16:02:42 02-01-1999

Politie Brabant Zuid-Oost
Persbericht
Eindhoven, 1 februari 1999

Eindhoven: Huiszoeking na bedreiging
Zondagavond om 23.20 uur is een 34-jarige Eindhoven in zijn woning aan de Mainelaan aangehouden. Dat gebeurde nadat op de Anthony Fokkerweg een 19-jarige Geldropse automobilist was bedreigd door de verdachte. De Geldroppenaar maakte een verkeersfout waardoor de verdachte moest remmen. Daarna ging de verdachte dicht achter de Geldroppenaar rijden en vervolgens reed hij hem voorbij en dwong hem te stoppen. De verdachte begon te schelden en even later stond hij met een vuurwapen te zwaaien. De Geldroppenaar had inmiddels de autoportieren afgesloten en kon wegrijden. Via het kenteken kwam de politie op de Mainelaan terecht. Bij de huiszoeking werd een revolver gevonden. Verder vond de politie verschillende soorten drugs, verpakkingsmateriaal en weegtoestellen. Dit alles duidde op drugshandel. De Eindhovenaar is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Man verdacht van poging tot doodslag Op de Reinkenstraat is zondagavond om 23.00 uur een 42-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man zou eerder die avond met zijn auto op zijn 34-jarige broer zijn ingereden. Dat gebeurde op de Dommelstraat. Daarna was hij naar de woning van zijn broer aan de Reinkenstraat gegaan en had een ruit ingegooid. In de buurt kon de man aangehouden worden. De oorzaak van de problemen ligt in de relatiesfeer.

Eindhoven: Automobilisten met alcohol

* Zondagmiddag om 15.35 uur is op de Tongelresestraat een 38-jarige Eindhovense automobilist aangehouden. De man was op de Tongelresestraat tegen de achterzijde van een voor hem rijdende auto gereden. Hij had gedronken. De uitslag van de ademanalyse was 1,7%. Zijn rijbewijs is ingenomen. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 8 uren.
* Op de Boschdijk is maandagmorgen om 2.45 uur een 28-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man merkte de zwaailichten en verkeersvesten van de politie niet op en reed de politiemensen bijna om. De beveiliging met zwaailichten en vesten was nodig in verband met een brand op het Marconiplein. Op het laatste moment stopte hij. De man bleek flink gedronken te hebben. Hij blies 1,4%. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 7 uren.

Eindhoven: Bewoners flat geëvacueerd bij brand
Maandagmorgen rond 1.15 uur werd brand ontdekt in een loods achter een flat aan het Marconiplein. Er was flinke rookontwikkeling. De bewoners van de flat, ongeveer 30, werden gewaarschuwd de flat te verlaten, vanwege het gevaar voor brand en rook. Ook de bewoners van de woningen op het naastgelegen Baekelandplein moesten hun woning verlaten. Zij zijn in het hoofdbureau van politie opgevangen. De bewoners van straten in de omgeving werd aangeraden de ramen te sluiten. Om 6.15 uur konden de bewoners weer naar hun woning. Er wordt rekening gehouden met het vrijkomen van asbest.

Eindhoven: Bromfietsers op de bon
In de binnenstad zijn zondagavond tussen 19.00 en 21.00 uur vijf bromfietsers op de bon gegaan omdat zij over het voetgangersgebied reden.

Helmond: Inbraken

* Tussen zaterdag 18.00 en zondag 15.15 uur is ingebroken in een beddenzaak aan de Engelseweg. De toegangsdeur is opengebroken en uit de zaak zijn 140 dekbedovertrekken met een waarde van f 9.000,= weggenomen.

* Bij een horecazaak aan de Veestraat is tussen zaterdag 18.30 en zondag 18.00 uur ingebroken. De achterdeur is opengebroken. Uit de zaak is geld, ongeveer f 7.000,=, weggenomen.

Eindhoven: Verplaatsingen bij politie Brabant Zuid-Oost

Per 1 februari zijn in de regio Brabant Zuid-Oost twee plaatsvervangend-afdelingschefs verplaatst. Dit gebeurt in het kader van het roulatiebeleid.

Henk Martens van Helmond-West wordt plaatsvervanger in Eindhoven-Strijp.
Math Agelink van Eindhoven Woensel-Noord gaat naar Helmond-West.

De vacatures van plaatsvervanger in Gemert-Laarbeek en Eindhoven Woensel-Noord worden nu nog niet ingevuld. Op deze plaatsen gaan twee trainees ervaring opdoen.
In Eindhoven Woensel-Noord is dat Rob Lingeman en in Gemert-Laarbeek Tako-Jan Gosen.

Eindhoven: Vals geld
Maandagmorgen om 9.00 uur is door de politie in de Dr. Holtroplaan een 21-jarige inwoner van Budel-Schoot aangehouden. De man leverde bij de Nederlandse Bank een vals biljet van f. 1000,- in. Het bankbiljet is in beslaggenomen en de man is door de politie op het bureau nader gehoord.

Eindhoven: Oplichting
Maandagmiddag rond 13.30 uur is door de politie in een winkel op de Demer een 38-jarige Tilburger aangehouden. De man had in een andere winkel een goedkope broek gekocht. Thuis verwisselde hij de labels en maakte iets aan de broek stuk. Vervolgens ging hij met de broek naar de betreffende winkel en probeerde daar geld voor de broek terug te krijgen. De man viel door de mand ,omdat de barcode verkeerd was. Bovendien had hij de broek in een tas die in de winkel al een jaar niet meer gangbaar was. De man bekende zijn poging tot oplichting. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verkeersongeval
Een 17-jarige bromfietser uit Geldrop raakte maandagmiddag om 13.00 uur gewond bij een aanrijding op de Vestdijk. De bromfietser reed met een duopassagier over het fietspad parallel aan de Vestdijk. De brommer reed te snel en daardoor had de bestuurder te laat in de gaten dat een auto, bestuurd door een 51-jarige man uit Venlo, rechts af sloeg. De bestuurder werd met vermoedelijk gebroken tenen overgebracht naar het Diaconessenhuis.

Informatie : Tini Gilsing / Pieter van Hoof, 040 2330960

(C)1997 by P&I Web Publishing

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost - 5887 '
Lees ook