12:07:24 03-07-1999

Politie Brabant Zuid-Oost
Persbericht
Eindhoven, 7 maart 1999.

Eindhoven: Diefstal auto's
In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Leenderweg een witte Opel Kadett Caravan met het kenteken NG-84-GS gestolen. Zaterdagmiddag werd op parkeerterrein de Smalle Haven een grijze Volvo 164 met het kenteken DL-21-92 gestolen.
Zaterdagavond verdween op het 18e Septemberplein een blauwe Opel Kadett met het kenteken RJ-32-VZ.

Eindhoven: Onder invloed
Zaterdagmiddag rond 16.00 uur werd op de A67 onder Eindhoven door de politie een 52-jarige Hongaarse vrachtautochauffeur aangehouden. Weggebruikers zagen dat de man nauwelijks in staat was zijn vrachtauto op de weg te houden. De man viel op het stuur van zijn auto bijna in slaap. De politie zette de vrachtauto aan de kant en tijdens de controle bleek dat de man gedronken had. Hij blies bij de ademtest 1, 5 pro mille. De man kreeg direct door de officier van justitie een boete van f. 2000,- opgelegd. Ook moest hij zijn vrachtauto 12 uren laten staan.
Zaterdagavond rond 19.30 uur werd op de Neushoornstraat een 34-jarige Eindhovenaar aangehouden die met drank op achter het stuur van zijn auto zat. De man blies bij de test 1,5 pro mille. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt. In de Maria Stuartstraat werd zaterdagavond om 19.45 uur een 46-jarige Eindhovenaar aangehouden die met drank op achter het stuur van zijn auto zat. Hij blies bij de test 1,3 pro mille hetgeen hem op een proces-verbaal komt te staan.
Een 33-jarige man uit Oosterhout had zaterdagavond rond 21.45 uur de hele rijbaan van de Karel de Grotelaan nodig om zijn auto op de weg te houden. De man bleek stevig gedronken te hebben en blies bij de ademtest 2,1 pro mille. Zijn rijbewijs moest hij bij de politie achter laten en er wordt een proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Eindhoven: Gasalarmpistool
Zondagmorgen om 02.00 uur werd op de Antoon Coolenlaan een 24-jarige Eindhovenaar aangehouden. Tijdens een controle zagen agenten een pistool in de auto van de man liggen. Tijdens de controle bleek dat het om een gasalarmpistool ging. Het wapen werd in beslaggenomen. Daar was de man het niet mee eens en hij bedreigde de agenten met de dood. De man werd ingesloten.

Eindhoven: Inbrekers op heterdaad aangehouden
Zondagmorgen rond 04.00 uur werden door de politie in een flat aan de Bleekweg twee inbrekers op heterdaad aangehouden. Een bewoner kwam rond dat tijdstip thuis en zag de twee bezig om de centrale toegangsdeur open te breken. Hij waarschuwde de politie. Nog voor de inbrekers de deur open hadden werden beiden door de politie in de kraag gegrepen. Het betroffen een 23-jarige man zonder woon- of verblijfplaats en een 22-jarige inwoner van Eindhoven. De twee waren in het bezit van 2 GSM's, gestolen sieraden, een flinke hoeveelheid muntgeld en bankbiljetten van buitenlandse valuta. Het duo werd ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Autoinbrekers aangehouden
Zondagmorgen om 07.30 uur werd door de politie op de Prins Hendrikstraat een 19-jarige jongen zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij werd door agenten op heterdaad betrapt terwijl hij bezig was in een geparkeerde auto in te breken. De man verzette zich tegen zijn aanhouding. Later werden onder een geparkeerde auto een schroevendraaier, een fotocamera , fotorolletjes en een aanstekers gevonden. Er moet nog onderzocht worden waar de gestolen spullen vandaan komen. De man is ingesloten.

Helmond: Auto-inbraken
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd door onbekenden ingebroken in een geparkeerde camper op de Hemelrijksestraat in Helmond. Het slot van de auto was opengebroken . De dieven gingen aan de haal met een GSM, een autoradio, een jas en 10 CD's.

Helmond: Woninginbraak
Onbekenden hebben zaterdagmiddag ingebroken in een woning aan het Peelhof in Helmond. De daders kwamen binnen via een bovenlichtje aan de achterkant van de woning. Er werden een nog onbekend aantal CD's gestolen.
In een woning aan de Rogstraat werd in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken. De voordeur van de woning was opengebroken en de dieven waren aan de haal met een stereo-installatie, geluidsboxen en drie afstandbedieningen.

Helmond : Dief op heterdaad gepakt
Een 29-jarige man uit Oirschot werd zaterdagavond rond 21.30 uur op heterdaad betrapt toen hij bezig was met een diefstal in een berging aan de Middendijk. De man ging er vandoor maar werd door de bewoner en zijn zoon achterhaald. Zij hielden de man in bedwang tot de politie arriveerde en de dief overnam. De man bekende dat hij van plan was iets te gaan stelen maar had nog niets van zijn gading gevonden. De dief werd ingesloten.

Helmond: Lastige man weer in ziekenhuis
De politie heeft zondagmorgen rond 00.30 uur in het Elkerliek ziekenhuis een 54-jarige inwoner van Helmond aangehouden. De man die dronken was had al een lokaalverbod om in het ziekenhuis te komen vanwege eerdere misdragingen. Op verzoek van verplegend personeel wilde de man niet vertrekken uit de EHBO afdeling. Na verhoor op het politiebureau , waar proces-verbaal tegen hem wordt opgemaakt, is de man naar huis gestuurd.

Helmond: Vernieling ruit
Op de Kegelbaan in Helmond is zondagmorgen om 02.00 uur een 21-jarige man uit die stad aangehouden. Hij had twee grote winkelruiten bij een speelgoedzaak op de Havenweg ingegooid. Een verklaring voor zijn daad had de Helmonder niet. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt en hij moet opdraaien voor de aangerichte schade.

Informatie en piketdienst: Pieter van Hoof

(C)1997 by P&I Web Publishing

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost - 5864 '
Lees ook