Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven / Helmond 04/27/99

Persberichten 27 april 1999/

Berichten uit Eindhoven en Helmond
Eindhoven: Getuigen overval gezocht

De politie van Woensel Noord is op zoek naar getuigen van de gewapende overval van zaterdag 24 april j.l.
Twee mannen werden toen in het Winkelcentrum Woensel tussen 17.30 en 17. 40 uur overvallen en moesten de weekopbrengst ( enkele duizenden guldens) van een zaak onder dreiging van een vuurwapen afgeven. De twee slachtoffers werden daarbij met de wapens van de overvallers geslagen. De overval gebeurde op het binnenterrein in een onderdoorgang tussen een fietsenzaak en een kledingwinkel die aan de kant van de Diekirchlaan liggen.
Na hun daad gingen de overvallers er vandoor in de richting van de HEMA.
Uit het onderzoek is inmiddels gebleken dat de daders de overval goed hadden voorbereid.
Op 17 april zijn door meerdere getuigen de daders op dezelfde locatie gesignaleerd.
Het gaat om twee mannen van tussen de 20 en 25 jaar oud. Beiden hebben een getinte huidskleur en zwarte haren. Men spreekt van mediterrane types. Een van de twee heeft een fors postuur en is ongeveer 1.85 meter groot en de andere heeft een normaal postuur en is 1.75 tot 1.80 meter groot. Beiden waren in het bezit van een vuurwapen. Ten tijde van de overval stond voor de ABN bank een Opel Kadett waar een persoon inzat. Naast de auto stond een man, die na de overval de beide slachtoffers geholpen heeft maar daarna is vertrokken. De politie wil met name deze twee laatsten spreken maar ook eventuele andere getuigen die mogelijk iets van de overval gezien hebben. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Woensel Noord tel. 040 2330900 .
De beide slachtoffers hebben hoofdletsel opgelopen en konden na behandeling in het Catharinaziekenhuis weer naar huis. Ze hebben slachtofferhulp aangeboden gekregen.
(Zie ook persbericht van zondag 25 april j.l.)

Eindhoven: Verkeerscontroles
Op het Winkelcentrum Woensel aan de zijde van de Franklin D. Rooseveltlaan is dinsdagmiddag een verkeerscontrole gehouden waarbij de speciale aandacht ging naar het dragen van de autogordel. Er gingen 23 automobilisten op de bon die zich niet aan de draagplicht hielden. De geslotenverklaring aan de Ulenpas werd dinsdagmiddag gecontroleerd. Daar werden 11 bekeuringen uitgeschreven aan verkeersdeelnemers die de geslotenverklaring negeerden.

Eindhoven: Onder invloed
Dinsdagavond om 19.00 uur werd op de Hoogstraat een 52-jarige automobilist uit Eindhoven gecontroleerd die onder invloed van drank was. De man blies bij de ademtest 0,95 pro mille hetgeen hem op een proces-verbaal kwam te staan.
Eindhoven: Autoinbreker aangehouden
Op de Verwerstraat is maandagmiddag om 17.20 uur een 31-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man was eerder bij een autoinbraak bij het Philips van Lenneppark gezien. Daar was de ruit van een personenauto ingeslagen en de autoradio weggenomen. De man is ingesloten voor onderzoek.

Eindhoven: Zwerver na inbraak aangehouden
In een park aan de Edenstraat is maandagavond om 20.35 uur een 36-jarige zwerver aangehouden. De man was bezig een krat bier leeg te drinken. Dat krat en een waterpas had hij even daarvoor uit een woning aan de Edenstraat weggenomen. Aan de achterzijde van de woning had hij een ruit vernield en was binnengegaan. Bij een andere woning had hij een rek met zes lege melkflessen gestolen. Deze stonden in de voortuin. De man is ingesloten.

Eindhoven: Jassendief aangehouden
Op de Schoenmakerstraat zijn maandagavond om 22.55 uur twee Eindhovenaren van 38 en 31 jaar oud en een vrouw van 24, zonder vaste woon- en verblijfplaats, aangehouden. Dat gebeurde nadat op de Boschdijk een colbertjasje was weggenomen uit een kantoor. Bij dat kantoor stond een raam open en via dat open raam werd de jas gepakt. Personeel zag dat en belde de politie. De drie werden in de buurt aangetroffen. De jas lag in hun buurt. De 31-jarige man werd herkend als de dief. Hij is ingesloten. De andere twee zijn na verhoor weggestuurd.

Eindhoven: Verdachte overval aangehouden
In het afgelopen weekend is een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van het plegen van de overval op een supermarkt aan de Tinelstraat op woensdag 21 april. Bij die overval bedreigde de overvaller de twee caissières met een vuistvuurwapen. Hij dwong hen geld af te geven. De man, die een bivakmuts droeg, verdween met het geld, ruim f 2.000,=, met de fiets over de Peter van Anrooijlaan. Een onderzoek en tips wezen in de richting van de nu aangehouden verdachte. Bij een huiszoeking in de woning van zijn moeder vond de politie het pistool dat bij de overval is gebruikt. Het geld is niet gevonden. De verdachte is inmiddels voorgeleid voor de officier van justitie en in bewaring gesteld.

Helmond: Automobilist onder invloed
Dinsdagmorgen om 2.50 uur is op de Postelstraat een 26-jarige Helmonder aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol in een auto reed. De ademanalyse gaf een promillage van 0,75 te zien. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur en een boete van f 390,=.

Helmond: Zonder papieren tegen paal
Een 28-jarige Helmonder reed maandagmiddag om 17.35 uur op de Uiverlaan met zijn auto tegen een paal. De man wilde onder het rijden een sigaret opsteken en miste hierdoor een bocht in de weg. De man bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs, de auto was niet verzekerd en het kentekenbewijs van de auto was niet in orde. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij moest zich laten behandelen aan een hoofdwond.

Helmond: Woninginbraak
Op dinsdag, tussen 12.00 en 13.00 uur, is ingebroken in een woning aan de Bisschop Herincxstraat. Uit de woning verdwenen een stereocombinatie, bestek, een horloge en geld, f 2.300,=. De dief is waarschijnlijk via een openstaand raam op de eerste verdieping binnengekomen.

Deel: ' Politiebericht Brabant-Zuid-Oost - 6133 '
Lees ook