Politiebericht Eindhoven 22-09-2001
Persbericht 22 september 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Beroving
Vrijdagavond rond 23.00 uur is in de Limburglaan een 18-jarige man uit Eindhoven beroofd van zijn portemonnee. Het slachtoffer fietste richting Beemdstraat toen er vier jongens op hem af kwamen. In eerste instantie voegen ze hem hoe laat het was maar meteen trok een van hen een groot mes en bedreigde daarmee het slachtoffer. Ze fouilleerden het slachtoffer en pakten zijn portemonnee. Drie van de vier renden daarna weg maar een van de daders wilde de fiets van het slachtoffer meenemen. Dat kon de Eindhovenaar voorkomen waarna ook de vierde dader vertrok. In de portemonnee zat enkel wat klein geld en enkele pasjes.

Eindhoven: Diefstal autos
Vrijdagavond is op de Parijslaan een groene Volvo V70 met het kenteken RT-HV-51 gestolen. Op een parkeerterrein aan de Raifeisenstraat is vrijdagavond een blauwe Volkswagen Golf met het kenteken FN-GS-64 gestolen.

Eindhoven: Onder invloed
Zaterdagmorgen rond 1.30 uur is op de Hobbemastrat een 39-jarige vrouw uit Eindhoven betrapt op het rijden onder invloed. Ze blies op het politiebureau 1,5 promille. Haar rijbewijs werd ingenomen en tegen haar wordt bovendien proces-verbaal opgemaakt. Een 36-jarige man uit Nuenen veroorzaakte zaterdagmorgen rond 4.00 uur op de Kanaaldijk Zuid in Eindhoven een aanrijding. Hij reed met zijn auto tegen een brug. De man had gedronken en blies op het politiebureau ruim 1,7 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Op de Spoorstraat veroorzaakte een 24-jarige Eindhovense een aanrijding met een geparkeerde auto. De vrouw blies op het politiebureau ruim 1,75 promille. Haar rijbewijs werd ingenomen en tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Brand
Zaterdagmorgen rond 2.10 uur brak brand uit in een woning op de derde etage van een flat aan de Euterpestraat. De bewoners waren niet thuis. Op verzoek van de brandweer werden de derde, de vierde en vijfde verdieping van de flat ontruimd. De brandweer had de brand snel onder controle. De bewoners konden daarna allemaal weer naar hun woning. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Helmond: Dronken vrouw rijdt tegen geparkeerde autos Zaterdagmorgen rond 2.00 uur reed een 37-jarige Helmondse in de Mgr. Swinkelsstraat met haar auto tegen twee geparkeerde autos. De vrouw had gedronken en blies op het politiebureau 1,25 promille. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Gewapende overval
Zaterdagmorgen tussen 8.15 en 8.30 uur hebben twee mannen een overval gepleegd op een elektronicazaak in de Veestraat in Helmond. Bij aankomst van het personeel drongen de twee naar binnen en bedreigden het personeel met een vuurwapen. Binnen in de zaak maakte ze enkele mobiele telefoontjes en een nog onbekend geldbedrag buit. Toen ze via de personeelsingang, aan de Parkweg, de zaak wilden verlaten ontstond een korte worsteling met een werknemer van het bedrijf die de zaak juist binnenkwam. Het slachtoffer werd op zijn hoofd geslagen en liep een hoofdwond op. De politie van Helmond vraagt eventuele getuigen die ter hoogte van de Parkweg iets gezien hebben zich te melden. Tel. 0900 8844.

Helmond/ Best: Man dringt woning binnen
Zaterdagmorgen rond 0.45 uur is in een woning aan het Helmkruid een 37-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man, die eerder een relatie met de bewoonster had gehad, was de woning binnengedrongen door de voordeur open te breken. De bewoonster was niet thuis. De politie trof hem slapend op de bank aan. Hij had flink gedronken. Dezelfde man had een uur eerder een 40-jarige vrouw in Best lastig gevallen. Daar werd hij door de bewoonster binnengelaten maar al snel randde hij de vrouw aan. Hij werd daar door familie van de vrouw naar buiten gewerkt. De man is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Son: Gewapende overval benzinestation
Vrijdagavond rond 20.45 uur heeft een nog onbekende man een overval gepleegd op een benzinestation aan de Eindhovenseweg in Son. De pompbediende (47) was bezig met opruimen toen de dader binnen kwam. Hij dreigde met een vuurwapen en eiste geld. De pompbediende deed het geld in een tas, die dader bij zich had, waarna de man vertrok. Het is niet bekend welk vervoermiddel de overvaller gebruikte. Hij was gekleed in een zwart motorpak en hij droeg een zwarte helm. Hij was ongeveer 1.90 meter groot.

Nuenen: Mishandeling
Een 44-jarige bewoner van de Opwettenseweg in Nuenen is zaterdagmorgen rond 1.30 uur mishandeld door enkele onbekende mannen. Het slachtoffer zag dat een man in zijn voortuin stond te urineren. Hij ging naar buiten en zei daar iets van. De wildplasser sloeg de bewoner echter tegen zijn hoofd. Hij kreeg ook nog hulp van een andere man die in een taxi zat te wachten. Ook die man sloeg het slachtoffer. Toen de vriendin van het slachtoffer naar buiten kwam werd zij lastig gevallen door twee vrouwen die bij de daders hoorden. De vier stapten daarna in een taxi en zijn vertrokken.

Nuenen: Onder invloed
Vrijdagavond rond 23.00 uur is op de Europalaan in Nuenen tijdens een alcoholcontrole een 39-jarige Eindhovenaar bekeurd die onder invloed met zijn auto reed. De man blies 0,95 promille. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Openlijke geweldpleging
Zaterdagmorgen rond 2.30 uur zijn op de Leenderweg door de politie van Valkenswaard drie mannen aangehouden. Politiemannen zagen dat een van hen tegen een jongen aanliep waarna die jongen werd getrapt. Op dat moment kwam een 18-jarige jongen uit Valkenswaard naar de agenten gelopen. Hij had een bebloed hoofd. Hij was ook door de groep geslagen en getrapt nadat hij zijn vriendin te hulp was gekomen, nadat een van de mannen haar fiets wilde afpakken. Bij een van de aangehouden mannen, een 35-jarige inwoner van Turnhout, vonden de agenten een zakje met speed. De andere twee aangehouden mannen ( 30 en 20 jaar oud), kwamen uit Valkenswaard. De drie zijn op het politiebureau ingesloten.

Waalre: Onder invloed
Vrijdagavond rond 23.30 uur zagen agenten dat een 20-jarige man uit Valkenswaard op de Valkenswaardseweg met zijn auto door rood reed. Bovendien bleek tijdens de controle dat de man gedronken had. Hij blies op het politiebureau 0,65 promille. Hij kreeg een boete van f. 410,- ( onder invloed) en een boete van f.180,- ( door rood rijden) opgelegd.

Deel: ' Politiebericht Brabant-Zuid-Oost - 6432 '
Lees ook