggegaan. Volgens het slachtoffertj

e had de man een getinte huid (zuideuropees type) en hij rook vies. De man sprak de Nederlandse taal. De politie is op zoek naar getuigen en vooral naar de man die vanuit de flat naar buiten kwam, waardoor de man en het meisje naar binnen konden. Het meisje droeg een rode jas, geruite sjaal en had het blonde haar in een paardenstaart met een blauwe strik. Getuigen kunnen bellen met de politie Woensel Noord 040 233 09 00.

Eindhoven: Bromfietsdieven gepakt

Op de Markt is woensdagmiddag om 16.30 uur een 15-jarige Eindhovenaar aangehouden. -De jongen reed zonder helm op een bromfiets over het voetgangersgebied Twee politiemensen wilden hem daar op aanspreken maar de jongen draaide om en probeerde weg te rijden. In zijn haast kwam hij ten val en konden de politiemensen hem vastpakken. Hij had de bromfiets juist op de Markt weggenomen.
Op de kruising Looierstraat - Veldmaarschalk Montgomerylaan reed woensdag om 19.05 uur een 14-jarige Eindhovense jongen met zijn bromfiets tegen een personenauto. De bromfiets bleek twee dagen eerder in Eindhoven gestolen te zijn. De jongen is aangehouden.

Eindhoven. Vechtpartij
Donderdagmorgen om 4.30 uur ontstond op het Stationsplein een vechtpartij tussen twee Eindhovenaren van 26 en 24 jaar en twee stadgenoten van 30 en 32 jaar oud. Op het Stationsplein waren in de nacht van woensdag op donderdag van verschillende auto's, zeker vier stuks, ruiten vernield. De 24- en 26-jarige Eindhovenaren waren in een van die auto's gaan zitten._ Toen de eigenaar van de auto, de 32-jarige en zijn 30-jarige vriend bij de auto kwamen ontstond een vechtpartij. De 30-jarige vriend gaf daarbij een kopstoot aan de 26- jarige man. Over en weer vielen klappen. De vier mannen zijn meegenomen naar het bureau en krijgen een proces-verbaal voor vechten op straat.

Eindhoven: Diefstal auto

Tussen woensdagavond 23.55 uur en donderdagmorgen 6.45 uur is vanaf de Seinelaan een zilvergrijze Mercedes Combi, kenteken TB-LG-21, gestolen.

Eindhoven: Dief aangehouden
Op donderdagmorgen omstreeks 8.50 uur is in het beursgebouw aan de Lardinoisstraat een 19-jarige man uit Veldhoven aangehouden. Hij werd betrapt toen bij daar wat verfspullen en autoaccessoires wegnam. Bij zijn fouillering trof de politie 25 gram hasj en een cachet amfetamine aan. Verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces- verbaal opgemaakt.

Deel: ' Politiebericht Brabant-Zuid-Oost - 5002 '
Lees ook