15:40:55 02-02-1999

Politie Brabant Zuid-Oost
Persbericht
Eindhoven, 2 februari 1999

Eindhoven: Duitsers beroofd
Maandagavond rond 22.30 uur zijn twee mannen van 24 en 49 jaar oud uit het Duitse Kassel beroofd. De twee Duitsers waren met de vrouw en zoon van de 49-jarige een dagje op bezoek in Eindhoven en hadden gegeten in een restaurant aan de Leenderweg. Omdat het laat was geworden wilden zij in Eindhoven overnachten. Toen zij het restaurant verlieten vroegen zij een voorbijganger of hij een slaapplaats wist. De man wist iets en stapte bij de vier Duitsers in de auto. Onderweg had hij nog telefonisch contact met een man. Hij liet de Duitse chauffeur op het Mimosaplein parkeren en vroeg de twee Duitsers hem te volgen. In een brandgang achter woningen van de St. Romboutstraat stond een tweede man, die bedreigde de twee Duitsers met een vuurwapen en eiste geld. De man die de slachtoffers daar naartoe had gebracht sloeg de 49-jarige Duitser met een stok op het hoofd. De Duitsers werden beroofd van de autosleutels, DM 1300,= en een zaktelefoon. Een van de daders ging naar de Duitse auto en doorzocht hem, maar nam niets mee. De telefoon werd later, zonder batterij, in de buurt teruggevonden. De 49-jarige man had een hoofdwond en moest zich in het ziekenhuis laten behandelen. De wond werd met acht hechtingen gedicht. Van de daders ontbreekt ieder spoor.

Eindhoven: Automobilist rijdt door na aanrijding Dinsdagmorgen om 3.55 uur is op de Purcellstraat een 29-jarige Eindhovenaar aangehouden. Getuigen hadden gezien dat deze man met zijn op het Stationsplein tegen een geparkeerde auto was gereden en daarna was weggereden. Getuigen hadden het kenteken opgenomen en doorgegeven aan de politie. Een surveillancepatrouille zag de auto op de Purcellstraat rijden en liet de bestuurder stoppen. De auto had 'verse' schade. De bestuurder bleek gedronken te hebben, maar weigerde zowel een blaastest als een ademanalyse. Zijn rijbewijs is ingenomen en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Automobilist onder invloed
Op de Karel de Grotelaan is maandagavond om 20.10 uur een 29-jarige Eindhovense automobilist aangehouden omdat hij gedronken had. De uitslag van de ademanalyse was 0,9%. De man kreeg een rijverbod van 3 uren en uiteraard een proces-verbaal.

Eindhoven: Autoinbreker verzet zich
Op de Nachtegaallaan is dinsdag om 11.25 uur een 36-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had ingebroken in een auto die op de Bleekstraat stond geparkeerd. Getuigen hadden het signalement doorgegeven en een motorrijder van de politie zag de inbreker fietsen. Hij reed hem klem en de inbreker bekende spontaan de inbraak. Hij overhandigde ook de gestolen autoradio. Toen hij echter overgebracht moest worden naar het bureau verzette hij zich. Het baatte hem niet, hij werd ingesloten.

Eindhoven: Aanhoudingen poging zakkenrollen
Op dinsdag om 12.30 uur zijn in de Heuvel Galerie twee vrouwen van 22 en 15 jaar oud uit Tilburg aangehouden. Een burgerpatrouille van de politie zag dat de vrouwen heel dicht tegen winkelende vrouwen aan gingen staan. Zij zagen ook dat een van de vrouwen de schoudertas van een vrouw openmaakte en de hand er in stak. De twee zakkenrollers zijn aangehouden. De zakkenrollerij bleek een poging te zijn, het slachtoffer miste niets uit haar tas.

Eindhoven: Gestolen auto uitgebrand
Maandagavond om 22.10 uur moest de brandweer uitrukken naar een autobrand op het Aalbersepad. Zij troffen daar een Opel Kadett, die al volledig was uitgebrand. De auto bleek van een inwoner van Best, die de diefstal nog niet had ontdekt.

Eindhoven: Softdrugs inbeslaggenomen
Dinsdagmorgen om 10.30 uur heeft de politie in Gestel huiszoeking gedaan in een woning aan de Arcadeltstraat. Vanuit de buurt waren klachten gekomen over de aanloop bij deze woning. Veel jongeren zouden soft drugs komen kopen. Er is ruim 100 gram gevonden. Tegen de bewoner, een 28-jarige Eindhovenaar, wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Hennepkwekerij
Op de Hindestraat is dinsdagmorgen om 10.00 uur een hennepkwekerij opgeruimd. Door gekregen informatie en onderzoek was de politie achter de aanwezigheid van de kwekerij gekomen. De hennepplantage was gevestigd in de berging. Er stonden 287 planten, die zijn in beslaggenomen, evenals de groeilampen. De bewoners, een 32-jarige man en een 29-jarige vrouw zijn aangehouden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Gereedschap weg bij inbraak
Bij een inbraak in een berging achter een woning aan de Frans Halslaan is in de nacht van maandag op dinsdag gereedschap weggenomen. De raam van de berging is opengebroken. Er verdwenen een decoupeerzaag, een schuurmachine, een slijptol en een accuboor-machine.

Helmond: Brand in berging
Maandagavond om 22.30 uur werd brand ontdekt in een berging aan het Theo Driessenhof. Een hoop met grof huisvuil dat tegen de berging lag was in brand gezet. Dat sloeg over op de berging. Getuigen hadden gezien dat drie jongens hard waren weggelopen. De brand-weer bluste het vuur.

(C)1997 by P&I Web Publishing

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost - 5259 '
Lees ook