22:01:51 01-26-1999

Politie Brabant Zuid-Oost
Persbericht

Eindhoven, 26 januari 1999

Eindhoven: Verdachte mishandeling aangehouden
Dinsdagmiddag om 15.50 uur is op het Biarritzplein een 35-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij op maandag 25 januari een 26-jarige Eindhovense vrouw heeft mishandeld. Hij heeft met de vrouw een relatie gehad, maar die is in mei vorig jaar beëindigd. Sinds december valt de man zijn ex-vriendin lastig. Maandag ging hij naar haar woning aan de Echternachlaan om nog wat gereedschap op te halen. De vrouw liet hem binnen en gaf hem zijn gereedschap. Daarna begon hij ruzie te maken en er ontstond er verschillende keren een worsteling waarbij hij haar keel dichtkneep. Uiteindelijk verliet hij de woning. De vrouw had verschillende verwondingen aan het hoofd en moest zich laten behandelen. Zij deed aangifte. Op dinsdagmiddag zag zij de man op het Biarritzplein en zij waarschuwde de politie. Deze hield de man aan.

Eindhoven: Zakkenrollers actief
In het centrum van Eindhoven zijn zakkenrollers dinsdag erg actief geweest. Er kwamen 10 aangiften uit de binnenstad binnen. Een slachtoffer was op het Winkelcentrum Woensel bestolen.
* In de Heuvel Galerie verdween uit de tas van een 59-jarige vrouw uit Maarheeze de portemonnee met f 50,=.

* In datzelfde winkelcentrum werd de portemonnee van een 35-jarige Nuenense vrouw gerold uit haar rugzak. Buit: f 225,=.
* Een 39-jarige Eindhovense vrouw ontdekte dat eveneens in de Heuvel Galerie haar portemonnee uit haar jaszak was gehaald. In de portemonnee zat f 350,=.

* In diezelfde Heuvel Galerie raakte een 41-jarige vrouw uit Valkenswaard haar portemonnee met f 150,= kwijt.
* Op de Demer overkwam een Eindhovense vrouw van 32 jaar oud hetzelfde. In haar beurs zat eenzelfde bedrag, f 150,=.
* Ook op de Demer werd de portemonnee van een 47-jarige Eindhovense vrouw gerold. Inhoud: f 50,=.

* Nog een op de Demer. Uit de tas van een 66-jarige Eindhovense vrouw verdween de portemonnee met f 150,=.

* In de Rechtestraat werd een 49-jarige Eindhovense van haar portemonnee beroofd. Er zat f 100,= in.

* In dezelfde straat raakte een 18-jarige vrouw uit Veldhoven haar portemonnee kwijt en daarmee f 30,=.

* In de Stationshal miste een 60-jarige man uit Bladel f 300,= en een paspoort uit zijn binnenzak.

* Tenslotte werd op het Winkelcentrum Woensel een 62-jarige Eindhovense vrouw beroofd van haar portemonnee die uit haar handtas verdween. In die portemonnee zat f 185,=.

Behalve geld verdwenen door deze diefstallen ook allerlei bakpasjes, supermarktpasjes, telefoonkaarten, legitimatiebewijzen, rijbewijzen, pasfoto's, lidmaatschapskaarten, bibliotheekkaarten, airmilespasjes, kentekenbewijzen, ziekenfondskaarten en een cadeaubon.

Eindhoven: Inbreker overlopen
In het Philips de Jongh Wandelpark is dinsdagmorgen om 11.35 uur een 32-jarige man uit Heeze aangehouden. Bewoners van een woning aan de Sparrenstraat bemerkten rond 11.30 uur dat er iemand in hun woning was. Zij waren op dat moment op de bovenverdieping. Toen de man naar beneden ging om te kijken kwam hij in de woonkamer een man tegen, die de videorecorder onder de arm had. De inbreker zette de videorecorder op de bank en vluchtte de voordeur uit. De bewoner waarschuwde de politie die de man kon aanhouden. De inbreker had een ruit van de achterdeur ingeslagen.

Eindhoven: Kind fietst tegen vrachtauto
Een driejarig Eindhovens jongetje is dinsdagmiddag om 15.30 uur met zijn fietsje tegen het achterwiel van een vrachtauto gefietst. Dat gebeurde op de Boschdijk ter hoogte van de Zernikestraat. Het kind fietste daar met de moeder over het fietspad en reed door juist toen de vrachtauto passeerde. Het jongetje stuiterde terug en kwam niet onder de vrachtauto. Het kind had een hoofdwond en is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Helmond: Een klap voor een getuige
Dinsdagmiddag om 16.20 uur heeft de politie op de Betuwehof een 16-jarige Helmonder aangehouden. De jongen had eerder op de middag een 15-jarige plaatsgenoot een blauw oog geslagen. Dat gebeurde om 16.00 uur op de Wederhof. De 16-jarige verdachte was kwaad geworden omdat het slachtoffer tegen hem getuigd had in een strafzaak.

Helmond: Automobilist onder invloed
Een 49-jarige automobilist uit Helmond is dinsdagmiddag zijn rijbewijs kwijtgeraakt. De man was om betrokken bij een aanrijding op de Mierloseweg. Een bromfietster reed achter op zijn auto toen hij plotseling stopte. De man bleek gedronken te hebben. De uitslag van de ademanalyse was 1,6%. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 8 uren.

Helmond: Meisje bijt van zich af
Dinsdagavond om 19.00 uur is een 18-jarige Helmonder in zijn woning aangehouden. De jongen zou rond 17.30 uur een 16-jarig meisje gedwongen hebben met hem te tongzoenen. In een brandgang bij de Kapellerweg werd het meisje van achteren vastgepakt. De jongen drukte haar tegen een schutting en bedreigde haar met een mes. Hij wilde met haar tongzoenen. Zij wilde dat niet, waarna de dader een pistool te voorschijn haalde. Onder dwang stond zij de tongzoen toe, maar op een gegeven moment beet zij zo hard mogelijk in zijn tong en kon zij hard wegrennen. Zij had de jongen herkend als een oud-schoolgenoot. De verdachte werd aangehouden. Hij had enkele knipmesjes en een imitatiepistool bij zich. Het slachtoffer kende de jongen terug als de dader. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Deurne: Verkeerscontrole
Dinsdagmiddag heeft de politie verkeerscontroles gehouden op de Liesselseweg en de Stationsstraat. Tussen 13.30 en 15.00 uur en tussen 15.30 en 16.30 uur zijn 12 weggebruikers bekeurd. Zes bonnen voor het niet stoppen voor rood knipperlicht bij een spoorwegovergang, twee voor het rijden zonder helm, een voor het negeren van het rode verkeerslicht en drie voor het aan de verkeerde kant van de weg fietsen.

(C)1997 by P&I Web Publishing

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost - 6205 '
Lees ook