Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 04/25/99

Persberichten 25 april 1999/

Berichten uit Eindhoven
Eindhoven: Geldlopers overvallen

Twee Eindhovenaren, 27 en 30 jaar oud, zijn zaterdag omstreeks 17.40 uur, overvallen in het Winkelcentrum Woensel. Het tweetal, werkzaam in een winkel, wilde de opbrengst van die winkel naar de bank brengen. Zij zijn toen overvallen door twee mannen, waarvan er een, een op een vuurwapen gelijkend voorwerp had. Beide slachtoffers zijn een keer met dat wapen geslagen, waardoor zij aan hun hoofd gewond raakte. De overvallers zij er vervolgens met een tas met daarin het geld, vandoor gegaan. Beide slachtoffers zijn in het ziekenhuis behandeld. Een onderzoek wordt ingesteld.

Eindhoven: Op heterdaad
Een politiesurveillance heeft zaterdag 24 april omstreeks 19.40 uur, twee mannen betrapt op een diefstal. Het tweetal, een 29-jarige Eindhovenaar en een 48-jarige man uit Gemonde, had drie verlengkabels weggehaald bij een bouwkeet bij het spoorwegviaduct aan de Vredeoord. Na verhoor zijn de mannen met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Eindhoven: Diefstal auto heeft een vervolg
Een 43-jarige man uit Geldrop heeft zaterdag bij de politie in Eindhoven aangifte gedaan van het feit dat zijn auto, een blauwe Opel Ascona was gestolen. De man bemerkte omstreeks 13.00 uur, dat zijn auto, welke op de Parklaan was geparkeerd, weggenomen was. De aangever bleek zelf nog een boete van 400,- te moeten betalen, terzake een verkeersovertreding. De boete is betaald. De auto is nog niet terecht.

Eindhoven: Deuk in politieauto
Een 45-jarige Eindhovenaar is vandaag omstreeks 00.15 uur aangehouden op de Hoogstraat. Een politiesurveillance zag dat de man op het trottoir stond te urineren. Zij wilden de man op zijn gedrag aanspreken. Echter, nog voordat de politieauto geheel stil stond, liep de man naar dit voertuig en trapte er een deuk in. De man is na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

Eindhoven: Recalcitrante man aangehouden
Een 27-jarige Eindhovenaar is vandaag omstreeks 01.25 uur aangehouden op het Stratumseind. De man begon zonder enige aanleiding tegen enkele agenten te schelden. Toen hij ook een agent wegduwde, is de man gevorderd te vertrekken. Dat wilde hij ook niet. Waarna hij opnieuw begon te schelden. Daarop is de man aangehouden. Bij zijn verhoor was de man inmiddels ontnuchterd. En kon hij zich van het voorval niet veel meer herinneren. Met een proces-verbaal is hij heengezonden.

Eindhoven: Man met wapen aangehouden
Een 24-jarige inwoner van Eindhoven, is vandaag omstreeks 01.30 uur aangehouden op de Dommelstraat. Bij de man was bij een kledinginspectie bij een cafe, een vuurwapen en een mes aangetroffen door het cafépersoneel. Het bleek te gaan om een geladen alarmpistool en een stanleymes. De wapens zijn inbeslaggenomen. Tegen de eigenaar is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Onder invloed
Een 45-jarige inwoner van eindhoven, is vandaag omstreeks 02.20 uur, betrapt op het rijden onder invloed. De man reed op dat moment met een auto over de Anna van Engelandstraat. Bij de ademanalyse blies de man 260 ug/l (0,6 promille). De man kreeg een rijverbod en een boete van 390 gulden
Een49-jarige inwoner van Eindhoven is omstreeks 03.40 uur betrapt op het rijden onder invloed. De man reed op dat moment met een auto over de Kronehoefstraat. Omdat de man geen ademanalyse kon ondergaan is hem een bloedproef afgenomen. (uitslag nog niet bekend) Met een rijverbod is de man daarna in afwachting van de uitslag heengezonden.

Eindhoven: aangehouden voor vechten
Twee mannen uit Tilburg, 24 en 28 jaar oud, zijn vandaag omstreeks 04.05 uur aangehouden op de Dommelstraat. Zij hadden samen een 24-jarige inwoner van Eindhoven geslagen en tegen diens auto geschopt. Dat gebeurde toen het slachtoffer met zijn auto over de Dommelstraat reed. Er werd tegen zijn auto geschopt, waarna hij uitstapte. De auto raakte beschadigd en ook raakte het slachtoffer zijn contactlenzen kwijt. Het tweetal is ingesloten.

Berichten uit helmond
Helmond: Man aangehouden na mishandeling

Een 31-jarige Helmonder is zaterdag omstreeks 17.30 uur aangehouden op de Hindestraat. De man had even daarvoor een 20-jarige buurtgenoot een klap gegeven. Dat gebeurde na een woordenwisseling over rommel op straat. Na verhoor is de man heengezonden.

Helmond: Opstootje bij voetbalwedstrijd
Twee jongens uit Helmond, 14 en 15 jaar oud, zijn zaterdag omstreeks uur aangehouden op De Braak. Het tweetal belaagde een klein groepje supporters van de bezoekende club en begonnen te vechten. Ook is een 17jarige man uit Overveen aangehouden. Hij had een steward een schop gegeven.
Alle betrokkenen zijn na verhoor met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Helmond: Verboden toegang
Drie 17-jarige Helmonders, zijn vandaag omstreeks 00.15 uur aangehouden op een bouwterrein aan de Kanaaldijk Noord West. Na een melding dat drie personen op het afgesloten bouwterrein met spullen aan het sjouwen waren, stelde de politie een onderzoek in. Op de derde verdieping van een van de in aanbouw zijnde panden is het drietal aangetroffen. Met een bekeuring op zak is het drietal aan hun ouders toevertrouwd.

Deel: ' Politiebericht Brabant-Zuid-Oost - 5428 '
Lees ook