Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Helmond 02-04-99

Persberichten 2 april/

Berichten uit Helmond
Helmond: Doorrijder aangehouden

Een 25-jarige Helmonder is donderdag 1 april omstreeks 20.50 uur aangehouden op de Wilhelminalaan. Dat gebeurde nadat de man even daarvoor op de Zuid koninginnewal een verkeerspaal om had gereden. De man was na het ongeval doorgereden. Na verhoor is de man met een proces-verbaal heengezonden.

Helmond: brandjes
Op donderdag 1 april zijn omstreeks 21.40 uur op de Kluisstraat en de Molenstraat afvalcontainers in brand geraakt. De brandweer heeft de containers geblust. Op de van Graftstraat is omstreeks deze tijd een heg in brand gestoken. Hierbij zijn een tiental coniferen vernield. Met een tuinslang kon deze brand worden bestreden.

Helmond: Onder Invloed
Bij een alcoholcontrole op de A270, van donderdag 1 april 20.00 uur tot vrijdag 2 april 01.00 uur, zijn 691 bestuurders gecontroleerd op hun alcoholgebruik. In totaal moesten 7 personen een ademanalyse ondergaan. De controle is uitgevoerd door 15 politiemensen. Een 32-jarige Helmonder kreeg omstreeks 21.15 uur een rijverbod, nadat hij de ademanalyse had gedaan. De man blies 230 ug/l (0,5 prom). Een 43-jarige man uit Nuenen is omstreeks 23.15 uur, betrapt op het rijden onder invloed. Bij de ademanalyse blies de man 370 ug/l (0,85 prom.) De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal. Een boete van 390 gulden was er voor een 55-jarige Helmonder. Omstreeks 23.55 uur, is de man betrapt op het rijden onder invloed. Bij de ademanalyse blies de man 240 ug/l (0,55 prom.) Even daarna, omstreeks 00.10 uur, blies een 30-jarige Helmonder 375 ug/l bij de ademanalyse. Ook hij is voorzien van een rijverbod en een proces-verbaal.

Helmond: Lokaalvredebreuk
Een 30-jarige Helmonder, is vandaag omstreeks 03.05 uur aangehouden in het politiebureau aan de Kasteel-Traverse. De man was naar het bureau gekomen omdat hij aangifte wilde doen tegen een bank die zijn rekening had geblokkeerd. De man was behoorlijk dronken en wilde het politiebureau niet verlaten. Hij dreigde dat hij de ruiten in zou gooien. Nadat de man was ontnuchterd is hij met een proces-verbaal heengezonden.

Helmond: Onder invloed
Een 24-jarige Geldroppenaar is vandaag omstreeks 03.20 uur, betrapt bij het rijden onder invloed. De man was betrokken bij een verkeersongeval op de kruising Hortsedijk / Europalaan, waarbij enkel materiële schade ontstond. Bij de ademanalyse blies de man 595 ug/l (1,35 prom)
Ook de bestuurder van de andere auto, een 42-jarige Helmonder bleek onder invloed te zijn. Hij blies bij de ademanalyse als uitslag 470 ug/l (1,1 prom)
Beide bestuurders beweren dat de ander door rood reed.

Berichten uit Eindhoven
Eindhoven: Man aangehouden met valse cheques

Een 41-jarige inwoner van Valkenswaard is donderdag 1 april omstreeks 17.40 uur aangehouden op de Vestdijk. De man had even daarvoor geprobeerd vals cheques in te wisselen bij een bank. De man verklaarde dat hij de cheques had gekocht van een onbekende. Hij is ingesloten.

Eindhoven: Man aangehouden na vernieling
Een 20-jarige Eindhovenaar, is donderdag 1 april omstreeks 22.15 uur aangehouden in de Galvanistraat. De man had even daarvoor op de Edisonstraat, een andere man met een fles in het gezicht geslagen. Ook sloeg hij een ruit van de auto, van het slachtoffer in. De aanleiding tot het voorval was een woordenwisseling tussen beide mannen.

Eindhoven: Diefstal auto
Donderdag 1 april, omstreeks 22.15 uur, ontdekte de eigenaar van een witte Mercedes 200D dat zijn auto was gestolen. De auto verdween vanaf de van Wassenhovestraat.

Eindhoven: Brandje tijdig geblust
Een politiesurveillance zag vandaag omstreeks 02.05 uur, dat er in een woning aan de Rosa Manusstraat, iets brandde op een salontafel. Hierop hebben de politie mensen de bewoners gewekt en kon het brandje worden geblust. Het vuur was vermoedelijk ontstaan door een vergeten kaars.

Eindhoven: Inbraak in Kerk
Vanmorgen omstreeks 07.40 uur, bleek er te zijn ingebroken in en kerk aan de Stokroosstraat. Een deur van het gebouw is opengebroken, waarna uit de kerk onder meer geld uit de offerblokken is weggenomen.

Eindhoven: Telefoonperikelen
In Woensel hebben twee mensen onafhankelijk van elkaar de politie gebeld met het volgende verhaal: Bij thuiskomst vond men in de bus een briefje van Alegro Klavierfabriek uit Heusden. Het briefje vermelde dat men aan de deur was geweest met een vleugel twv 15.000 gulden. Omdat er niemand thuis was, wordt men verzocht een 0909 nummer te bellen. Op dat nummer wordt men vervolgens zo lang mogelijk aan de praat gehouden c.q. in de wachtstand geplaatst, terwijl de teller a raison van 99 cent/min doorloopt. Uiteindelijk wordt de verbinding verbroken. De melders hebben zo de nodige telefoononkosten gemaakt en voelen zich opgelicht. De politie adviseert mensen op dergelijke briefjes niet in te gaan.

Eindhoven: Aangehouden na vordering
Een 20-jarige Eindhovenaar is vandaag omstreeks 02.45 uur aangehouden op de Keizersgracht. Een politiesurveillance zag daar vier personen die een onenigheid hadden. Door de politiemensen is het viertal uit elkaar gehaald. Daarna is hen gevorderd om te gaan. De 20-jarige weigerde daaraan te voldoen en bleef een van de anderen ingaan. Daarop is de man aangehouden.

Eindhoven: Onder invloed
Een 21-jarige inwoner van Nuenen is vandaag omstreeks 02.30 uur, betrapt op het rijden onder invloed. De man reed op dat moment met een auto door de Vestdijktunnel. Omdat de man naast alcohol, ook een drug had gebruikt is hem een bloedproef afgenomen.

Informatie: Jan van der bereikbaar middels tel. 0492 561360.

Deel: ' Politiebericht Brabant-Zuid-Oost - 5900 '
Lees ook